28Απριλίου2024

Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023 16:37 Γράφτηκε από: 

Ανταπόκριση: ALLOCHIRIA, MASS CULTURE w/ Their Methlab @ Gagarin 205 Live Music Space

Μια βραδιά-τσιμέντο, ηχητικά ισοπεδωτική και συναισθηματικά συντροφική, από γκρουπ που έχουν διανύσει το δικό τους ανεξάρτητο μονοπάτι την τελευταία 15ετία.

Ξεκίνημα με τους THEIR METHLAB, που επέστρεψαν στο Gagarin 205 Live Music Space έναν μήνα μετά από την εξαιρετική τους εμφάνιση στο πλευρό των Brutus, με ένα σετ ουσιαστικά χωρισμένο στα δύο, καθώς από τη μία είχαμε τα πιο μελωδικά post-rock κομμάτια του “The Last Second” (2019), και από την άλλη τις πιο σκληρές post/black metal αναφορές του “Tsunami” (2020).

Έτσι μετά τα πολυαγαπημένα “Arctic Funk”, “A Call to Arms” και “Muktuk” (εδώ το μπάσο του Δημήτρη μας τράνταξε συθέμελα!), ήρθε η ώρα του “Dremel”, όπου τα riffs του Μιχάλη σκλήρυναν και τα τύμπανα του Νίκου άρχισαν να μας βαράνε αλύπητα, όσο το μπάσο συνέχισε να μας βομβαρδίζει, κάτι που σε συνδυασμό με το “Venice”, δημιούργησε την κατάλληλη γέφυρα για ό,τι θα ακολουθούσε.

“Γυρίσαμε την Ευρώπη τόσες μέρες και έπρεπε να φτάσουμε στην Αθήνα, για να μας σπάσουν το βαν εδώ απέξω... Ευχαριστούμε τους Allochiria και τους Mass Culture που μας κάλεσαν σε αυτή την ημέρα γιορτής, νιώθουμε και εμείς μέλος μιας μεγάλης οικογένειας...”, είπαν οι Their Methlab, τιμώντας τους συνοδοιπόρους τους σε αυτή τη μάζωξη, αλλά και στο τουρ που είχε μόλις προηγηθεί.

Setlist: Arctic Funk / A Call to Arms / Muktuk / Dremel / Venice.

Η συνέχεια περιλάμβανε δύο παρουσιάσεις δίσκων, αρχικά από τους MASS CULTURE, για πρώτη φορά (co)headliners σε έναν χώρο σαν το Gagarin 205, στο οποίο μάλιστα επέστρεφαν ακριβώς έναν χρόνο μετά την παρουσία τους πλάι στους Russian Circles.

Με έναν από τους καλύτερους frontmen της εγχώριας “σκισμένης” σκηνής, με τις δύο κιθάρες και το μπάσο να μας γαζώνουν χωρίς έλεος και τα ντραμς να είναι η απόλυτη ραχοκοκαλιά του ήχου τους, οι Mass Culture επέδειξαν ένα ηγετικό πρόσωπο στη μεγαλύτερη συναυλία της έως τώρα πορείας τους.

Το πρόσφατο όσο και φοβερό “Barren Point” είχε τη μερίδα του λέοντος στο set τους, με μια ενδιάμεση σύντομη αναδρομή στα “Primal | Ephemeral” (2018) και “Amoralism” (2012), ενώ το “Materialized” αναδείχτηκε σε πραγματικό live οδοστρωτήρα, όπως αναμενόταν δηλαδή.

“Εσάς σας έσπασαν το βανάκι, εμάς μας καθυστέρησαν τα βινύλια...”, ήταν η “απάντηση” στη γενικότερη κακοτυχία των τελευταίων ημερών, με τους Mass Culture να στέλνουν το μήνυμα για “δύναμη σε μια ακόμη δύσκολη τετραετία που έρχεται”.

Setlist: Point of Liminality / Mist & Tar / Bones of this World / Του Φόβου η Φωνή / Sleeping Electric Sheep / Grottoes, Revisited / Margins / Materialized / Grinding Light.

Και επειδή αναφέρθηκα σε “τσιμέντο” στην αρχή του κειμένου, οφείλω να πω ότι εν προκειμένω δανείστηκα τη λέξη από τους ALLOCHIRIA, που εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στους Mass Culture για αυτό το co-headlining σόου και τον “δίσκο-τσιμέντο που κυκλοφόρησαν”.

Όμως, για να πω και τα πράγματα όπως τα αισθάνθηκα στo Gagarin 205, μόνο ως “τσιμέντο” θα μπορούσα προσωπικά να χαρακτηρίσω την εμφάνιση και των ίδιων των Allochiria, καθώς κατά τη γνώμη μου ήταν η συγκλονιστικότερη και καλύτερή τους βραδιά από όλες όσες έχω παρακολουθήσει.

Το γκρουπ έπαιξε στα κόκκινα από το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο (με εναλλαγή προσώπων, μάλιστα, στη μία από τις δύο κιθαριστικές θέσεις), βγάζοντας και όλη την ένταση από την κοπιαστική (και εντελώς DIY, όπως και το live στο Gagarin) ευρωπαϊκή περιοδεία των προηγούμενων ημερών μαζί με τους Their Methlab (“ό,τι καλύτερο έχουμε ζήσει τους τελευταίους μήνες, μάλλον χρόνια”, όπως είπε η Ειρήνη), παρουσιάζοντας ένα μεγάλο μέρος του εκπληκτικού “Commotion” και προσθέτοντας και μερικές απαραίτητες πινελιές από τα “Throes” (2017) και “Omonoia” (2014).

Μια δισκογραφική τριπλέτα, που σε συνδυασμό με τις γεμάτες λυτρωτική ένταση εμφανίσεις τους, έχoυν κατατάξει τους Allochiria στο σημαντικότερο εξαγώγιμο post-metal προϊόν της Ελλάδας.

Ορυμαγδός τα “9”, “We Have Nothing”, “Still Life” και “Casualties” από το νέο άλμπουμ, ενώ τα “Counting Fives”, “Cracking Fractals” και “We Crave What We Lack” θα αποτελούν πάντοτε τις στιγμές που έκαναν αυτή την μπάντα τόσο σημαντική στην ψυχοσύνθεσή μας.

Κάτι το οποίο ισχύει πλέον και με το καινούριο “Darklight”, ενώ φυσικά στην κορυφή όλων ανήκει το “Archetypal Attraction to Circular Things”, με το οποίο οι Allochiria έκλεισαν την εμφάνισή τους.

“Waking up dead, still falling. Missing yourself, rewind”. Στο τέλος, Allochiria, μας διαλύσατε.

Setlist: 9 / K. / We Have Nothing / Still Life / Counting Fives / Ocean / Cracking Fractals / Casualties / We Crave What We Lack / Darklight / Archetypal Attraction to Circular Things.

* Φωτογραφίες: Γιάννης Νέγρης


Gallery

Their MethlabTheir MethlabTheir MethlabTheir MethlabTheir MethlabTheir MethlabTheir MethlabTheir MethlabTheir MethlabTheir MethlabMass CultureMass CultureMass CultureMass CultureMass CultureMass CultureMass CultureMass CultureMass CultureMass CultureMass CultureAllochiriaAllochiriaAllochiriaAllochiriaAllochiriaAllochiriaAllochiriaAllochiriaAllochiriaAllochiriaAllochiriaAllochiriaAllochiriaAllochiriaAllochiriaAllochiriaAllochiria

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Οι GAMMA RAY για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα
    Οι GAMMA RAY για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα

    Οι λατρεμένοι του ελληνικού κοινού Gamma Ray έρχονται τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου στο Principal Club Theater και την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου στο Fuzz Club, στο πλαίσιο της 40ής επετείου του Metal Hammer.

  • Οι BEAK> και οι MOUNT KIMBIE στο RELEASE ATHENS
    Οι BEAK> και οι MOUNT KIMBIE στο RELEASE ATHENS

    Οι Beak του Geoff Barrow (Portishead) και οι Mount Kimbie που έχουν παραμείνει στην πρώτη γραμμή του βρετανικού underground εδώ και δεκαπέντε χρόνια, θα πλαισιώσουν τους Massive Attack την Τετάρτη 17 Ιουλίου στο Release Athens στην Πλατεία Νερού.

  • Οι τελευταίες λεπτομέρειες για τις συναυλίες του SIVERT HØYEM σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
    Οι τελευταίες λεπτομέρειες για τις συναυλίες του SIVERT HØYEM σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

    Ανακοινώθηκαν το πρόγραμμα και οι τελευταίες λεπτομέρειες για τις συναυλίες του Sivert Hoyem, αύριο Σάββατο (27/4) στο Floyd και την Κυριακή (28/4) στο Principal Club Theater.

  • Οι UNIVERSE217 και οι ALLOCHIRIA στο Fuzz Club
    Οι UNIVERSE217 και οι ALLOCHIRIA στο Fuzz Club

    Universe217 και οι Allochiria γιορτάζουν την 10η επέτειο των “Never” και “Omonoia” αντίστοιχα, σε ένα υπερβατικό double-bill show το Σάββατο 11 Μαΐου στο Fuzz Live Music Club, όπου τα δύο άλμπουμ θα παρουσιαστούν στην ολότητά τους.

  • Το line-up της 1ης ημέρας του ATHENROCKS στο ΟΑΚΑ
    Το line-up της 1ης ημέρας του ATHENROCKS στο ΟΑΚΑ

    Το AthensRocks υποδέχεται το Σάββατο 27 Ιουλίου τους Spiritualized, The Armed και Πεθαίνουν στο Τέλος, οι οποίοι μαζί με τους headliners Queens of the Stone Age θα δημιουργήσουν στο ΟΑΚΑ ένα ονειρεμένο line-up που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Also Read


Newsletter