29Ιουνίου2022

Κυριακή, 19 Ιουνίου 2022 17:24 Γράφτηκε από: 

Ανταπόκριση: Release Athens w/ PAROV STELAR, ARTBAT, KEVIN DE VRIES, EL SICILIANO @ Πλατεία Νερού

Καλοκαιρινό φεστιβάλ χωρίς το αντίστοιχο πάρτι δίπλα στη θάλασσα, δεν γίνεται.

Ως εκ τούτου, με ηλεκτρονικούς ήχους και πολύ χορό κύλησε η συνέχεια του RELEASE ATHENS, υπό την headlining εμφάνιση του PAROV STELAR στην Πλατεία Νερού.

Αυτή ήταν η τρίτη φορά που ο Marcus Füreder και το πάντα εξαιρετικό του σχήμα συμμετείχαν στο φεστιβάλ, τούτη τη φορά όμως με διαφορετικό, πιο “flat” και λιτό στήσιμο, αλλά και με ανανεωμένο line-up.

Πιο συγκεκριμένα, δίπλα στον Αθηναίο Lee Anduze, με καταγωγή από τις Αμερικανικές Παρθένους Νήσους, που για πρώτη φορά έκανε την εμφάνισή του ως frontman στην μπάντα του Parov Stelar στο Release Athens του 2018, συναντούμε πλέον στον ρόλο της frontwoman τη Μολδαβή Elena Karafizi, με καταγωγή από τη Βουλγαρία και μόνιμη διαμονή στη Ρουμανία (οι τέσσερις γωνιές του ορίζοντα, στο γκρουπ του “Στελάρα”!).

Γενικά στο Release του 2018 είχαν γίνει πραγματάκια που συνδέονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με τον Parov Stelar, όπως ας πούμε η εμφάνιση των Golan, με τους οποίους συνεργάστηκε η Karafizi για την πρώτη της μεγάλη επιτυχία, πριν μεταπηδήσει στο σχήμα του αυστριακού παραγωγού.

Κατά τα άλλα, με λαβωμένο αλλά μάχιμο τρομπετίστα και μπάσο ήχο στα ντραμς για να συνοδεύουν τα beats του Füreder, από το setlist δεν μπορούσαν να λείπουν τα γνωστά και αγαπημένα hits “Clap Your Hands”, “Catgroove”, “Djangos Revenge”, “The Invisible Girl”, “Booty Swing”, “Grandpa’s Groove”, “The Mojo Radio Gang”, “All Night” και “Hit Me Like a Drum” (στην club version), όπως και νεότερα τραγούδια σαν τα “Gringo”, “Mambo Rap” και “Toy Boy”, ενώ η αυλαία στη γεμάτη ενέργεια Πλατεία Νερού, έπεσε με το “The Sun”, σε μια διαφορετική του εκδοχή, που περιλάμβανε εισαγωγή από το “Cry Me a River” της θρυλικής Ella Fitzgerald.

Ο Parov Stelar ευχαρίστησε το ελληνικό κοινό για τη στήριξή του όλα αυτά τα χρόνια (άλλωστε στην Ελλάδα είχε κάνει τα πρώτα του διεθνή βήματα ως DJ), όπως και τον Toni Galfo aka EL SICILIANO, που κάποτε του είχε σώσει τη ζωή, όπως ο ίδιος ανέφερε, παραδίδοντάς του στη σκυτάλη για ένα σετάκι όσο ο κόσμος αποχωρούσε από το φαληρικό δέλτα, όπως δηλαδή είχε ξεκινήσει και η απογευματινή μας διάθεση στην 3η ημέρα του Release Athens.

Μετά από τον Γερμανό παραγωγό/remixer με καταγωγή από τη Σικελία, τα decks της Πλατείας Νερού είχαν αναλάβει αφενός ο συμπατριώτης του KEVIN DE VRIES, αφετέρου το ουκρανικό δίδυμο των ARTBAT, προσφέροντας non-stop στιγμές διασκέδασης στον κόσμο που επέλεξε να κατηφορίσει προς τη θάλασσα, για μια δροσερή ηλεκτρονική βραδιά.

* Φωτογραφίες: Γιάννης Νέγρης


Gallery

El SicilianoEl SicilianoKevin de VriesKevin de VriesKevin de VriesArtbatArtbatArtbatParov StelarParov StelarParov StelarParov StelarParov StelarParov StelarParov StelarParov StelarParov StelarParov Stelar

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter