Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014 17:14 Γράφτηκε από: 

Ανταπόκριση: SAXON w/ InnerWish @ Gagarin 205

Όταν ο στρατηγός δίνει το πρόσταγμα της επιστροφής, παλιές και νέες καραβάνες συρρέουν για ένα old school heavy metal πάρτι.

Το ραντεβού είχε δοθεί καιρό πριν στο – πιο ασφυκτικά γεμάτο δεν γίνεται – Gagagin και από τις εννέα και έπειτα, riffs, μπύρες και κορμιά, έγιναν ένα…

Photo: Saxon

Έναρξη βραδιάς με τους INNERWISH (7.5/10), που μετρούν δύο δεκαετίες στην πλάτη και ετοιμάζονται για τη νέα τους κυκλοφορία. Ο Θύμιος Κρίκος και ο Μανώλης Τσίγκος στο κιθαριστικό δίδυμο, μαζί με τον Αντώνη Μαζαράκη στο μπάσο, συμπληρώνουν την τριπλέτα των βετεράνων στην μπάντα, στα πλήκτρα συναντούμε τον Γιώργο Γεωργίου και στα ντραμς τον Φραγκίσκο Σαμοΐλη, νεότερα μέλη του σχήματος, ενώ στα φωνητικά τον Γιώργο Εικοσιπεντάκη, που ανταποκρίνεται πλήρως στα καθήκοντα που ανέλαβε από πέρσι.

Οι InnerWish παρουσίασαν τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφίας τους και έκλεισαν με το “Ready for Attack” από το ντεμπούτο τους “Waiting for the Dawn”, για να παραδώσουν τη σκυτάλη στο τιτανοτεράστιο γκρουπ που ακολουθούσε.

INNERWISH SETLIST

01. Bleeding Soul

02. Eye of the Storm

03. Chosen One

04. Lord of Truth

05. No Turning Back

06. Inner Strength

07. Silent Faces

08. Burning Desires

09. Ready for Attack

Photo: InnerWish

Τα μαρσαρίσματα από τις μηχανές ήχησαν και οι SAXON (10/10) μπήκαν φουριόζοι στο Gagarin με το “Motorcycle Man”. Ούτε κατά παραγγελία να ήταν το setlist που θα απολαμβάναμε για το επόμενο δίωρο, το οποίο, μάλιστα, ο Biff Byford έσπευσε να αναφέρει ότι μόνο στην Ελλάδα θα παρουσιαζόταν.

Άλλωστε, η έναρξη του “Warriors of the Road” Tour έγινε μετά τιμής στην Αθήνα, οπότε ένα από τα σπουδαιότερα σχήματα που έβγαλε η heavy metal σκηνή στο σύνολο της ιστορίας της, έπρεπε να μας “φιλέψει” καταλλήλως.

Photo: Saxon

Πάντως, ο αρχηγός Biff, βλέποντας το Gagarin κατάμεστο απ’ άκρη σ’ άκρη, με τον κόσμο να φτάνει μέχρι τη Λιοσίων και να παραληρεί με τα all-time classics αυτής της μπαντάρας, δεν μπορούσε να μην το πει: “Νομίζω ότι είναι λάθος να ξεκινάμε την περιοδεία μας από εδώ. Θέσατε τον πήχη πολύ ψηλά. Σαν το κοινό της Ελλάδας, δεν βρίσκουμε πουθενά…”

Ενθυμούμενος και το ότι οι Saxon άνοιξαν την αυλαία των διεθνών metal συναυλιών στα μέρη μας, εν έτει 1986 – γι’ αυτό και η τόσο σημαντική σύνδεση μπάντας και Ελλήνων γερομεταλλάδων - ο αειθαλής Byford, μαζί με τον παλιόφιλο κιθαρίστα Paul Quinn, τον νεότερο στην μπάντα (“18 χρονών” βέβαια, πλέον) Douglas Scarratt και τον Nigel Glockler στα τύμπανα, ήταν οι Saxon που όλοι περιμέναμε και αγαπάμε. Στο πλευρό τους, ο ασταμάτητος Wayne Banks, μπασίστας των Messiah’s Kiss, o οποίος αντικατέστησε επάξια τον Nibbs Carter, που έλειπε λόγω προβλήματος υγείας της συζύγου του.

Photo: Saxon

Χατίρι δεν μας χάλασαν κανένα οι Βρετανοί, αφού από όπου και να το πιάσουμε, το σετ τους ήταν καταιγιστικό. Και “747 (Strangers in the Night)”, και “Wheels of Steel”, και “Denim and Leather”, και “Ride Like the Wind”, και “Heavy Metal Thunder”, και “Crusader”, και “And the Bands Played On” και “Broken Heroes” και… και… και…

H περιοδεία μπορεί να στηρίζεται στην “αγία τριάδα” των Saxon, ήτοι τα άλμπουμ “Wheels of Steel”, “Strong Arm of the Law” και “Denim and Leather”, όμως το γκρουπ γιορτάζει τα 35 χρόνια πορείας, διανθίζοντας τις συναυλίες του και με άλλα “καλούδια”.

Photo: Saxon

Αφού υπέγραψε το αυτόγραφο που ζητούσε εναγωνίως το σχετικό πλακάτ (“I need an autograph”) και αφού έκανε την αναγκαία παραλλαγή στον στίχο (“It was Greece that set the spirit free”), ο Biff και η παρέα του μας αποχαιρέτησαν, έχοντας θέσει και αυτοί ψηλά τον πήχη, όπως το κάνουν πάντα.

Μια βαρβάτη βραδιά, είχε φτάσει τότε στο τέλος της. Αφού συνήλθαμε από τον σεισμό, κοιμηθήκαμε ήσυχοι ότι όσο υπάρχουν μπάντες σαν τους Saxon, και συναυλίες σαν και αυτή, το heavy metal θα παραμένει εκεί ψηλά. Στην κορυφή.

SAXON SETLIST

01. Motorcycle Man

02. Sacrifice

03. Power and the Glory

04. And the Bands Played On

05. 20,000 Ft.

06. Rock ‘n’ Roll Gypsy

07. The Eagle Has Landed

08. Heavy Metal Thunder

09. Ride Like the Wind (Christopher Cross cover)

10. Broken Heroes

11. Strong Arm of the Law

12. Crusader

13. Dallas 1PM

14. 747 (Strangers in the Night)

15. Princess of the Night

*********

Guitar solo

16. Wheels of Steel

17. Never Surrender

18. Denim and Leather


  • Event: SAXON
  • Opening acts: InnerWish
  • Date: Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014
  • City: Αθήνα
  • Venue: Gagarin 205
  • Photos / Videos by: Γιάννης Νέγρης
  • More Photos: i-JUKEBOX.gr @ Facebook


Gallery

InnerWishInnerWishInnerWishInnerWishInnerWishSaxonSaxonSaxonSaxonSaxonSaxonSaxonSaxonSaxonSaxonSaxonSaxonSaxon

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Το line-up της 1ης ημέρας του ATHENROCKS στο ΟΑΚΑ
    Το line-up της 1ης ημέρας του ATHENROCKS στο ΟΑΚΑ

    Το AthensRocks υποδέχεται το Σάββατο 27 Ιουλίου τους Spiritualized, The Armed και Πεθαίνουν στο Τέλος, οι οποίοι μαζί με τους headliners Queens of the Stone Age θα δημιουργήσουν στο ΟΑΚΑ ένα ονειρεμένο line-up που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

  • Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox
    Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox

    Οι Ιταλοί εκπρόσωποι της indie/post-punk/shoegaze σκηνής Grigio Scarlatto και οι Βέλγοι 2Phoques που μιξάρουν scream φωνητικά με electro/post-rock ήχους, έρχονται αυτό το Σάββατο (20/4) στο BlackBox Studio.

  • Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL
    Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL

    Ηγούμενοι του νέου ρεύματος συγκροτημάτων που δημιουργούν το μέλλον της metal μουσικής, οι Loathe έρχονται για την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στο Ejekt Festival μαζί τους με τους Korn και τους Spiritbox, ενώ στη σκηνή του ΟΑΚΑ θα βρεθούν και οι Planet of Zeus, έχοντας ανοίξει τον δρόμο στη σύγχρονη ροκ σκηνή της χώρας.

  • Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue
    Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue

    Το sold out είχε ήδη ανακοινωθεί εδώ και μέρες και το καινούριο άλμπουμ μετρούσε μόλις 24 ώρες ζωής. Καλύτερο μέρος για να βρεθείς Σάββατο βράδυ στην Αθήνα, δεν υπήρχε.

  • Οι JAMES για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα
    Οι JAMES για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα

    Έχοντας αφήσει εποχή στη βρετανική μουσική σκηνή με τη μακρόχρονη και πολυσχιδή καριέρα τους, οι James έρχονται την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Γης και την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Λυκαβηττού, επιβεβαιώνοντας τη σχέση λατρείας που έχουν αναπτύξει με το ελληνικό κοινό.

Also Read