05Ιουλίου2020

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015 09:23 Γράφτηκε από: 

Ανταπόκριση: MARK LANEGAN BAND w/ Lyenn @ Gagarin 205

Ο Mark Lanegan επέστρεψε με την μπάντα του στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της περιοδείας για το νέο του άλμπουμ “Phantom Radio”.

Tο ξεκίνημα της βραδιάς μας, ντυμένο με το όνομα του LYENN (8/10). Ο μουσικός με τα πολλά χαρίσματα, που καταφέρνει να παίζει τόσα όργανα με την ίδια άνεση, να ερμηνεύει ψυχρά και ταυτόχρονα να παρακινεί σε ένα εσωτερικό ταξίδι μεγάλης πίεσης, υποσχόμενος σε όποιον αφεθεί ψυχική επιβράβευση.

Η συντροφιά μας στην έναρξη της συναυλίας, δηλαδή ο Fred “Lyenn” Jacques δεν βρισκόταν τυχαία εκεί, αφού ο Mark Lanegan τον εμπιστεύεται τόσο για την υποδοχή του κοινού όσο και ως μουσικό στις δικές του εμφανίσεις. Δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε, η επιλογή του τον δικαίωσε.

Photo: Lyenn

Έχοντας ήδη περάσει την αφετηρία, υποδεχτήκαμε τον MARK LANEGAN (9/10). Φειδωλός και ήπιος, μπορεί να διεισδύει σε βαθιά επίπεδα συναισθημάτων, άλλοτε ξεκάθαρα, κάποιες φορές πιο ενστικτώδη. Όσες λέξεις κι αν μπορέσουμε να στήσουμε σε περιγραφές, δεν μπορούν να μεταφέρουν την αίσθηση.

Ο Lanegan δεν αστειεύεται με το κοινό, δεν λέει πολλά. Με μόνη αλληλεπίδραση μεταξύ μας κάποια λόγια και μερικά ευχαριστώ που σχεδόν μουρμούρισε, μας αποζημίωνε ακόμα και με τις ανάσες του για την επαφή που αφήνει εσκεμμένα να χαθεί με περιττές διακοπές στην ερμηνεία.

Αν κάποιος αναζητά το show στις συναυλίες, το Gagarin δεν ήταν το σωστό μέρος τη συγκεκριμένη βραδιά. Ήταν όμως μια άψογη επίδειξη καθαρής μουσικής, με τον χώρο γεμάτο από ανθρώπους που έχουν ακόμα και ηλικιακά ξεφύγει από ακούσματα λόγω μόδας και εκτιμούν την μπάσα αλήθεια του Lanegan.


  • Event: MARK LANEGAN BAND
  • Opening acts: Lyenn
  • Date: Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015
  • City: Αθήνα
  • Venue: Gagarin 205
  • Photos by: Αφροδίτη Ζαγγανά / i-JUKEBOX.gr | All Rights ReservedGallery

LyennLyennLyennMark Lanegan BandMark Lanegan BandMark Lanegan BandMark Lanegan BandMark Lanegan BandMark Lanegan BandMark Lanegan BandMark Lanegan BandMark Lanegan BandMark Lanegan BandMark Lanegan BandMark Lanegan BandMark Lanegan Band

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter