20Απριλίου2024

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 20:24 Γράφτηκε από: 

Όταν οι Graveyard και οι 1000mods «τα ‘σπασαν» στο Gagarin…

Μετά το πρόσφατο «πακετάκι» (που μόνο «πακετάκι» δεν ήταν) με Clutch / Planet of Zeus το καλοκαίρι, η Detox Events ξεκίνησε τη φετινή συναυλιακή περίοδο με κάτι ανάλογο, δηλαδή τους Graveyard και τους 1000mods. Στην επιλογή της, έπεσε διάνα για μία ακόμη φορά…

Η ώρα είναι 9 παρά κάτι και το Gagarin έχει ήδη αρχίσει να γεμίζει. Γνωστό το κλίμα πριν από τέτοια live, πολλές παρέες, πολλά «πηγαδάκια», μπύρες, λουκάνικα, μούσια, μαλλιά, αλλά και πολλά κορίτσια στο κοινό…

Οι 1000mods βγαίνουν στη σκηνή και με το rhythm section και τα riffs τους, μας στέλνουν έως το Χιλιομόδι και ακόμα παραπέρα. Ο Dani με το χαρακτηριστικό «ορθόμπασο» στιλ του σε ρόλο frontman, ο Λάμπρος να «βασανίζει» τα τύμπανα και Γιάννης / Γιώργος στις κιθάρες με ήχο «βαρύ και ασήκωτο».

Το ντεμπούτο τους “Super Van Vacation” είχε, φυσικά, την τιμητική του, ενώ το setlist περιλάμβανε και ένα καινούριο κομμάτι. Όταν ήρθε η ώρα να κατέβουν οι 1000mods από τη σκηνή για το σχετικό changeover, το ήδη γεμάτο Gagarin δεν θα μπορούσε παρά να τους αποθεώσει. Τολμώ να πω – όπως και αρκετοί ίσως από τους παρευρισκομένους στη συναυλία – ότι είχαν ήδη κλέψει την παράσταση…

1000MODS SETLIST

01. 7 Flies

02. Set You Free

03. Road to Burn

04. Navy in Alice

05. Vidage

06. New Track

07. El Rollito

08. Super Van Vacation

To ρολόι γράφει 22:30 (καμία καθυστέρηση στο πρόγραμμα) και το κουαρτέτο από τη Σουηδία ανεβαίνει στη σκηνή. Με ενδυμασία ανάλογη του retro rock στιλ τους, οι Graveyard είχαν έλθει επιτέλους στην Ελλάδα, για να παρουσιάσουν ένα μεγάλο κομμάτι του τελευταίου τους άλμπουμ (Lights Out) και όχι μόνο, φυσικά.

Η ψυχεδέλεια σε αρμονική εναλλαγή με βαρύ ροκ, η μελαγχολία να δίνει τη θέση της σε «κοπανίδια» και τούμπαλιν. Μια βραδιά, την οποία θα θυμάται για καιρό το αθηναϊκό κοινό.

Οκ, αναμφίβολα η όλη heavy rock/stoner «φάση» βρίσκεται σε μεγάλο hype, τόσο, που θεωρείται «γκαραντί» η επιτυχία τέτοιων συναυλιών. Παρόλα αυτά, το line up με Graveyard και 1000mods, δεν «έκατσε» πάνω σε αυτό, αλλά τίμησε και με παραπάνω την παρουσία του στο Gagarin. «Τα έσπασε», ρε παιδί μου, πώς να το κάνουμε…

Πάντα τέτοια να βλέπουμε και να ακούμε, λοιπόν, σε χώρους «τιγκαρισμένους» (sold out το live, έτσι;) που να μην μπορείς να κάνεις βήμα. Έτσι μόνο καταπολεμιέται η shity εποχή που ζούμε…

GRAVEYARD SETLIST

01. No Good, Mr. Holden

02. Seven Seven

03. Buying Truth (Tack och Förlåt)

04. Hisingen Blues

05. Hard Times Lovin’

06. As the Years Pass By, the Hours Bend

07. Thin Line

08. Slow Motion Countdown

09. The Suits, the Law & the Uniforms

10. Goliath

11. Granny & Davis

12. Ain’t Fit to Live Here

---------------------- 

13. The Siren

14. Endless Night

15. Evil Ways


  • Event: GRAVEYARD
  • Opening acts: 1000mods
  • Date: Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013
  • City: Αθήνα
  • Venue: Gagarin 205
  • Photos / Videos by: Γιάννης Νέγρης
  • More Photos: I-jukebox at Facebook


Gallery

1000mods1000mods1000mods1000mods1000modsGraveyardGraveyardGraveyardGraveyardGraveyardGraveyard

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Οι UNIVERSE217 και οι ALLOCHIRIA στο Fuzz Club
    Οι UNIVERSE217 και οι ALLOCHIRIA στο Fuzz Club

    Universe217 και οι Allochiria γιορτάζουν την 10η επέτειο των “Never” και “Omonoia” αντίστοιχα, σε ένα υπερβατικό double-bill show το Σάββατο 11 Μαΐου στο Fuzz Live Music Club, όπου τα δύο άλμπουμ θα παρουσιαστούν στην ολότητά τους.

  • Το line-up της 1ης ημέρας του ATHENROCKS στο ΟΑΚΑ
    Το line-up της 1ης ημέρας του ATHENROCKS στο ΟΑΚΑ

    Το AthensRocks υποδέχεται το Σάββατο 27 Ιουλίου τους Spiritualized, The Armed και Πεθαίνουν στο Τέλος, οι οποίοι μαζί με τους headliners Queens of the Stone Age θα δημιουργήσουν στο ΟΑΚΑ ένα ονειρεμένο line-up που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

  • Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox
    Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox

    Οι Ιταλοί εκπρόσωποι της indie/post-punk/shoegaze σκηνής Grigio Scarlatto και οι Βέλγοι 2Phoques που μιξάρουν scream φωνητικά με electro/post-rock ήχους, έρχονται αυτό το Σάββατο (20/4) στο BlackBox Studio.

  • Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL
    Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL

    Ηγούμενοι του νέου ρεύματος συγκροτημάτων που δημιουργούν το μέλλον της metal μουσικής, οι Loathe έρχονται για την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στο Ejekt Festival μαζί τους με τους Korn και τους Spiritbox, ενώ στη σκηνή του ΟΑΚΑ θα βρεθούν και οι Planet of Zeus, έχοντας ανοίξει τον δρόμο στη σύγχρονη ροκ σκηνή της χώρας.

  • Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue
    Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue

    Το sold out είχε ήδη ανακοινωθεί εδώ και μέρες και το καινούριο άλμπουμ μετρούσε μόλις 24 ώρες ζωής. Καλύτερο μέρος για να βρεθείς Σάββατο βράδυ στην Αθήνα, δεν υπήρχε.

Also Read


Newsletter