19Οκτωβρίου2021

Τρίτη, 10 Αυγούστου 2021 18:44 Γράφτηκε από: 

Ανταπόκριση: BRIAN ENO + ROGER ENO @ Ωδείο Ηρώδου Αττικού

“Tonight, Brian and I are playing for the gods...”. Και μετά σιωπή, για το παγκόσμιο αυτό γεγονός που φιλοξενούταν στους πρόποδες της Ακρόπολης.

Για πρώτη φορά στην ιστορία, τα αδέρφια BRIAN ENO & ROGER ENO ανέβαιναν μαζί στη σκηνή, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, σε μια ούτως ή άλλως σπάνια συγκυρία, μιας που και οι δύο είναι εξαιρετικά φειδωλοί στις ζωντανές τους εμφανίσεις.

Τούτο και μόνο μετέτρεπε τη βραδιά στην Αθήνα σε μια once in a lifetime εμπειρία, η οποία ουσιαστικά χωρίστηκε σε δύο κομμάτια, με το πρώτο εκ των οποίων να είναι αφιερωμένο στην περσινή συνεργασία των αδελφών Eno και το άλμπουμ “Mixing Colours”.

Σε αυτό το εξ ολοκλήρου ambient μέρος της συναυλίας, τους Brian και Roger Eno συνόδευε ο Peter Chilvers, ενώ τον “διάλογο” με το κοινό ανέλαβε αποκλειστικά ο Roger.

Εν συνεχεία, με τον Leo Abrahams και τη Cecily Eno (κόρη του Roger και ανιψιά του Brian) να προστίθενται στο team, και με τον Brian Eno να αναλαμβάνει πιο ενεργό ρόλο, λέγοντας με χιούμορ “τα τραγούδια μας είτε είναι πολύ παλιά, είτε πολύ καινούρια για να θυμάμαι τους στίχους!”, είχαμε τη χαρά να ακούσουμε το “By This River” με την υπέροχη μελωδία από το πιάνο του Roger Eno, καθώς και το “Julie With... ”, αμφότερα από το “Before and After Science” (1977), ενώ ακολούθως ο χρόνος γύρισε ακόμα πιο πίσω, στο “Another Green World” (1975), για το “Everything Merges with the Night”.

“Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν για την πραγματοποίηση αυτής της βραδιάς, στους δύσκολους καιρούς της πανδημίας”, ανέφερε ο πρωτοπόρος Βrian Eno, για να συνεχίσει λέγοντας “μάλλον γνωρίζετε το τραγούδι που ακολουθεί”, λίγο πριν το “And Then So Clear” ολοκληρώσει το κυρίως μενού αυτής της μοναδικής για τα χρονικά συνύπαρξης.

Στο encore, ο Roger Eno μίλησε για την Οδύσσεια και για το ότι δεν γνώριζε ότι την “αντέγραφε” για χάρη μιας προσωπικής του σύνθεσης, ενώ με τον Brian Eno να αναλαμβάνει λίγο μετά και πάλι τον ρόλο του “frontman”, η βραδιά έκλεισε μέσα στα αναμενόμενα παρατεταμένα χειροκροτήματα.

* Φωτογραφίες: Γιάννης ΝέγρηςGallery

Brian Eno & Roger EnoBrian Eno & Roger EnoBrian Eno & Roger EnoBrian Eno & Roger EnoBrian Eno & Roger EnoBrian Eno & Roger EnoBrian Eno & Roger EnoBrian Eno & Roger Eno

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter