29Μαρτίου2024

Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014 17:09 Γράφτηκε από: 

STRESS w/ ANFO + Cartoons @ Gagarin: Λιοσίων 205, Burning…

Δεν είχε περάσει μια βδομάδα από τότε που το εγχώριο punk/new wave αναβίωσε τρανά στο Gagarin, σε μια συναυλία που όλα τα παιδιά που ήταν εκεί και γέμισαν ασφυκτικά τον χώρο, περίμεναν χρόνια τώρα.

Το επόμενο ραντεβού, είχε δοθεί από εκείνη την Παρασκευή. Οι Stress τότε ανέβηκαν στη σκηνή ως “Asylum Overdrive”, παρέα με τον Τάκη Πολυχρονόπουλο και τον Frank, και έξι μέρες μετά, θα έδιναν τη δική τους reunion συναυλία στη Λιοσίων, με opening acts τούς ANFO και τους Cartoons. 

Photo: Stress

Εννιά ακριβώς, λοιπόν, και όπως προβλέπει το πρόγραμμα, η punk rock βραδιά στο Gagarin ανοίγει με τους Cartoons. Η διάθεσή τους επί σκηνής ξεχωρίζει και για ένα 40λεπτο, θερμαίνουν «επικίνδυνα» τον χώρο, ο οποίος σιγά σιγά αρχίζει να γεμίζει.

Στο τελείωμα της εμφάνισής τους, διασκευάζουν Stress – ως δώρο στους headliners της συναυλίας – και ΑΝΤΙ…, παραδίδοντας τη σκυτάλη στους ANFO και το αγγλόφωνο punk / rock n’ roll τους.

CARTOONS SETLIST

01. Intro / Γεια Μας

02. Συναγερμός

03. Άλλη Μια Μέρα

04. Λοβοτομή

05. Εναλλακτική Μορφή Θανάτου

06. Τα Λάβαρα

07. Ζόμπι / Cartoons

08. Ταχύτητα

09. Τρέξε

10. Σκιές Ελέγχου

11. Άγχος (Stress) / Εκπαιδευτικός Παροξυσμός (ANTI…)

Photo: Cartoons

Οι ANFO θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως “supergroup”, μιας και τα μέλη τους είναι παλιές καραβάνες στον χώρο και μακρά η λίστα με τις μπάντες στις οποίες συμμετείχαν. Ενδεικτικά: Σωτήρης Θεοχάρης σε Αδιέξοδο, NoMind κ.ά. /  Nίκος «Τσουλούφης» Χαραλαμπόπουλος σε Αδιέξοδο, Deus Ex Machina κ.ά. / Φώτης Πατίκας σε Lost Meanings, My Turn, Censored Sound / Γιώργος Χλωρός σε NoMind κ.ά.

Αυτή τους η εμπειρία φαίνεται ξεκάθαρα πάνω στη σκηνή, όπως και το γεγονός ότι δεν μπορούν να χαρακτηριστούν αμιγώς punk, γι’ αυτό και η προσθήκη του όρου “rock n’ roll” στην παραπάνω αναφορά. Δεμένοι και επίσης ορεξάτοι, οι ANFO τίμησαν με την παρουσία τους τα φιλαράκια τους («λέγε με» Stress), έπαιξαν τα κομμάτια από το πολύ πρόσφατο mini LP τους και όχι μόνο, και ήταν αυτό που λέμε «ό,τι πρέπει» για το «πριν» από το «κυρίως πιάτο».

ANFO SETLIST

01. Sunday Morning Mirror

02. Life Is an Unfinished Song to Sing Along

03. Bipolar Disorder

04. Class War

05. Trigger Happy

06. Pray Drive

07. I Hate Hipsters

08. Black Sheep

09. Dead Man Walking

10. Happy End

Photo: ANFO

Αρχή με Λέρο. «Κάπου υπάρχει η κόλαση, το όνομά της είναι Λέρος. Εκεί εξοντώνουν άνθρωπους, στο όνομα της επιστήμης...». Στο Gagarin, χάος. Συνέχεια λίγο μετά με Δικαίωμα στη Ζωή και Γενοκτονία, παρέα με τον Frank, πρώτο τους τραγουδιστή και μετέπειτα συνιδρυτή των Panx Romana. «Γενοκτονία υπαίτιοι είναι αυτοί. Γενοκτονία οι ήρωες και οι στρατοί...». Στίχοι, επίκαιροι; Εσείς τι λέτε;

Ο Frank προσπαθεί να ενώσει κοινό και σκηνή με μια ξύλινη τάβλα και οι στιγμές στη Λιοσίων, είναι απερίγραπτες. Ο κόσμος φτάνει μέχρι έξω, ο Frank αποσύρεται και η βραδιά συνεχίζεται μέσα σε παραλήρημα.

Photo: Stress feat. Frank

Το άλμπουμ Ήχος της Ανασφάλειας παρουσιάζεται εξ ολοκλήρου, η μπάντα δείχνει ότι δεν θέλει να τελειώσει με τίποτα αυτή η βραδιά, όπως ο κόσμος, και όταν έρχεται η ώρα του Athens Burning, η Λιοσίων πιάνει φωτιά και τα ντουβάρια κουνιούνται.

Μέσα στο γενικό χαμό που γίνεται στο Άγχος, δε, ο Σπύρος φεύγει για stage diving, ενώ, ουσιαστικά, Stress και κόσμος έχουν γίνει ένα.

Μια ακόμη φορά η Λέρος, τελευταία ευκαιρία για πανζουρλισμό και, δυστυχώς, η αυλαία πέφτει. Α-π-ί-σ-τ-ε-υ-τ-η συναυλία, που δείχνει τη δίψα που υπάρχει στο +30 κοινό. Εις το επανιδείν και μακριά από τα άγχη, της ζωής μας φυλακή…

ΥΓ: Αυτά που είδαμε μέσα σε μια εβδομάδα στο Gagarin, ισοδυναμούν με μια ολόκληρη γενιά. Respect σε όσους τα διοργάνωσαν, στις μπάντες, και στον κόσμο. Μνήμες ανεξίτηλα χαραγμένες. Αυτό.

Photo: Stress

STRESS SETLIST

01. Λέρος

02. Αθήνα

03. Υποκριτές

04. Δικαίωμα στη Ζωή (feat. Frank)

05. Γενοκτονία (feat. Frank)

06. Περιθωριακός

07. Ξέχασες Κιόλας τη Ζωή Σου

08. Σκέψου Πριν Είναι Αργά

09. Στρατιώτης

10. Ινδιάνικο

11. Χαφιές

12. Athens Burning

13. Devil Driver

14. 1984… Παρά Κάτι

15. Άβουλο Ον

16. Φόβος

17. Άγχος

-------------- 

18. Λέρος


  • Event: STRESS
  • Opening acts: ANFO
    Cartoons
  • Date: Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014
  • City: Αθήνα
  • Venue: Gagarin 205
  • Photos / Videos by: Γιάννης Νέγρης
  • More Photos: i-JUKEBOX.gr @ Facebook


Gallery

CartoonsCartoonsCartoonsCartoonsCartoonsANFOANFOANFOANFOANFOStressStressStress feat. FrankStressStressStressStressStressStressStressStress

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Οι HIM υπήρξαν μεσσίες και ο VILLE VALO κάτι σαν προφήτης στην Ελλάδα
    Οι HIM υπήρξαν μεσσίες και ο VILLE VALO κάτι σαν προφήτης στην Ελλάδα

    Αν έχεις παρακολουθήσει έστω και μια συναυλία τους στον τόπο μας, αντιλαμβάνεσαι την κατάσταση παροξυσμού που ανέπτυξαν ανά τα χρόνια με το ελληνικό κοινό.

  • Ο JAMES ARTHUR για πρώτη φορά στην Αθήνα
    Ο JAMES ARTHUR για πρώτη φορά στην Αθήνα

    Ο Βρετανός σταρ James Arthur έρχεται την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου για πρώτη φορά στην Αθήνα, ανεβαίνοντας στο Θέατρο Λυκαβηττού με όλες τις επιτυχίες της καριέρας του.

  • Οι PINK MARTINI στα ROCKWAVE NIGHTS στον Λυκαβηττό
    Οι PINK MARTINI στα ROCKWAVE NIGHTS στον Λυκαβηττό

    Το πολυμελές σχήμα των Pink Martini με τη σαγηνευτική China Forbes στα φωνητικά, έρχεται τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στα Rockwave Nights στο Θέατρο Λυκαβηττού, για να ξυπνήσει μνήμες από την εκρηκτική βραδιά του 2008 και να επιβεβαιώσει γιατί εξακολουθεί να είναι ένα από τα best-selling σχήματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

  • Οι TINARIWEN στο Θέατρο Λυκαβηττού
    Οι TINARIWEN στο Θέατρο Λυκαβηττού

    Περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες μετά την ίδρυσή τους, οι περιπλανώμενοι μπλουζίστες της Σαχάρας Tinariwen έρχονται την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Λυκαβηττού.

  • Τα πρώτα ονόματα για το PLISSKËN FESTIVAL 2024
    Τα πρώτα ονόματα για το PLISSKËN FESTIVAL 2024

    Με headliners τους συναρπαστικούς post-punkers Viagra Boys (13/9) και τον πρωτοπόρο του emo rap Yung Lean (14/9) θα πραγματοποιηθεί το φετινό Plisskën Festival, στην ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων του οποίου συγκαταλέγονται ακόμη οι Slift, Los Bitchos, Parra for Cuva και Love Remain.

Also Read


Newsletter