29Μαρτίου2024

Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014 17:22 Γράφτηκε από: 

DEAFHEAVEN w/ Allochiria @ Gagarin 205: Μαζί στα πιο σκοτεινά καταγώγια του Σαν Φρανσίσκο…

H αλήθεια είναι ότι τα συναισθήματα που σου αφήνει μια συναυλία σαν και αυτή, είναι, αρχικά, ανάμικτα.

Κι αυτό γιατί παρότι ήταν εκ προοιμίου σίγουρο ότι η συγκεκριμένη βραδιά θα μνημονεύεται τα επόμενα χρόνια ως η πρώτη φορά που οι Deafheaven πάτησαν στην Ελλάδα, το κοινό δεν ανταποκρίθηκε δεόντως.

Από την άλλη, όμως, η απόδοση των headliners στο Gagarin, καθώς και των Allochiria που άνοιξαν το live, δεν μας άφησε κανένα περιθώριο να “μιζεριάσουμε” για τη μικρή προσέλευση του κόσμου. Οπότε, αφήνοντας στην άκρη την τελευταία παράμετρο, σίγουρα σημαντική για το συνολικό “πακέτο” μιας συναυλίας, μένουμε καθαρά στη μουσική και τα όσα βιώσαμε…

Photo: Deafheaven

Πρώτοι στη σκηνή του Gagarin, λοιπόν, ανέβηκαν οι Allochiria, αφήνοντάς μας εξαιρετικές εντυπώσεις από την παρουσίαση του πολύ πρόσφατου παρθενικού τους full length άλμπουμ “Omonoia”, καθώς και ενός νέου κομματιού.

Η γλυκύτατη Ειρήνη, θεριό όταν πρόκειται για τα φωνητικά της μπάντας - παραπέμποντας, αναπόφευκτα, στους Arch Enemy - και οι Γιάννης, Στέφανος, Steve και Ted στο κομμάτι της μουσικής, αποτελούν ένα πολύ δεμένο συγκρότημα, με όλο το μέλλον μπροστά του. Το opening act στους Deafheaven, θεωρώ ότι ήταν ένα σημαντικό βήμα, το οποίο κέρδισαν με το σπαθί τους.

ALLOCHIRIA SETLIST  

01. Today Will Die Tomorrow

02. Oppression

03. Archetypal Attraction to Circular Things

04. We Crave What We Lack    

05. K.

06. New Song

Photo: Allochiria

Και περνάμε στην πολυαναμενόμενη εμφάνιση των Deafheaven. Μιας μπάντας που έχει κάνει παγκόσμιο θόρυβο γύρω από το όνομά της, ακριβώς επειδή συνδυάζει περίτεχνα τον θόρυβο και την ταχύτητα του σκανδιναβικού black metal, με τη μελαγχολία και τα στενόχωρα συναισθήματα του post rock.

Με έναν άκρως θεατρικό frontman επί σκηνής, τον George Clarke, ντυμένο “στην τρίχα”, να βρίσκεται σε μια συνεχή πάλη με τους δαίμονές του, να μοιάζει σαν να κάνει εξομολόγηση στο κοινό που τον παρακολουθεί, την ίδια ώρα που εκρήγνυται και ουρλιάζει, οι Deafheaven έκαναν αναμφίβολα αυτό που περιμέναμε. Έφτασαν τα ηχοσυστήματα στα όριά τους και για μια ώρα, μας πήραν μαζί τους στα πιο σκοτεινά καταγώγια του Σαν Φρανσίσκο.

Photo: Deafheaven

Tα τραγούδια τους, μακράς διάρκειας και απρόσμενης, ενίοτε, εναλλαγής των δύο προαναφερόμενων βασικών στοιχείων της μουσικής τους. Το “Sunbather”, ένα από τα καλύτερα άλμπουμ του 2013 και αυτό που τους έδωσε τη συμμετοχή σε φεστιβάλ - μεγαθήρια (τύπου Primavera, δύο μέρες μετά την Αθήνα), δεδομένο ότι θα κατείχε το μεγαλύτερο μέρος του setlist (πλην του encore, όπου οι Deafheaven μας γύρισαν στο ντεμπούτο τους “Roads to Judah”).

Και το συναίσθημά μας αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συναυλίας; Δικαιωμένοι που ήμασταν εκεί. Αυτό θα αποδειχθεί πολύ σύντομα στο μέλλον, όσον αφορά την Ελλάδα βέβαια, καθώς για το εξωτερικό, ούτε λόγος – οι Deafheaven είναι ήδη εκεί που πρέπει, και βρίσκονται μόλις στην αρχή.

Photo: Deafheaven

DEAFHEAVEN SETLIST

01. Dream House

02. Sunbather

03. Vertigo

04. The Pecan Tree

-------------------- 

05. Unrequited


  • Event: DEAFHEAVEN
  • Opening acts: Allochiria
  • Date: Τετάρτη 28 Μαΐου 2014
  • City: Αθήνα
  • Venue: Gagarin 205
  • Photos by: Γιάννης Νέγρης
  • More Photos: i-JUKEBOX.gr @ Facebook


Gallery

AllochiriaAllochiriaAllochiriaAllochiriaDeafheavenDeafheavenDeafheavenDeafheavenDeafheaven

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Οι HIM υπήρξαν μεσσίες και ο VILLE VALO κάτι σαν προφήτης στην Ελλάδα
    Οι HIM υπήρξαν μεσσίες και ο VILLE VALO κάτι σαν προφήτης στην Ελλάδα

    Αν έχεις παρακολουθήσει έστω και μια συναυλία τους στον τόπο μας, αντιλαμβάνεσαι την κατάσταση παροξυσμού που ανέπτυξαν ανά τα χρόνια με το ελληνικό κοινό.

  • Ο JAMES ARTHUR για πρώτη φορά στην Αθήνα
    Ο JAMES ARTHUR για πρώτη φορά στην Αθήνα

    Ο Βρετανός σταρ James Arthur έρχεται την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου για πρώτη φορά στην Αθήνα, ανεβαίνοντας στο Θέατρο Λυκαβηττού με όλες τις επιτυχίες της καριέρας του.

  • Οι PINK MARTINI στα ROCKWAVE NIGHTS στον Λυκαβηττό
    Οι PINK MARTINI στα ROCKWAVE NIGHTS στον Λυκαβηττό

    Το πολυμελές σχήμα των Pink Martini με τη σαγηνευτική China Forbes στα φωνητικά, έρχεται τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στα Rockwave Nights στο Θέατρο Λυκαβηττού, για να ξυπνήσει μνήμες από την εκρηκτική βραδιά του 2008 και να επιβεβαιώσει γιατί εξακολουθεί να είναι ένα από τα best-selling σχήματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

  • Οι TINARIWEN στο Θέατρο Λυκαβηττού
    Οι TINARIWEN στο Θέατρο Λυκαβηττού

    Περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες μετά την ίδρυσή τους, οι περιπλανώμενοι μπλουζίστες της Σαχάρας Tinariwen έρχονται την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Λυκαβηττού.

  • Τα πρώτα ονόματα για το PLISSKËN FESTIVAL 2024
    Τα πρώτα ονόματα για το PLISSKËN FESTIVAL 2024

    Με headliners τους συναρπαστικούς post-punkers Viagra Boys (13/9) και τον πρωτοπόρο του emo rap Yung Lean (14/9) θα πραγματοποιηθεί το φετινό Plisskën Festival, στην ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων του οποίου συγκαταλέγονται ακόμη οι Slift, Los Bitchos, Parra for Cuva και Love Remain.

Also Read


Newsletter