Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2014 17:05 Γράφτηκε από: 

Ανταπόκριση: VODKA JUNIORS w/ Despite Everything @ Gagarin 205, days 1 + 2

Μια ημέρα δεν είναι ποτέ αρκετή. Όχι πως ήταν οι δύο, τουλάχιστον όμως εξασφαλίσαμε μια γερή δόση από punk rock, ska, ξύλο, moshing και crowd surfing. Την πιο γερή για φέτος, όπως ήταν αναμενόμενο, μετά από δυόμιση χρόνια απουσίας…

Λίγες ημέρες πριν φύγει το 2014, το Gagarin φιλοξένησε δύο γκρουπ που μετατρέπουν τα venues σε αρένες, δύο γκρουπ που ενώνονται με δεσμούς αίματος, δύο γκρουπ που έχουν καταφέρει τα πάντα μόνα τους, αυτά και ο κόσμος τους.

Δεν έχει νόημα να χωρίσουμε τις βραδιές σε 1η και 2η. Ήταν ουσιαστικά δύο τρίωρα τα οποία επέτρεψαν σε όλους όσους γέμισαν ασφυκτικά τον χώρο, να εξωτερικεύσουν συναισθήματα, να βγάλουν την πίεση μιας δύσκολης χρονιάς και να νιώσουν δυνατοί για τα όσα θα έρθουν…

Photo: Vodka Juniors

Οι DESPITE EVERYTHING (8,5/10), ήταν αυτοί που άνοιξαν τις δύο νύχτες της μεγάλης επιστροφής. Ο Jack, o Billy, o Peio, o Zahos. Και το κοινό τους. Το πάρτι ξεκινούσε από νωρίς, με τραγούδια από το πρόσφατο “The Dawn Chorus” και όχι μόνο.

Πανάξια η συμμετοχή της μπάντας σε αυτή την περιοδεία, έμοιαζε σαν να μην υπήρχε πιο κατάλληλη για αυτή τη “θέση”. Το διασκέδασαν με την ψυχή τους, το γλεντήσαμε με όλο μας το είναι. Και μετά, η μεγάλη ώρα του πολέμου…

DESPITE EVERYTHING SETLIST

01. Between a Rock and a Hard Place

02. Grey Desolation

03. Ink Scattered

04. Flood in, Flood out

05. Pardon My Negativity

06. Inbetweeners

07. Castaways

08. If You’re Going Through Hell (Keep Going)

09. Roads Unfold

10. Throwing Stones Ain’t No Rocket Science

11. All My Friends Are Dead (Turbonegro cover)

12. Stings Like Jell

Photo: Despite Everything

Καλοκαίρι του 2012 στην Τεχνόπολη, “The Battle of Athens”, μαζί με τους Planet of Zeus… O χρόνος κύλησε από το τελευταίο τους live, η νέα δουλειά “Clubriot” είναι προ των πυλών, μέσω crowdfunding, και το γκρουπ οργώνει για μία ακόμη φορά την επικράτεια.

Οι VODKA JUNIORS (10/10) ήταν σαρωτικοί, όπως πάντα. Ανακάτεψαν punk/ska με “μπαλάντες”, δεν μας άφηναν “σε χλωρό κλαρί”, μας έβαλαν φωτιά, μας ταξίδεψαν, μας διέλυσαν, μας πώρωσαν και μας έκαναν να περιμένουμε τον προσεχή Φλεβάρη, που θα επιστρέψουν στην Αθήνα, σαν τίποτα άλλο.

Photo: Vodka Juniors

Kωστής, ο εορτάζων Ορέστης, Χάρης, Jack, Νικήτας, Χρήστος, ο Φουντούκης πάντα μαζί τους, ο Βαγγέλης “με το παράξενο όργανο”, οι Βήτα Πεις, καλεσμένοι στον νέο τους δίσκο και επί σκηνής, οι επί χρόνια φίλοι, αλλά για πρώτη φορά στην ίδια περιοδεία, Despite Everything, και, βέβαια, χιλιάδες, εκατοντάδες, δεκάδες, όσοι χωράνε κάθε φορά, πιστοί.

Νέα τραγούδια, από το τριπλό project που έρχεται, επτά χρόνια μετά από το τελευταίο τους άλμπουμ. Μαζί με ένα πέρασμα από όσα τους μετέτρεψαν σε ένα γκρουπ “must see, must love”. Ταξίδια, ξενύχτια, ατέλειωτες εμπειρίες. Όλα ένας κύκλος, και μέσα σε αυτόν, η μπάντα, το crew της, οι φίλοι της, τα παιδιά που βρίσκονται κάτω από τη σκηνή και παραληρούν.

Photo: Vodka Juniors

Όσο, δε, για το “highlight”, αν μπορούμε να ξεχωρίσουμε κάτι; Μην ψάχνετε στη διασκευή του “Too Drunk to Fuck”, με τα φουσκωτά να φεύγουν στον αέρα, στο πανδαιμόνιο του “Rollercoaster”, ή στο εις διπλούν “Last Chance”. Οι Vodka Juniors, τα λένε όλα στο “All By Myself”, εκεί που δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να μην ανατριχιάζει όποτε το ακούει. “I can change the world, I can change it all, I can take away the pain from everyone’s soul”…

Λίγο πριν πέσει ο αυλαία όταν πια ξημέρωνε Δευτέρα, ο Peio των Despite Everything βούτηξε στο κοινό, και αφού αυτή έπεσε, εμείς είχαμε ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά. Πολύ απλά, γιατί ήμασταν εκεί, στην κορυφαία συναυλιακή στιγμή αυτής της χρονιάς…

VODKA JUNIORS SETLIST

01. Heart and Soul (intro)

02. Champions

03. Last Chance

04. All I Am

05. Dead Friends

06. Count on Me

07. Rise Up

08. Break the Silence

09. King of the Street

10. Gasoline

11. What Freedom

12. Against the World

13. Slowly Fading Away

14. Rebirth (συμμ. Βήτα Πεις)

15. Deep Chaos

16. We’re All Going to Hell

17. Too Drunk to Fuck (Dead Kennedys cover)

18. Rollercoaster

19. This Οne’s for the Κids

20. Heroes

21. In RoughSeas We Sail

22. Whiskey and the Rain

23. All by Myself

24. Shadows in the Sunset

25. Down South

26. Gold Cage Freedom

*********

27. Last Chance


  • Event: VODKA JUNIORS
  • Opening acts: Despite Everything
  • Date: Σάββατο 20 & Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014
  • City: Αθήνα
  • Venue: Gagarin 205
  • Photos / Videos by: Γιάννης Νέγρης / i-JUKEBOX.gr | All Rights ReservedGallery

Despite EverythingDespite EverythingDespite EverythingDespite EverythingDespite EverythingDespite EverythingDespite EverythingDespite EverythingDespite EverythingDespite EverythingDespite EverythingDespite EverythingDespite EverythingDespite EverythingDespite EverythingDespite EverythingVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka Juniors feat. Bhta PeisVodka Juniors feat. Bhta PeisVodka Juniors feat. Bhta PeisVodka Juniors feat. Bhta PeisVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka Juniors feat. Bhta PeisVodka Juniors feat. Bhta PeisVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka Juniors (Peio of Despite Everything)Vodka Juniors (Peio of Despite Everything)

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read