19Απριλίου2024

Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013 18:03 Γράφτηκε από: 

Μικρούτσικος - Αντωνοπούλου: Ερμηνεία, ποίηση, μουσική...

Η Μαύρη Τρύπα ήταν κατάμεστη γι’ άλλη μια φορά, και οι τρεις όροφοι του μαγαζιού ήταν ασφυκτικά γεμάτοι. Υπήρχε μια εξαιρετική ατμόσφαιρα από τον κόσμο και παρατήρησα πως ήταν φτιαγμένος για να μπει στο κλίμα της βραδιάς. Ήρθε διατεθειμένος ν’ ακούσει με προσοχή, να τραγουδήσει, να κάνει «κερκίδα», να ρομαντζάρει.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις έντεκα. Ο Θάνος Μικρούτσικος κουβαλώντας ως προέκταση του χεριού το πιάνο του, και τους εκπληκτικούς του αυτοσχεδιασμούς έδωσε την έναρξη της μουσικής αυτής παράστασης με το γνωστό σε όλους μας «Ανεμολόγιο»…

Κάπου εκεί στο τέλος του κομματιού ήρθε και έδεσε η μελωδική και μοναδική φωνή της Ρίτας Αντωνοπούλου, μιας γυναίκας που μπορεί να υπηρετήσει επάξια με την δυναμική της φωνή και την σκηνική παρουσία το πολιτικό τραγούδι.

Το 3ωρο αυτό πρόγραμμα περιλάμβανε τραγούδια του Θ. Μικρούτσικου από το πλούσιο ρεπερτόριο που διαθέτει σε κείμενα Μπρεχτ, Μπίρμαν, Καββαδία, Ελευθερίου, Αλκαίου, Ιωάννου Τριπολίτη και Νικολακοπούλου.

Περίπου στα μισά το προγράμματος εμφανίστηκε μια τετραμελής μπάντα από την Κρήτη, οι Αρμός, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα το οποίο περιέχει τραγούδια από τις δύο δισκογραφικές της δουλειές, συνθέσεις μεγάλων Ελλήνων συνθετών αλλά και σύγχρονων τραγουδοποιών, με ιδιαίτερη αναφορά σε τραγούδια που έχει ερμηνεύσει ο Νίκος Ξυλούρης.

Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα αγαπημένα τραγούδια από τον «Σταυρό του Νότου», που ένωσαν άμεσα την σκηνή με το κοινό, το οποίο κατά την διάρκεια της βραδιάς έδειχνε την αγάπη, τον σεβασμό και την επιβράβευση προς το πρόσωπο του Θ. Μικρούτσικου και της Ρ. Αντωνοπούλου με το ακατάπαυστο χειροκρότημα.

Προσωπικά, έμεινα πολύ ευχαριστημένη από αυτή τη βραδιά γιατί σπάνια μου δίνεται η ευκαιρία να συναντήσω από κοντά ανθρώπους που έχουν την ικανότητα να παντρεύουν ερμηνεία, ποίηση και μουσική…


  • Event: ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ & ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ
  • Special guests: Αρμός
  • Date: Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013
  • City: Θεσσαλονίκη
  • Venue: Ζωντανή Μαύρη Τρύπα
  • Photos by: Γρηγορία Πάλλα
  • More Photos: I-jukebox at Facebook


Gallery

{gallery}2294{/gallery}

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Οι UNIVERSE217 και οι ALLOCHIRIA στο Fuzz Club
    Οι UNIVERSE217 και οι ALLOCHIRIA στο Fuzz Club

    Universe217 και οι Allochiria γιορτάζουν την 10η επέτειο των “Never” και “Omonoia” αντίστοιχα, σε ένα υπερβατικό double-bill show το Σάββατο 11 Μαΐου στο Fuzz Live Music Club, όπου τα δύο άλμπουμ θα παρουσιαστούν στην ολότητά τους.

  • Το line-up της 1ης ημέρας του ATHENROCKS στο ΟΑΚΑ
    Το line-up της 1ης ημέρας του ATHENROCKS στο ΟΑΚΑ

    Το AthensRocks υποδέχεται το Σάββατο 27 Ιουλίου τους Spiritualized, The Armed και Πεθαίνουν στο Τέλος, οι οποίοι μαζί με τους headliners Queens of the Stone Age θα δημιουργήσουν στο ΟΑΚΑ ένα ονειρεμένο line-up που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

  • Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox
    Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox

    Οι Ιταλοί εκπρόσωποι της indie/post-punk/shoegaze σκηνής Grigio Scarlatto και οι Βέλγοι 2Phoques που μιξάρουν scream φωνητικά με electro/post-rock ήχους, έρχονται αυτό το Σάββατο (20/4) στο BlackBox Studio.

  • Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL
    Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL

    Ηγούμενοι του νέου ρεύματος συγκροτημάτων που δημιουργούν το μέλλον της metal μουσικής, οι Loathe έρχονται για την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στο Ejekt Festival μαζί τους με τους Korn και τους Spiritbox, ενώ στη σκηνή του ΟΑΚΑ θα βρεθούν και οι Planet of Zeus, έχοντας ανοίξει τον δρόμο στη σύγχρονη ροκ σκηνή της χώρας.

  • Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue
    Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue

    Το sold out είχε ήδη ανακοινωθεί εδώ και μέρες και το καινούριο άλμπουμ μετρούσε μόλις 24 ώρες ζωής. Καλύτερο μέρος για να βρεθείς Σάββατο βράδυ στην Αθήνα, δεν υπήρχε.

Also Read


Newsletter