19Απριλίου2024

Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2012 21:22 Γράφτηκε από: 

Μια βραδιά με την Anneke στο Eightball…

Η εξαιρετική κυρία van Giersbergen και η σπουδαία φωνή της επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη, για μια συναυλία που περιμέναμε καιρό…

Η Anneke στο Eightball Club λοιπόν, με την υποστήριξη του JUKEBOX: Society of Culture, σε ένα live από το οποίο – πλην φυσικά αυτής καθεαυτής της μουσικής – ξεχωρίσαμε την απλότητα και σεμνότητα που διακρίνει τη σπουδαία Ολλανδέζα καλλιτέχνιδα, όλα τα μέλη της μπάντας της και όλα τα παιδιά από τα support groups. Όλοι απόλαυσαν το event από την αρχή έως το τέλος και αυτό είναι δεδομένο ότι περνάει και στο κοινό, το οποίο έσπευσε μαζικά από νωρίς στον χώρο. Πάμε να δούμε τα πράγματα, όμως, λίγο πιο αναλυτικά…

Η βραδιά ξεκίνησε με τους Broken Tempo, οι οποίοι λίαν προσφάτως καλωσόρισαν στις τάξεις τους τη νέα τους τραγουδίστρια, Angel Black Wolf (στη θέση της Κατερίνας Παπαγεωργίου) και οι οποίοι μας παρουσίασαν τρία κομμάτια από το ντεμπούτο άλμπουμ τους, το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία μιξαρίσματος (Can’t Get It Out, Immaterial Monarchy και You), ένα τραγούδι από το πρώτο τους ΕP, το Only One, καθώς και μια διασκευή στο A Natural Disaster των Anathema.

Πρόκειται για μια ατμοσφαιρική μπάντα με πολύ καλά στοιχεία, η οποία στις συναυλίες παρουσιάζει δικά της τραγούδια και διασκευές, αλλά με τρόπο που αλλάζει εντελώς τα πρωτότυπα κομμάτια.

Μιλώντας μετά το live με τα παιδιά που απαρτίζουν το συγκρότημα, μας τόνισαν τη «λαχτάρα» τους για αυτή τη μέρα, καθώς και ότι ήταν λογικό το setlist να είναι περιορισμένο, για να δοθεί χρόνος και στους Scars of Tears, οι οποίοι ακολουθούσαν και είχαν έρθει από την Καστοριά.

Οι Broken Tempo αποτελούνται από την Angel Black Wolf (vocals), τον Ηλία Τσιπτσέ (violin/programming), τον Κωνσταντίνο Υφαντή (guitars/djembe/vocals), τον Κώστα Μπαλατσό (drums) και τον Θεοχάρη Γκέγκα (bass).

BROKEN TEMPO SETLIST

01. Can’t Get It Out

02. Only One

03. A Natural Disaster (Anathema cover)

04. Immaterial Monarchy

05. You

Η συνέχεια ανήκε στους Scars of Tears, οι οποίοι έκαναν την «έκπληξη» με τη διασκευή στο Carmen Queasy του Maxim (The Prodigy) και της Skin (Skunk Anansie), ενώ μας παρουσίασαν και 7 δικά τους κομμάτια, με το S.O.S. (προσφάτως νέο βίντεο κλιπ) να ξεχωρίζει.

Τα μέλη των Scars of Tears, οι οποίοι έχουν αυτά που απαιτούνται για να ξεχωρίσουν στην ελληνική alternative goth σκηνή, είναι η Χαριτίνη Αναστασιάδου (lead vocals), ο Μπάμπης Στεφανίδης (vocals/guitar), ο Θανάσης Σαλαγιάννης (bass) και ο Χρήστος Πολύζος (drums).

SCARS OF TEARS SETLIST

01. Another Space

02. After the End

03. Tear My Scar

04. Just a Lie

05. S.O.S.

06. Soriness of Love

07. Carmen Queasy (Maxim ft. Skin cover)

08. Out of My Memories

Κάπου εκεί είχε έρθει η ώρα που περιμέναμε από τη στιγμή που η Love Light Productions ανακοίνωσε τα δύο live στην Ελλάδα. Η πανέμορφη τραγουδίστρια και η μπάντα της ανέβηκαν στη σκηνή και για κάτι λιγότερο από μιάμιση ώρα, πραγματικά μας καθήλωσαν. Το setlist δεν περιελάμβανε ιδιαίτερες εκπλήξεις – αφού είχαμε «προετοιμαστεί» μέσω της συνέντευξης της Anneke van Giersbergen στο i-jukebox.gr λίγες ώρες πριν.

Ως επί το πλείστον, τα τραγούδια προέρχονταν από το τελευταίο της άλμπουμ, με τίτλο Everything Is Changing, από το οποίο ακούσαμε το εναρκτήριο (και της συναυλίας και του δίσκου) Feel Alive, το My Boy, το Take Me Home, το You Want to Be Free, το (εξαιρετικό) Circles, το Stay, το Too Late, το 1.000 Miles Away From You και το Hope, Pray, Dance, Play.

To setlist περιελάμβανε ακόμα – από την εποχή Agua de Annique - το Beautiful One (που όπως τόνισε η Anneke είναι γραμμένο για την Αθήνα), το εκπληκτικό Fury και το Witnesses με το οποίο έκλεισε η βραδιά, καθώς και τη διασκευή στο Here Comes the Rain Again των Eurythmics, το κομμάτι Hyperdrive! από ένα μέρος της συνεργασίας της Anneke με τον Devin Townsend και, βέβαια, δύο Gathering κομμάτια, το Saturnine και το Even the Spirits Are Afraid, στα οποία το κοινό έδειξε πόσο αγαπάει την τραγουδίστρια, τραγουδοποιό και μουσικό, από εκείνη ακόμα την εποχή, κατά την οποία η συγκεκριμένη μπάντα έγραψε αριστουργήματα…

Κάπως έτσι κύλησε «μια βραδιά με την Anneke», λοιπόν και ελπίζουμε σύντομα να έχουμε τη δυνατότητα να την «επαναλάβουμε»… Η ατμόσφαιρα, η φωνή, τα τραγούδια, η μουσική, η επαφή με τον κόσμο, τα opening acts, όλα ήταν μια χαρά… A big “thanx” to everybody…!

ANNEKE VAN GIERSBERGEN SETLIST

01. Feel Alive

02. My Boy

03. Take Me Home

04. Beautiful One

05. Fury

06. You Want to Be Free

07. Circles

08. Here Comes the Rain Again (Eurythmics cover)

09. Saturnine (The Gathering)

10. Stay

11. Too Late

12. 1.000 Miles Away From You

13. Even the Spirits Are Afraid (The Gathering)

14. Hope, Pray, Dance, Play

15. Hyperdrive! (The Devin Townsend Project)

-------------------- 

16. Witnesses 


  • Event: ANNEKE VAN GIERSBERGEN
  • Opening acts: Scars of Tears
    Broken Tempo
  • Date: Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012
  • City: Θεσσαλονίκη
  • Venue: Eightball Club
  • More Photos: I-jukebox at Facebook


Gallery


E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Οι UNIVERSE217 και οι ALLOCHIRIA στο Fuzz Club
    Οι UNIVERSE217 και οι ALLOCHIRIA στο Fuzz Club

    Universe217 και οι Allochiria γιορτάζουν την 10η επέτειο των “Never” και “Omonoia” αντίστοιχα, σε ένα υπερβατικό double-bill show το Σάββατο 11 Μαΐου στο Fuzz Live Music Club, όπου τα δύο άλμπουμ θα παρουσιαστούν στην ολότητά τους.

  • Το line-up της 1ης ημέρας του ATHENROCKS στο ΟΑΚΑ
    Το line-up της 1ης ημέρας του ATHENROCKS στο ΟΑΚΑ

    Το AthensRocks υποδέχεται το Σάββατο 27 Ιουλίου τους Spiritualized, The Armed και Πεθαίνουν στο Τέλος, οι οποίοι μαζί με τους headliners Queens of the Stone Age θα δημιουργήσουν στο ΟΑΚΑ ένα ονειρεμένο line-up που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

  • Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox
    Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox

    Οι Ιταλοί εκπρόσωποι της indie/post-punk/shoegaze σκηνής Grigio Scarlatto και οι Βέλγοι 2Phoques που μιξάρουν scream φωνητικά με electro/post-rock ήχους, έρχονται αυτό το Σάββατο (20/4) στο BlackBox Studio.

  • Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL
    Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL

    Ηγούμενοι του νέου ρεύματος συγκροτημάτων που δημιουργούν το μέλλον της metal μουσικής, οι Loathe έρχονται για την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στο Ejekt Festival μαζί τους με τους Korn και τους Spiritbox, ενώ στη σκηνή του ΟΑΚΑ θα βρεθούν και οι Planet of Zeus, έχοντας ανοίξει τον δρόμο στη σύγχρονη ροκ σκηνή της χώρας.

  • Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue
    Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue

    Το sold out είχε ήδη ανακοινωθεί εδώ και μέρες και το καινούριο άλμπουμ μετρούσε μόλις 24 ώρες ζωής. Καλύτερο μέρος για να βρεθείς Σάββατο βράδυ στην Αθήνα, δεν υπήρχε.

Also Read


Newsletter