28Οκτωβρίου2020

Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2012 15:08 Γράφτηκε από: 

Μια μαγική ακουστική βραδιά με τον Sivert Hoyem…

Αποτέλεσε μια από τις πλέον επιτυχημένες περιοδείες στην Ελλάδα τη χρονιά που σε λίγο μας αφήνει και από όσο είδαμε, ακούσαμε και πάνω από όλα νιώσαμε στο Principal Club Theater του Μύλου, αυτό έγινε δικαίως…

Φυσικά ο λόγος γίνεται για το mini tour του Sivert Hoyem, της μαγευτικής φωνής των Madrugada, που επισκέφθηκε και τη Θεσσαλονίκη, σε ένα live που φάνηκε ξεκάθαρα ότι θα αποτελούσε πόλο έλξης για το κοινό της πόλης, καθώς λόγω της μεγάλης ζήτησης των εισιτηρίων, η εμφάνιση του Νορβηγού καλλιτέχνη μεταφέρθηκε από το Gaia στο Principal και εντέλει ήταν και αυτή sold out.

Ο Sivert Hoyem παρέα με τις κιθάρες του, λοιπόν, σε ένα concept που σαφώς δεν είναι εύκολο, καθώς τα βλέμματα στρέφονται αποκλειστικά σε έναν καλλιτέχνη και όχι σε μια ολόκληρη μπάντα. Μόνο από αυτό, από τη σοβαρότητα που έδειξε ο Sivert πάνω στη σκηνή, από το πόσο ένιωθε ο ίδιος τα τραγούδια που μας παρουσίαζε και μετέφερε όλο το συναίσθημα στο κοινό, το live ήταν πολύ ιδιαίτερο, όμορφο και «ταξιδιάρικο»…

Τη βραδιά στο Principal άνοιξε η Constance Wolter, τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και μουσικός από τη Γερμανία, που ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη και με το σόλο σετ της, συνέβαλε με τον καλύτερο τρόπο στη δημιουργία της ανάλογης ατμόσφαιρας, που θα «υποδεχόταν» λίγο μετά τον Sivert Hoyem.

Η Constance παρουσίασε κομμάτια από το ντεμπούτο άλμπουμ της, με τίτλο Be Gone Before Sunrise, το οποίο κυκλοφόρησε τον περασμένο Φεβρουάριο (Absent Love, Body Without Soul, The Rose Tattoo, Full Moon Rising), καθώς και ακυκλοφόρητά της τραγούδια (The Cherries Were Sweeter, Blue Valentine, My Iconic Lover, Break My Heart), τα οποία περιλαμβάνονται στην επερχόμενη δουλειά της, με τίτλο Last Exit.

Να σημειώσω, δε, ότι πέρα από τις σόλο εμφανίσεις της, η Constance είναι επικεφαλής τετραμελούς μπάντας, οπότε θα είναι πολύ ενδιαφέρον μία των ημερών να την παρακολουθήσουμε live και σε «πλήρη σύνθεση».

CONSTANCE SETLIST

01. Absent Love

02. The Cherries Were Sweeter

03. Blue Valentine

04. Body Without Soul

05. The Rose Tattoo

06. My Iconic Lover

07. Break My Heart

08. Full Moon Rising

Ο αγαπημένος του ελληνικού κοινού, κάπου εκεί έπαιρνε τη θέση του στη σκηνή και είναι χαρακτηριστικό ότι το setlist του έμελλε να περιλαμβάνει περισσότερο παλαιότερες στιγμές της δισκογραφικής του καριέρας – εκτός από τα κομμάτια Where Is My Moon? και So-Lo, από το πρόσφατο EP Where Is My Moon? -  καθώς από το τελευταίο του ολοκληρωμένο άλμπουμ (Long Slow Distance) παρουσιάστηκε μόνο το Blown Away, ενώ απουσίασε η «αναφορά» στο άλμπουμ Moon Landing (και το εξαιρετικό ομώνυμο τραγούδι που κατακλύζει τον ραδιοφωνικό «αέρα»).

Ο Sivert Hoyem ξεκίνησε με το Prisoner of the Road, που κυκλοφόρησε το 2010 για φιλανθρωπικούς σκοπούς και υπέρ του Νορβηγικού Συμβουλίου Προσφύγων. Από το πρώτο του solo άλμπουμ, με τίτλο Ladies and Gentlemen of the Opposition, από την «εποχή Madrugada» ακόμα, ακούσαμε το First Day of Somersaults και το Song for Cornelis, ενώ από το Exiles, που ο Hoyem κυκλοφόρησε με τους Volunteers επίσης την περίοδο που ηγούταν της νορβηγικής μπάντας, παρουσιάστηκε το January 3rd και το I’ve Been Meaning to Sing You the Song.

Eπιπλέον, ο Sivert προσέθεσε στη βραδιά και τη διασκευή στο κομμάτι Holocaust (με τη σχετική αναφορά στα ιστορικά γεγονότα…), που κυκλοφόρησαν το 1978 οι Big Star του Alex Chilton.

Όσο δε για τραγούδια των Madrugada που μας συνόδευσαν την πρώτη ημέρα του Δεκέμβρη στο Principal, αυτά ήταν τα εκπληκτικά Running Out of Time, Majesty και Strange Colour Blue, το Sail Away, το The Riverbed, το Honey Bee, το (προσωπικό μου αγαπημένο) The Kids Are on High Street και το Valley of Deception, με το οποίο έκλεισε η μαγική ακουστική βραδιά…

SIVERT HOYEM SETLIST

01. Prisoner of the Road

02. First Day of Somersaults

03. Where Is My Moon?

04. Blown Away

05. Song for Cornelis

06. Running Out of Time (Madrugada)

07. So-Lo

08. Majesty (Madrugada)

09. Sail Away (Madrugada)

10. January 3rd

------------------------------------------------------------- 

11. Strange Colour Blue (Madrugada)

12. The Riverbed (Madrugada)

13. I’ve Been Meaning to Sing You the Song

14. Honey Bee (Madrugada)

15. Holocaust (Big Star cover)

-------------------------------------------------------------- 

16. The Kids Are on High Street (Madrugada)

17. Valley of Deception (Madrugada)


  • Event: SIVERT HOYEM
  • Opening acts: Constance
  • Date: Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012
  • City: Θεσσαλονίκη
  • Venue: Principal Club Theater, Μύλος
  • Photos / Videos by: Γιάννης Νέγρης
  • More Photos: I-jukebox at Facebook


Gallery

{gallery}1746{/gallery}

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter