08Ιουλίου2020

Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015 13:11 Γράφτηκε από: 

Ανταπόκριση: EARTH w/ Universe217 @ Κύτταρο Live Club

Στο άκουσμα της είδησης ότι οι ιδρυτές του drone έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, λιβάνια και στικάκια (όχι USB, τα άλλα, τα παραδοσιακά) βγήκαν από τα συρτάρια.

Στον χώρο δεν μπορούσες ήδη να κουνηθείς μισό βήμα, όταν στη σκηνή ανέβηκαν οι UNIVERSE217 (8,5/10). Αυτή η μπάντα, από τις καλύτερες που έχει να επιδείξει το εγχώριο (ευρύτερο) metal, μας σαγηνεύει πάντα στις ζωντανές της εμφανίσεις. Κι αυτό δεν γινόταν να μην ισχύσει και στη συναυλία των προπατόρων.

Παρουσιάζοντας κυρίως κομμάτια από το “Never” και με κυριότερο στοιχείο τη μεταξύ τους χημεία, κατάφεραν και πάλι να μας αγγίξουν. Αυτό το γκρουπ, μόνο μπροστά οφείλει να πηγαίνει. Και του αξίζει.

Photo: Universe217

Το backline στη σκηνή αλλάζει άρδην και όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη στιγμή. “Καλησπέρα Αθήνα, σήμερα θα ακούσουμε παλιό και νέο υλικό” (“old shit and new shit”, για την ακρίβεια).

Οι EARTH (9/10) ξεκινούν με το “Badgers Bane” και για την επόμενη μιάμιση ώρα, μαγνητίζουν όσους και όσες έχουν γεμίσει ασφυκτικά το Κύτταρο, ακολουθώντας σαν υπνωτισμένοι τις επιταγές του Dylan Carlson, της Adrienne Davies και του Don McGreevey.

Το πρόσφατο “Primitive and Deadly” έχει την τιμητική του, ενώ στο άκουσμα της εισαγωγής του “The Bees Made Honey in the Lion’s Skull”, το κοινό αποθεώνει το γκρουπ από τo Seattle.

Photo: Earth

O Carlson, ιδρυτής των Earth και γητευτής της παραμόρφωσης, μεταβιβάζει τα χρόνια του πολλά προς την Ελίνα από τη διοργανώτρια Smoke the Fuzz, ενώ προλογίζει το “Ouroboros Is Broken” ως το πρώτο κομμάτι που έχει γράψει, πίσω στο 1989.

Έχοντας τους Black Sabbath ως ευαγγέλιο – εξ ου και το όνομά τους, που χρησιμοποιούσαν οι Sabs πριν αποτελέσουν τον ακρογωνιαίο λίθο του heavy metal – και μη διστάζοντας ποτέ να πειραματιστούν (η συνεργασία με τον The Bug είναι μόνο ένα από τα παραδείγματα), οι Earth αιχμαλώτισαν τη σκέψη μας και την έκλεισαν για καιρό σε ένα βαθύ σεντούκι.

Άλλο ένα απωθημένο του ελληνικού κοινού έλαβε τέλος, λοιπόν, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα. Φεύγοντας από το Κύτταρο, τα αυτιά βούιζαν drone doom, από αυτούς που το έφτιαξαν. Επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως. 


  • Event: EARTH
  • Opening acts: Universe217
  • Date: Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015
  • City: Αθήνα
  • Venue: Κύτταρο Live Club
  • Photos by: Γιάννης Νέγρης / i-JUKEBOX.gr | All Rights ReservedGallery

Universe217Universe217Universe217Universe217Universe217EarthEarthEarthEarth

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter