19Απριλίου2024

Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014 23:15 Γράφτηκε από: 

Ανταπόκριση: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ + ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ @ Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Η βροχή είναι δώρο… σας τα έλεγα εγώ αλλά δεν με ακούγατε! Είναι δώρο σας λέω! Ειδικά η βροχή που έπεσε στα βόρεια της χώρας μας στις 2 του Ιούνη. Θα μου πείτε τώρα «Για στάσου κοπελιά! Τι δώρο; Δεν είχε προλάβει να ζεσταθεί το κοκαλάκι μας ακόμα. Μας είχε μουλιάσει ο καιρός εκείνες τις μέρες.» και με όλα τα δίκια σας.

Αλλά για σκεφτείτε το καλά, γιατί αν δεν ήταν εκείνη η βροχή δεν θα είχε αναβληθεί η συναυλία των Πασχαλίδη και Θηβαίου και δεν θα τους απολαμβάναμε περίπου ένα μήνα μετά, στο Λιμάνι ΜΑΖΙ με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου!

Photo: Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Το βράδυ εκείνο θυμήθηκα έναν φίλο από τη Γαλλία. Με είχε επισκεφτεί, χρόνια πριν, και είχε μείνει εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι τα βράδια στη Ελλάδα ήταν πολυσύχναστα ακόμα και τις καθημερινές. Σκέφτομαι τώρα πως θα αντιδρούσε αν έβλεπε αυτό το ποτάμι κόσμου να συρρέει στο Λιμάνι ένα βράδυ Δευτέρας. Δεν θα καταλάβαινε γιατί, αλλά εμείς ξέραμε καλά μέσα μας. Τέτοια συναυλία ΑΠΛΑ… ΔΕΝ ΤΗ ΧΑΝΕΙΣ!!!

Δεν είναι θέμα επιλογής, γράφεται ιστορία και πρέπει να είσαι εκεί. Τρεις άνθρωποι, τρεις καλλιτέχνες, τρεις σταθμοί στη μουσική μας, τρεις διαφορετικότητες που έφτιαξαν ΜΙΑ στέγη για τη χαμένη και θολή δευτεριάτικη διάθεσή μας.

Άκουσα παράπονα από κάποιους στο τέλος: δεν τραγούδησαν πολύ μαζί. Ας το παραδεχτούμε, ήταν δύο συναυλίες που παρουσιάστηκαν μαζί, όχι μία συναυλία με ενιαίο πρόγραμμα. Αυτό όμως δεν μείωσε ούτε στο ελάχιστο την αξία της κάθε μίας ξεχωριστά, αλλά και του συνόλου.

Photo: Μίλτος Πασχαλίδης & Χρήστος Θηβαίος

Από τη μία ο Μίλτος και ο Χρήστος, δύο «αδερφές φωνές», τόσο διαφορετικοί που συμπλήρωναν ο ένας τον άλλο, όχι μόνο μουσικά και εμφανισιακά. Συμπλήρωναν ο ένας τον άλλο με έναν τρόπο βαθύ, που με έκανε να αναρωτηθώ γιατί δεν τους είχα ξαναδεί μαζί στο παρελθόν κι αν τώρα πια θα χωρίσουν ποτέ στο μέλλον.

Ο Μίλτος, σοβαρός όπως πάντα, με εκείνο το θλιμμένο βλέμμα της γενιάς της μεταπολίτευσης που λες και έχει δει παραπάνω από όσα θα έπρεπε, με τη σταθερή, βαριά θαρρείς, όχι σε τόνο μα σε νόημα, φωνή του, να κρατά το μικρόφωνο λες και είναι ο μόνος τρόπος που ξέρει για να έρθει κοντά μας.

Ο Χρήστος, αυτό το αιώνιο παιδί, απαράλλαχτος, αισιόδοξος και ευσυγκίνητος, ενθουσιώδης σαν να ήταν η πρώτη του φορά στη σκηνή, βουτούσε στα βάθη του είναι του και τραβούσε έξω για μας μόνο ό,τι πιο όμορφο. Η φωνή του, σαν λιβάδι γεμάτο καλοκαιρινά άνθη, γέμιζε όλες μας τις αισθήσεις.

Τόσο διαφορετικοί… οι φωνές και τα συναισθήματά τους γεννήθηκαν λες σε διαφορετικούς πλανήτες. Μα δεν συγκρούονται. Κολλάνε σαν κομμάτια από το ίδιο παζλ και μας αποκαλύπτουν την αλήθεια.

Κι από την άλλη ο Βασίλης, ο αιώνιος έφηβος, ο αντιδραστικός, ο οικείος μα κι ο γεμάτος εκπλήξεις και δύναμη παρά τα τόσα του χρόνια μπροστά στο μικρόφωνο. Μια φιγούρα που σου προκαλεί δέος μα και οικειότητα τόση όση και ο καλύτερός σου φίλος. Μια αξία σταθερή που είναι εκεί για να μας παρηγορεί όταν δεν ξέρουμε που πάμε και να μας κάνει να αντιστεκόμαστε στον κατακλυσμό της ρουτίνας.

Photo: Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης, Χρήστος Θηβαίος

Ο Γουίλι ένωσε τις τρεις φωνές και εμείς ΚΑΝΑΜΕ επιτέλους «ταξίδια μακρινά», «γη, ανάσα κι αέρας» μας ο Βασίλης, ο Χρήστος και ο Μίλτος και όχι μόνο για όσους ήρθαν στο λιμάνι για τη συναυλία. Ο «ΘΕΟΦΙΛΟΣ», αυτό το ιστορικό πλεούμενο (που ανάθεμα κι αν καταλαβαίνω γιατί δεν το έχουν αποσύρει ακόμα!!! Το κινούμενο «ΣΑΜΙΝΑ»!) είχε αράξει ακριβώς πίσω από τη σκηνή, προσφέροντας σε μας, που, αν και περνούσαμε μια τέλεια βραδιά, ήμασταν ακόμα κολλημένοι στην πόλη, μια αμυδρή αίσθηση ταξιδιού και σε εκείνους τους τυχερούς που γέμιζαν με το πέρασμα της ώρας το κατάστρωμα του, ένα τέλειο ξεκίνημα για τις διακοπές τους.

Το φεγγάρι ψηλά, φωτεινό παρά το περασμένο των ημερών της πανσελήνου, έπαιζε κρυφτό με το μοναδικό σύννεφο στον ουρανό και έκανε την τριάδα να μοιάζει με σκιές που η ψυχή προβάλλει μπροστά μας. Τρεις φιγούρες μοναδικές, μοναχικές, τρεις δάσκαλοι που ένωσαν τις δυνάμεις τους για να μας θυμίσουν άλλη μια φορά πως «χρωστάμε περισσότερα στους ποιητές μας, παρά στους δανειστές μας»  και να μας υποσχεθούν πως θα είναι παρόντες για πολύ καιρό ακόμα για να μας το θυμίζουν όποτε το ξεχνάμε.


  • Event: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - ΜΙΛΤΟΣ
    ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ & ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ
  • Date: Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014
  • Arena: Λιμάνι Θεσσαλονίκης
  • Photos by: Φώτης Τέλλογλου
  • More Photos: i-JUKEBOX.gr @ Facebook


Gallery

Χρήστος ΘηβαίοςΧρήστος ΘηβαίοςΧρήστος ΘηβαίοςΜίλτος ΠασχαλίδηςΜίλτος Πασχαλίδης & Χρήστος ΘηβαίοςΜίλτος Πασχαλίδης & Χρήστος ΘηβαίοςΜίλτος ΠασχαλίδηςΜιρέλα ΠάχουΒασίλης ΠαπακωνσταντίνουΒασίλης ΠαπακωνσταντίνουΒασίλης ΠαπακωνσταντίνουΒασίλης ΠαπακωνσταντίνουΒασίλης ΠαπακωνσταντίνουΒασίλης Παπακωνσταντίνου

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Το line-up της 1ης ημέρας του ATHENROCKS στο ΟΑΚΑ
    Το line-up της 1ης ημέρας του ATHENROCKS στο ΟΑΚΑ

    Το AthensRocks υποδέχεται το Σάββατο 27 Ιουλίου τους Spiritualized, The Armed και Πεθαίνουν στο Τέλος, οι οποίοι μαζί με τους headliners Queens of the Stone Age θα δημιουργήσουν στο ΟΑΚΑ ένα ονειρεμένο line-up που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

  • Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox
    Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox

    Οι Ιταλοί εκπρόσωποι της indie/post-punk/shoegaze σκηνής Grigio Scarlatto και οι Βέλγοι 2Phoques που μιξάρουν scream φωνητικά με electro/post-rock ήχους, έρχονται αυτό το Σάββατο (20/4) στο BlackBox Studio.

  • Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL
    Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL

    Ηγούμενοι του νέου ρεύματος συγκροτημάτων που δημιουργούν το μέλλον της metal μουσικής, οι Loathe έρχονται για την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στο Ejekt Festival μαζί τους με τους Korn και τους Spiritbox, ενώ στη σκηνή του ΟΑΚΑ θα βρεθούν και οι Planet of Zeus, έχοντας ανοίξει τον δρόμο στη σύγχρονη ροκ σκηνή της χώρας.

  • Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue
    Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue

    Το sold out είχε ήδη ανακοινωθεί εδώ και μέρες και το καινούριο άλμπουμ μετρούσε μόλις 24 ώρες ζωής. Καλύτερο μέρος για να βρεθείς Σάββατο βράδυ στην Αθήνα, δεν υπήρχε.

  • Οι JAMES για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα
    Οι JAMES για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα

    Έχοντας αφήσει εποχή στη βρετανική μουσική σκηνή με τη μακρόχρονη και πολυσχιδή καριέρα τους, οι James έρχονται την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Γης και την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Λυκαβηττού, επιβεβαιώνοντας τη σχέση λατρείας που έχουν αναπτύξει με το ελληνικό κοινό.

Also Read


Newsletter