29Μαρτίου2024

Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014 17:27 Γράφτηκε από: 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ w/ Σύννεφα με Παντελόνια @ Stage Volume 1: Τζογάρισες στο όνειρο κι είσαι έτοιμος για όλα…

Βράδυ Δευτέρας, της πιο “δύσκολης” ημέρας της εβδομάδας, κι όμως, το Stage Volume 1 έχει γεμίσει για μία ακόμη φορά, για να υποδεχθεί τον Γιάννη Αγγελάκα, στην εξ αναβολής τρίτη του εμφάνιση στον νέο συναυλιακό χώρο της Αθήνας.

Η ποίηση και τα τραγούδια του Αγγελάκα, δεν μπορούν να περάσουν ποτέ απαρατήρητα. Το κοινό τον ακολουθεί πιστά, όπου και να εμφανίζεται παρέα με τον Ντίνο Σαδίκη, τον Στάθη Αραμπατζή, τον Χρήστο Χαρμπίλα και τον Τίτο Καργιωτάκη. Άρα, ακόμα μια βραδιά σε παλιούς και νέους αγαπημένους ρυθμούς μέσα σε έναν κατάμεστο χώρο, ήταν εξαρχής προδιαγεγραμμένη…

Photo: Γιάννης Αγγελάκας

Τούτη τη φορά, η συναυλία του Γιάννη Αγγελάκα είχε και opening act, συγκεκριμένα τα Σύννεφα με Παντελόνια, συγκρότημα “συγκοινωνούν δοχείο” με τους Πυξ Λαξ και τους Όναρ.

Η Δήμητρα Καραμπεροπούλου και ο Νικόλας Δημοσθένους έκαναν την αρχή πάνω στη σκηνή, για να ακολουθήσουν ο Γιώργος Καραγκούνης και το φωνητικό σύνολο Frantic Scissors, προκειμένου να μας παρουσιάσουν τραγούδια από το άλμπουμ “Τίποτα δεν Κρύβεται Κάτω απ’ τον Ήλιο”, καθώς και νέο υλικό, σε ήχους που ενώνουν τη Μεσόγειο με τα Βαλκάνια, και την Ευρώπη με την Αμερική και την Αφρική.

ΣΥΝΝΕΦΑ ΜΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ SETLIST

01. Ταξίδεψέ Με

02. Βυθίζομαι σ’ Αυτό που Μισώ

03. Απόψε δε Χτυπάνε οι Καμπάνες

04. Κοχύλι στον Βυθό

05. Glory Box (Portishead cover) - Καίγομαι Καίγομαι

06. Σύννεφα με Παντελόνια (The Cars - Heartbeat City)

07. Αντίο δε λέμε από τώρα

08. Ταμπακέρα

09. Με Στέλνεις (Πυξ Λαξ)

Photo: Σύννεφα με Παντελόνια

Η ώρα για το ροκ ρεμπέτικο του Γιάννη Αγγελάκα είχε έρθει και αφού ο τραγουδοποιός καλωσόρισε τον κόσμο, ακμαιότατος μετά από την ασθένεια που τον κράτησε μακριά από τη σκηνή στην τρίτη εμφάνιση του Απριλίου στο Stage Volume 1, το γλέντι ξεκίνησε.

Ο θρυλικός Βαμβακάρης πάντα σε “πρώτη γραμμή”, διασκευασμένος με τρόπο μαεστρικό από τον Αγγελάκα και τους εξαιρετικούς μουσικούς που τον συνοδεύουν, ενώ η “μετά-Τρύπες” εποχή φρόντισε να μας κρατήσει παρέα στο πρώτο κομμάτι της συναυλίας, με τραγούδια από τους Επισκέπτες ως και την πρόσφατη “Γελαστή Ανηφόρα”.

Photo: Ντίνος Σαδίκης

Λίγο μετά τα μισά της βραδιάς, το “Κεφάλι Γεμάτο Χρυσάφι” έδωσε το “έναυσμα” για τη μεταφορά στις αξέχαστες Τρύπες, για να το διαδεχθούν το “Δεν Χωράς Πουθενά”, το “Ακούω την Αγάπη”, με το “trademark sing-along”, πλέον, και το “Μέσα στη Νύχτα των Άλλων”.

Λίγο μετά, το “Σιγά Μην Κλάψω” και το “Θα Ανατέλλω” έκλεισαν το κυρίως μέρος του set, όμως η βραδιά δεν είχε ακόμα ολοκληρωθεί. Αγγελάκας, Σαδίκης, Αραμπατζής και Χαρμπίλας βγήκαν ξανά στη σκηνή, ο Καργιωτάκης παρέμεινε στη δική του θέση εκεί ψηλά, και με τον “Χαμένο” που “τα Παίρνει Όλα”, το λεγόμενο encore ξεκίνησε.

Photo: Γιάννης Αγγελάκας

Η “Ευγνωμοσύνη” και η “Γελαστή Ανηφόρα” έδωσαν τη θέση τους ξανά στον Βαμβακάρη και την “Όμορφη Μελαχρινή”, ενώ αυτή η ζεστή και, όπως πάντα, μελαγχολική αλλά τόσο δυνατή νύχτα, θα ολοκληρωνόταν με τη “Γιορτή” και τον “Δρόμο”.

Είμαι πεπεισμένος ότι μια εβδομάδα “σερί” να εμφανιζόταν ο Αγγελάκας στο Μοναστηράκι, το Stage Volume 1 θα ήταν γεμάτο, κάθε μέρα. Κάτι τα σημεία των καιρών, κάτι η νοσταλγία για τις Τρύπες με τις οποίες ΟΛΟΙ μεγαλώσαμε, κάτι αυτή η μίξη του ροκ ύφους με τον ρεμπέτικο ήχο που σε τραντάζει, θα μας οδηγούσαν να περάσουμε το κατώφλι και να βάλουμε φωτιά “σ’ ό,τι μας καίει, σ’ ό,τι μας τρώει την ψυχή”…

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ SETLIST

01. Ο Μάρκος Υπουργός (Όσοι Γινούν Πρωθυπουργοί) (Μάρκος Βαμβακάρης)

02. Γλέντι

03. Γιαννάκης

04. Το Ποτάμι

05. Αντιλαλούν οι Φυλακές (Μάρκος Βαμβακάρης)

06. Πόθοι

07. Καλά που Έγινα Σπουδαίος και Τρανός (Γιάννης Αγγελάκας & οι Επισκέπτες)

08. Είμαι Τυχερός (Γιώργος Καρράς & Γιάννης Αγγελάκας)

09. Βαλίτσες

10. Άγγελος

11. Αιρετικό (Γιάννης Αγγελάκας & οι Επισκέπτες)

12. Παροιμίες από τον Κρόνο (Γιάννης Αγγελάκας & οι Επισκέπτες)

13. Μέσα Μου Αέρας που Φυσά (Γιάννης Αγγελάκας & οι Επισκέπτες)

14. Άγρια των Άστρων Μουσική (Γιάννης Αγγελάκας & οι Επισκέπτες)

15. Χωρίς Κανόνα (Εν Πλω)

16. Σαράβαλο

17. Κεφάλι Γεμάτο Χρυσάφι (Τρύπες)

18. Δεν Χωράς Πουθενά (Τρύπες)

19. Ακούω την Αγάπη (Τρύπες)

20. Μέσα στη Νύχτα των Άλλων (Τρύπες)

21. Δικαιοσύνη

22. Tηλεντρόγκες

23. Σιγά Μην Κλάψω (Γιάννης Αγγελάκας & οι Επισκέπτες)

24. Θα Ανατέλλω (Τρύπες)

----------------------------------------- 

25. Ο Χαμένος τα Παίρνει Όλα

26. Ευγνωμοσύνη

27. Γελαστή Ανηφόρα

28. Μια Όμορφη Μελαχρινή (Μάρκος Βαμβακάρης)

29. Γιορτή (Τρύπες)

30. Δρόμος (Τρύπες)


  • Event: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ
  • Opening acts: Σύννεφα με Παντελόνια
  • Date: Δευτέρα 12 Μαΐου 2014
  • City: Αθήνα
  • Venue: Stage Volume 1
  • Photos / Videos by: Γιάννης Νέγρης
  • More Photos: i-JUKEBOX.gr @ Facebook


Gallery

Σύννεφα με ΠαντελόνιαΣύννεφα με ΠαντελόνιαΣύννεφα με ΠαντελόνιαΓιάννης ΑγγελάκαςΓιάννης ΑγγελάκαςΝτίνος ΣαδίκηςΝτίνος ΣαδίκηςΣτάθης ΑραμπατζήςΝτίνος Σαδίκης

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Οι HIM υπήρξαν μεσσίες και ο VILLE VALO κάτι σαν προφήτης στην Ελλάδα
    Οι HIM υπήρξαν μεσσίες και ο VILLE VALO κάτι σαν προφήτης στην Ελλάδα

    Αν έχεις παρακολουθήσει έστω και μια συναυλία τους στον τόπο μας, αντιλαμβάνεσαι την κατάσταση παροξυσμού που ανέπτυξαν ανά τα χρόνια με το ελληνικό κοινό.

  • Ο JAMES ARTHUR για πρώτη φορά στην Αθήνα
    Ο JAMES ARTHUR για πρώτη φορά στην Αθήνα

    Ο Βρετανός σταρ James Arthur έρχεται την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου για πρώτη φορά στην Αθήνα, ανεβαίνοντας στο Θέατρο Λυκαβηττού με όλες τις επιτυχίες της καριέρας του.

  • Οι PINK MARTINI στα ROCKWAVE NIGHTS στον Λυκαβηττό
    Οι PINK MARTINI στα ROCKWAVE NIGHTS στον Λυκαβηττό

    Το πολυμελές σχήμα των Pink Martini με τη σαγηνευτική China Forbes στα φωνητικά, έρχεται τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στα Rockwave Nights στο Θέατρο Λυκαβηττού, για να ξυπνήσει μνήμες από την εκρηκτική βραδιά του 2008 και να επιβεβαιώσει γιατί εξακολουθεί να είναι ένα από τα best-selling σχήματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

  • Οι TINARIWEN στο Θέατρο Λυκαβηττού
    Οι TINARIWEN στο Θέατρο Λυκαβηττού

    Περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες μετά την ίδρυσή τους, οι περιπλανώμενοι μπλουζίστες της Σαχάρας Tinariwen έρχονται την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Λυκαβηττού.

  • Τα πρώτα ονόματα για το PLISSKËN FESTIVAL 2024
    Τα πρώτα ονόματα για το PLISSKËN FESTIVAL 2024

    Με headliners τους συναρπαστικούς post-punkers Viagra Boys (13/9) και τον πρωτοπόρο του emo rap Yung Lean (14/9) θα πραγματοποιηθεί το φετινό Plisskën Festival, στην ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων του οποίου συγκαταλέγονται ακόμη οι Slift, Los Bitchos, Parra for Cuva και Love Remain.

Also Read

  • Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ με δημιουργούς της νεότερης γενιάς στο Gazarte

    Επιλέγοντας δημιουργούς της νεότερης γενιάς και τραγουδώντας μαζί τους επί σκηνής, ο Γιάννης Αγγελάκας παρουσιάζει τη μουσική συνάντηση “Ανατέλλω” με το Παιδί Τραύμα, τη Sophie Lies και opening act τους Turboflow3000, την Πέμπτη 11 Απριλίου στο Gazarte.

  • Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ στα ROCKWAVE NIGHTS στο Θέατρο Λυκαβηττού

    Ο Γιάννης Αγγελάκας παρουσιάζει την “Ηλεκτρική Καρέκλα”, μια περιπέτεια γεμάτη μουσική από την πλούσια διαδρομή του, την Τετάρτη 26 Ιουνίου στα Rockwave Nights στο Θέατρο Λυκαβηττού, έχοντας στο πλευρό του τους 100°C, το πολυφωνικό σχήμα Διώνη και τρίο εγχόρδων.

  • Oι ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ + 100ºC στην Τεχνόπολη

    Οι Γιάννης Αγγελάκας & 100ºC στήνουν μια συναυλία-γιορτή τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη, με special guest το Παιδί Τραύμα.

  • Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ στο Ηρώδειο

    Ο Γιάννης Αγγελάκας παρουσιάζει τη Δευτέρα 3 Ιουλίου την “Ηλεκτρική Καρέκλα στο Ηρώδειο”, έχοντας στο πλευρό του τους 100°C, το πολυφωνικό σχήμα Διώνη και τρίο εγχόρδων, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

  • Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ στο Θέατρο Κήπου

    Οι Γιάννης Αγγελάκας & 100°C ανεβαίνουν την Κυριακή 11 Ιουνίου στη σκηνή του Θεάτρου Κήπου στη Θεσσαλονίκη, με special guests τα Υπόγεια Ρεύματα.


Newsletter