28Μαρτίου2024

Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012 22:21 Γράφτηκε από: 

Αυλαία στο 2012 με τον Μπάμπη Στόκα…

Τελευταία πανσέληνος και τελευταίο live της χρονιάς και φυσικά δε θα μπορούσαμε να λείπουμε από το Club το Mύλου. Ένα live που έκλεισε όμορφα και μελωδικά μια γεμάτη, συναυλιακά, χρονιά!

Λίγο πριν τις έντεκα ο Μπάμπης Στόκας εμφανίστηκε στην σκηνή και αμέσως άρχισε το ταξίδι στην μουσική του πορεία που έχει ξεπεράσει πια τα 20 χρόνια.

Ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής, όπως ήταν φυσικό ξεκίνησε με τραγούδια από την εποχή των Πυξ Λαξ, τραγούδια που έκαναν τους πάντες στον Μύλο είτε να σιγοτραγουδούν, είτε να θυμούνται μια περασμένη εποχή, που έσπευδαν στους διάφορους χώρους να δουν το γνωστό συγκρότημα!

Ο Μπάμπης, αν και ενοχλημένος από το κρύωμα που τον ταλαιπωρούσε, ήταν αρκετά χαλαρός και πίνοντας τα ποτάκια του είχε έναν συνεχή διάλογο με το κοινό και δεχόταν και τις ιδέες του κόσμου για το πως να εξελιχθεί το πρόγραμμα.

Στην συνέχεια ακούσαμε τραγούδια και από τις προσωπικές δουλειές του Στόκα με τα τραγούδια που προέρχονται από το άλμπουμ του «Η Αυλή των Τρελών», που είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με τον Άλκη Αλκαίο, να έχουν την τιμητική τους αλλά και την ανάλογη συναισθηματική φόρτιση για τον ερμηνευτή.

Φυσικά σε μία τέτοια μουσική διαδρομή δε θα μπορούσε να λείπει και η μνεία στον μεγάλο Μάνο Ξυδούς αφιερώνοντας του μια μοναδική ερμηνεία ενός τραγουδιού που έχουμε όλοι συνδέσει με τον πρόωρα χαμένο μουσικό, το «Εσύ Εκεί».

Ακροβατώντας σε παλιά και νέα τραγούδια, ο Μπάμπης ερμηνεύει τραγούδια και άλλων καλλιτεχνών όπως των αδερφών Κατσιμίχα και τις «Ανόητες Αγάπες» μέχρι και το πιο λαϊκό «Δεν Λες Κουβέντα» του Δήμου Μούτση και της εμβληματικής Σωτηρίας Μπέλλου.

Άξιος συμπαραστάτης του Μπάμπη και ο εξαιρετικός στο μπουζούκι, Γιώργος Παχής που κατά διαστήματα έκλεβε την παράσταση με τις «πενιές» του.

Όσο περνούσε η ώρα το κλίμα γινόταν πιο παρεΐστικο και ο Στόκας έκλεισε την βραδιά με ένα ακόμη πέρασμα από την εποχή των Πυξ Λαξ, τραγουδώντας παρέα με τον κόσμο πλέον και εκτελώντας και τις παραγγελιές του, περίπου τρεις ώρες μετά την εμφάνισή του στην σκηνή.

Κάπως έτσι, τελείωσε ένα live που τα είχε όλα. Μία διαδρομή ενός τραγουδοποιού και ερμηνευτή με τραγούδια όμορφα μπλεγμένα μεταξύ τους, που σε κάνουν να ξεχαστείς, να τραγουδήσειςμ, να γεμίσεις το μυαλό σου με εικόνες, χρώματα και αναμνήσεις.

Κάτι που σίγουρα το πέτυχε με τον καλύτερο τρόπο ο Μπάμπης Στόκας και οφείλουμε να τον ευχαριστήσουμε για αυτό το όμορφο κλείσιμο του 2012 που μας επιφύλαξε.


  • Event: ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ
  • Date: Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012
  • City: Θεσσαλονίκη
  • Venue: Μύλος Club
  • Photos / Videos by: Γιάννης Νέγρης
  • More Photos: I-jukebox at Facebook



Gallery

{gallery}1843{/gallery}

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Ο JAMES ARTHUR για πρώτη φορά στην Αθήνα
    Ο JAMES ARTHUR για πρώτη φορά στην Αθήνα

    Ο Βρετανός σταρ James Arthur έρχεται την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου για πρώτη φορά στην Αθήνα, ανεβαίνοντας στο Θέατρο Λυκαβηττού με όλες τις επιτυχίες της καριέρας του.

  • Οι PINK MARTINI στα ROCKWAVE NIGHTS στον Λυκαβηττό
    Οι PINK MARTINI στα ROCKWAVE NIGHTS στον Λυκαβηττό

    Το πολυμελές σχήμα των Pink Martini με τη σαγηνευτική China Forbes στα φωνητικά, έρχεται τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στα Rockwave Nights στο Θέατρο Λυκαβηττού, για να ξυπνήσει μνήμες από την εκρηκτική βραδιά του 2008 και να επιβεβαιώσει γιατί εξακολουθεί να είναι ένα από τα best-selling σχήματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

  • Οι TINARIWEN στο Θέατρο Λυκαβηττού
    Οι TINARIWEN στο Θέατρο Λυκαβηττού

    Περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες μετά την ίδρυσή τους, οι περιπλανώμενοι μπλουζίστες της Σαχάρας Tinariwen έρχονται την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Λυκαβηττού.

  • Τα πρώτα ονόματα για το PLISSKËN FESTIVAL 2024
    Τα πρώτα ονόματα για το PLISSKËN FESTIVAL 2024

    Με headliners τους συναρπαστικούς post-punkers Viagra Boys (13/9) και τον πρωτοπόρο του emo rap Yung Lean (14/9) θα πραγματοποιηθεί το φετινό Plisskën Festival, στην ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων του οποίου συγκαταλέγονται ακόμη οι Slift, Los Bitchos, Parra for Cuva και Love Remain.

  • Οι THE SUBWAYS στο RELEASE ATHENS
    Οι THE SUBWAYS στο RELEASE ATHENS

    Έχοντας χαρακτηριστεί ως “το πιο σέξι ροκ εν ρολ γκρουπ των τελευταίων ετών”, οι The Subways θα βρεθούν στο πλευρό των Offspring, την Κυριακή 9 Ιουνίου στο Release Athens στην Πλατεία Νερού.

Also Read


Newsletter