13Ιουλίου2020

Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014 13:05 Γράφτηκε από: 

Ανταπόκριση: SHADOW PLAY FESTIVAL vol. 6 (Band of Friends, Barry Barnes) @ Κύτταρο Live Club

Από νωρίς, κάπου στις αρχές Σεπτέμβρη, τα παιδιά από το Rory Gallagher Greece (RGG), το ελληνικό fan club του Rory Gallagher, μας ενημέρωσαν για τη διεξαγωγή του τελευταίου και καλύτερου Shadow Play Festival.

Για 6η φορά τα τελευταία 3 χρόνια, στον χώρο του Κυττάρου, οι οπαδοί του Rory θα έδιναν το ραντεβού τους. Και επειδή μία μέρα δε θα έφτανε, το ραντεβού ορίστηκε για την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρεται και στο δελτίο τύπου, το Shadow Play θα έφερνε κοντά τους καλύτερους πρεσβευτές της μουσικής του Rory. Και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους BAND OF FRIENDS.Την original δηλαδή μπάντα του: τον επί τουλάχιστον 20 χρόνια μπασίστα του Gerry McAvoy και τον ντράμερ την περίοδο ‘78-‘81 Ted McKenna, παρέα με τον Ολλανδό κιθαρίστα Marcel Scherpenzeel! Μαζί τους θα ήταν και ο ιδιαίτερα αγαπητός στο ελληνικό κοινό, BARRY BARNES, των Sinnerboy που έχουν χαρακτηριστεί ως η καλύτερη tribute band του Gallagher, από τον αδερφό του Donal Gallagher.

Photo: Band of Friends

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου

Φτάνοντας από νωρίς την Παρασκευή στο Κύτταρο, περιμέναμε να βγει ο Barry Barnes στη σκηνή. Το πρόγραμμα έλεγε ότι ο Barry θα πάρει την ακουστική του κιθάρα και θα μας παίξει τα ακουστικά κομμάτια του Rory, μέχρι να ανέβουν στη σκηνή οι Band of Friends για να αναλάβουν το «ηλεκτρικό» κομμάτι της βραδιάς.

Κάπου στις 10.30, ο Barry Barnes ανέβηκε και ξεκίνησε με το Pistol Slapper Blues και συνέχισε με το Daughter of the Everglades που είχε και μεγάλη αποδοχή από το κοινό. Αρκετά κομμάτια που δεν τα έχουμε συνηθίσει να τα ακούμε ζωντανά: Ride on Red (αφιερωμένο στον εκλειπόντα Lousiana Red), The Cuckoo, και το πολύ όμορφο Wheels Within Wheels παρέα με τον Μάνο Καμπούρη, έναν πολύ καλό κιθαρίστα, που συνοδεύει συνήθως τον Barry σε κάθε του ακουστική εμφάνιση στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων ακούσαμε και το τραγούδι Sail Away που έχει γράψει ο Barry Barnes, ενώ μας καληνύχτισε με το Going to My Hometown ξεσηκώνοντας το κοινό.

BARRY BARNES SETLIST

01. Pistol Slapper Blues

02. Daughter of the Everglades

03. Ride on Red

04. Death Letter Blues (Son House cover)

05. Out of My Mind

06. Sail Away (Barry Barnes)

07. The Cuckoo (συμμ. Μάνος Καμπούρης)

08. Wheels within Wheels (συμμ. Μάνος Καμπούρης)

09. I’m Not Awake Yet

10. Out on the Western Plain

11. Too Much Alcohol

12. Going to My Hometown

Photo: Barry Barnes & Μάνος Καμπούρης

Φτάνοντας μεσάνυχτα, ο Gerry McAvoy οδηγεί τους Band of Friends επί σκηνής και αφού μας καλησπερίζει και μας ρωτάει: “Entaksi?!”, ξεκινάνε δυνατά με το Cradle Rock και Wayward Child, ενώ λίγο αργότερα, ίσως η ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς το I Wonder Who εκτελεσμένο άψογα, με τον Marcel να δείχνει σε κάθε κομμάτι τις κιθαριστικές του ικανότητες.

Τα πάνω-κάτω στη σκηνή, και η παραστατικότητα του McAvoy δεν είχαν τέλος, με τον Ιρλανδό να κάνει το δικό του show πάνω στη σκηνή του Κυττάρου. Ακούσαμε σχεδόν όλες τις μεγάλες επιτυχίες του Rory: Calling Card, Bad Penny, Do You Read Me, και φυσικά το Shadow Play, ενώ και τραγούδια των Band of Friends από το άλμπουμ τους Too Much Is Not Enough: Sing It With the Band, και ένα εξαιρετικό κομμάτι, το Leap of Faith.

BAND OF FRIENDS SETLIST

01. Cradle Rock

02. Wayward Child

03. Last of the Independents

04. Do You Read Me

05. I Wonder Who

06. Bought & Sold

07. Sing It with the Band (Band of Friends)

08. Leap of Faith (Band of Friends)

09. Philby

10. Calling Card

11. Tattoo’d Lady

12. Bad Penny

13. Shadow Play

*********

14. Succubus (Band of Friends)

15. Bullfrog Blues

Photo: Band of Friends

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου

Ενώ κύλησε πολύ όμορφα, η πρώτη βραδιά σε καμιά περίπτωση δεν πλησίασε αυτό που ζήσαμε τη δεύτερη. Δεν ξέρω αν έφταιγε το μισογεμάτο Κύτταρο της Παρασκευής, ή κάποια αμηχανία που ίσως υπήρχε από το κοινό ή και τους μουσικούς. Πάντως οι απουσίες των Moonchild και Million Miles Away από το setlist των Band of Friends την Παρασκευή,  έδειχνε πολλά για το τι θα απολαμβάναμε το Σάββατο.

Ο Barry, λίγο πιο νωρίς αυτή τη φορά, βγήκε και ξεκίνησε με το Barley and Grape Rag. Γενικά το setlist του ήταν λίγο πιο «δυνατό». Ακούσαμε ξανά τα πολύ όμορφα The Cuckoo και Wheels within Wheels παρέα με τον Μάνο Καμπούρη στη σκηνή, με τον Μάνο να αναλαμβάνει και κάποια σόλο, με αρκετά ρεμπέτικα στοιχεία.

Να σημειώσουμε πως αυτά τα 2 κομμάτια υπάρχουν και στο CD «Rory» που έχει βγάλει ο Barry Barnes, με ακουστικές διασκευές σε τραγούδια του Rory Gallagher, με τη συμμετοχή και εκεί του Μάνου. Άλλο ένα κομμάτι από αυτό το CD είναι το Moonchild. Όχι στη συνηθισμένη ηλεκτρική εκτέλεση, αλλά με την ακουστική κιθάρα του Barry.

Photo: Barry Barnes

Το Moonchild ακούστηκε πολύ διαφορετικό αλλά πήρε την κατάλληλη ανταπόκριση του κοινού, με τον Barry να τονίζει πως το μεγαλείο της μουσικής του Gallagher φαίνεται όταν τα τραγούδια όχι μόνο δε χάνουν τίποτα από την αίγλη τους όταν παίζονται έτσι απλά αλλά μερικές φορές ακούγονται και πιο όμορφα.

Στις καλύτερες στιγμές του σετ του Barry ήταν το I Fall Apart αλλά και το Walk on Hot Coals, όπου είχαμε και μεγάλη συμμετοχή του κοινού που τον συνόδεψε σχεδόν σε όλο το κομμάτι, για να γιορτάσουμε τα 40 χρόνια από την κυκλοφορία του Irish Tour, ενώ την τιμητική του είχε και το I'm Not Awake Yet που παρουσιάστηκε και τα 2 βράδια.

BARRY BARNES SETLIST

01. Barley and Grape Rag

02. Pistol Slapper Blues

03. I’m not Awake Yet

04. I Fall Apart

05. Nothing but the Devil

06. Moonchild

07. Daughter of the Everglades

08. The Cuckoo (συμμ. Μάνος Καμπούρης)

09. Wheels within Wheels (συμμ. Μάνος Καμπούρης)

10. Walk on Hot Coals

11. Too Much Alcohol

Photo: Barry Barnes

Σειρά των Band of Friends για να ανέβουν στη σκηνή! Ξεκίνημα και πάλι με τα Cradle Rock και Wayward Child, και το κοινό ξεσηκώνεται. Κάπου εκεί έρχεται και η πολυαναμενόμενη αλλαγή στο setlist, το απρόσμενο Big Guns, και το Moonchild, αυτή τη φορά από τους Band of Friends σε όλο του το μεγαλείο!

Στο Do You Read Me, οι αυτοσχεδιασμοί και τα σόλο του Marcel έδωσαν ρέστα, ενώ το Off the Handle πήρε τη θέση του I Wonder Who, στο blues κομμάτι του setlist. Είναι ξεκάθαρο πως αυτό το «μούδιασμα» που ίσως υπήρχε την πρώτη μέρα έχει πάρει περίπατο! Τα “Entaksi?!” του McAvoy και οι φωνές για να ξεσηκώσει κι άλλο τον κόσμο ήταν χαρακτηριστικά και το Σάββατο!

Photo: Band of Friends

Τα Follow Me και Philby είναι εξαιρετικά… «ορεκτικά» για να μας οδηγήσουν στο «κυρίως πιάτο» του Σαββάτου. Ο Barry Barnes ανεβαίνει στη σκηνή για να συνοδεύσει τους Band of Friends σε ένα καταπληκτικό τζαμάρισμα! A Million Miles Away (ένα τραγούδι που αφιερώθηκε από τον Gerry, στον Δημήτρη Μανιάτη από το Rory Gallagher Greece, που βρισκόταν σε κώμα, και λίγες ημέρες αργότερα κατέληξε. Εμείς με τη σειρά μας να πούμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και στους φίλους του).

Η σύμπραξη των Band of Friends με τον Barry συνεχίστηκε με τα Tattoo’d Lady και το Bad Penny με ένα μεγάλο τζαμάρισμα που μέχρι και… reggae είχε (!), ενώ το Shadow Play το τραγούδησαν μέχρι και οι τοίχοι του Κυττάρου!

Τελειώνοντας το σετ τους, το κοινό δεν άφηνε με τίποτα τη βραδιά να τελειώσει. Το πρώτο encore με τα Succubus των Band of Friends και το καθιερωμένο Bullfrog Blues, δεν έφτασε, με τον κόσμο να ζητάει κι άλλο! Έτσι αναγκάστηκαν να επιστρέψουν πάλι με τον Barry Barnes για να μας χαιρετήσουν με τις υπέροχες εκτελέσεις των The Last of the Independents και Cruise οn Out!

BAND OF FRIENDS SETLIST

01. Cradle Rock

02. Wayward Child

03. Big Guns

04. Moonchild

05. Do You Read Me

06. Off the Handle

07. Bought & Sold

08. Dreamcatcher (Band of Friends)

09. Leap of Faith (Band of Friends)

10. Follow Me

11. Philby

12. A Million Miles Away (feat. Barry Barnes)

13. Tattoo’d Lady (feat. Barry Barnes)

14. Bad Penny (feat. Barry Barnes)

15. Shadow Play 

*********

16. Succubus (Band of Friends)

17. Bullfrog Blues

*********

18. Last of the Independents (feat. Barry Barnes)

19. Cruise On Out (feat. Barry Barnes)

Photo: Band of Friends

Σε αυτά τα δύο βράδια, δεν απολαύσαμε ένα tribute στον Rory, αλλά όπως λένε και οι Band of Friends, έναν εορτασμό - φόρο τιμής στην κληρονομιά που άφησε ο Ιρλανδός μουσικός.

Το γεμάτο από άκρη σε άκρη Κύτταρο το Σάββατο, έδωσε ένα υπέροχο φινάλε, σε αυτό το φεστιβάλ και στην προσπάθεια που έκαναν τόσα χρόνια τα παιδιά από το Rory Gallagher Greece, να σμίξουν όλους τους οπαδούς του Rory ανά την Ελλάδα και για αυτό τους αξίζουν και πολλά μπράβο!

* Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Gerry McAvoy στο i-JUKEBOX.gr και τον Μιχάλη Κανάκη...


 • Event: SHADOW PLAY FESTIVAL vol. 6:
  BAND OF FRIENDS / BARRY BARNES
 • Date: Παρασκευή 12 & Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014
 • City: Αθήνα
 • Venue: Κύτταρο Live Club
 • Photos by: Αφροδίτη Ζαγγανά / i-JUKEBOX.gr | All Rights Reserved


Gallery

Barry BarnesBarry BarnesBarry BarnesBarry BarnesBarry BarnesBarry BarnesBarry Barnes & Μάνος ΚαμπούρηςΜάνος ΚαμπούρηςΜάνος ΚαμπούρηςBarry Barnes & Μάνος ΚαμπούρηςΜάνος ΚαμπούρηςΜάνος ΚαμπούρηςBarry BarnesBarry BarnesBarry BarnesBand of FriendsBand of FriendsBand of FriendsBand of FriendsBand of FriendsBand of FriendsBand of FriendsBand of FriendsBand of FriendsBand of FriendsBand of FriendsBand of FriendsBand of FriendsBand of FriendsBand of FriendsBand of FriendsBand of FriendsBand of FriendsBand of Friends

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read

 • Οι BAND OF FRIENDS επιστρέφουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

  Οι Band of Friends επιστρέφουν την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στο Κύτταρο και το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στο Eightball, τιμώντας τη μνήμη του Rory Gallagher. Τις συναυλίες ανοίγουν οι Nick & the Backbone.

 • Oι BAND OF FRIENDS επιστρέφουν σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

  Τιμώντας την κληρονομιά του σπουδαίου Rory Gallagher, οι Band of Friends επιστρέφουν την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου στο Eightball και το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου στο Κύτταρο. Μαζί τους θα βρίσκεται ο Ray Beavis, ενώ τη συναυλία της Θεσσαλονίκης θα ανοίξουν οι Nick and The Backbone και της Αθήνας οι Mr. Highway Band με ένα ακουστικό αφιέρωμα στον Neil Young.

 • Ανταπόκριση: BAND OF FRIENDS w/ Vavoura Band @ Κύτταρο Live Club

  Οι Band of Friends έδωσαν και φέτος το παρόν για τη γιορτή στη μνήμη και τη μουσική του Rory Gallagher. Μετά τα “Shadow Play” που λάμβαναν χώρα από το fan clun του Rory στην Ελλάδα, το Rory Gallagher Greece, τη σκυτάλη της διοργάνωσης αυτής της γιορτής του Δεκέμβρη που είναι θεσμός έχει αναλάβει η Rockin’ the Blues.

 • Η original band του RORY GALLAGHER επιστρέφει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

  Οι Band of Friends επιστρέφουν στην Ελλάδα για δύο συναυλίες, την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στο Eightball και το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στο Κύτταρο, τιμώντας τη μνήμη του σπουδαίου Rory Gallagher. Το live της Θεσσαλονίκης ανοίγουν οι Nick and The Backbone, ενώ της Αθήνας οι Vavoura Band.

 • Ανταπόκριση: BAND OF FRIENDS @ Κύτταρο Live Club, Eightball Live Stage

  Το i-JUKEBOX.gr βρέθηκε στις δύο καθιερωμένες βραδιές για τον αξέχαστο Rory Gallagher σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με πρωταγωνιστές τους Band of Friends του Gerry McAvoy.


Newsletter