Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2019 17:16 Γράφτηκε από: 

Ανταπόκριση: PLANET OF ZEUS w/ Sadhus (The Smoking Community) @ Fuzz Live Music Club

Χριστουγεννιάτικο μποναμά αποτελούν τέτοιες βραδιές, καθώς η χρονιά είναι πάντοτε καλό να βαδίζει προς το τέλος της με ιδρώτα και ξυλίκι.

Όταν στην Ελλάδα ακούς τον όρο “sludge”, τότε προφανώς ο νους σου πηγαίνει στους SADHUS (THE SMOKING COMMUNITY), που άνοιξαν τη συναυλία όσο ο κόσμος πύκνωνε στο Fuzz Live Music Club – χωρίς παρόλα αυτά να φτάσει εντέλει σε τρομερά επίπεδα - με τραγούδια από το ωραιότατο περσινό “Big Fish” και όχι μόνο.

Το “Abduction”, το “Flesh” και η ισοπεδωτική τριπλέτα των “Lazarus”, “Foondamentalist” και “Sobbing Children” έδειξαν για μία ακόμη φορά τι μπορεί να κάνει αυτή η μπάντα πάνω στη σκηνή, σε ένα 50λεπτο που απολαύσαμε μέχρι κεραίας.

Συνέχεια με τους headliners PLANET OF ZEUS, που με το “Faith in Physics” επέστρεψαν φέτος απόλυτα ηχηρά στα δισκογραφικά δρώμενα, έχοντας ετοιμάσει για μας ένα εντυπωσιακό σόου, καθώς είναι γνωστό πως δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη.

Η κουρτίνα έκλεισε, ένας υπόκωφος θόρυβος άρχισε να μας προετοιμάζει, οι τέσσερις εκδικητές, έχοντας γυρίσει όλες τις μικρές και μεγάλες σκηνές της Αθήνας, είχε έρθει η ώρα να εμφανιστούν και στο Fuzz Club, οπότε όπως κάθε φορά θα βιώναμε μια συναυλία αντάξια της φήμης που έχουν δικαίως χτίσει όλα αυτά τα χρόνια.

Για live των Planet of Zeus μιλάμε άλλωστε, δηλαδή για “Macho Libre”, “Something’s Wrong”, “The Great Dandolos”, “The Beast Within” και “Loyal to the Pack”, τραγούδια που πάντα προκαλούν σπρωξίδι και ιαχές.

Από την άλλη, τα καινούρια “Man Vs God”, “Revolution Cookbook” (με τον Μπάμπη να προλογίζει το κοινωνικοπολιτικό του περιεχόμενο λέγοντας “ελπίζω να είμαστε όλοι εδώ στην ίδια σελίδα”), “All These Happy People” και “Let Them Burn”, βρήκαν αντάξια τη δική τους θέση στο διάρκειας 1 ώρας και 45 λεπτών set, μαζί με τα “Your Love Makes Me Wanna Hurt Myself” και “Them Nights”, ενώ προφανώς δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το “Vigilante”, με το κλασικό statement “τώρα τελειώνει το δικό μας live και αρχίζει το δικό σας”.

Μετά από μια σύντομη διακοπή, οι Planet of Zeus επέστρεψαν στη σκηνή με δύο ακόμα νέα κομμάτια, το “On Parole” και το “Your Song”, ενώ για το τέλος κράτησαν το “Leftovers” και το “Vanity Suit”, τα οποία δεν χρειάζεται να αναφερθεί ότι αποτέλεσαν και την ιδανική αυλαία.

“Ευχαριστούμε πάρα πάρα πάρα πάρα πάρα πολύ, ήσασταν οι Planet of Zeus”, μια ατάκα που συνοδεύει τούτο εδώ το γκρουπ, από τα υπόγεια της προηγούμενης δεκαετίας (τα οποία μνημόνευσε και ο Σταύρος από τους Sadhus), μέχρι την εξέλιξή του σε ένα από τα ηγετικά ονόματα του heavy rock χώρου πανευρωπαϊκά.

* Φωτογραφίες: Γιάννης ΝέγρηςGallery

Sadhus (The Smoking Community)Planet of ZeusPlanet of ZeusPlanet of ZeusPlanet of ZeusPlanet of ZeusPlanet of ZeusPlanet of ZeusPlanet of ZeusPlanet of ZeusPlanet of ZeusPlanet of ZeusPlanet of ZeusPlanet of ZeusPlanet of ZeusPlanet of ZeusPlanet of ZeusPlanet of ZeusPlanet of ZeusPlanet of ZeusPlanet of ZeusPlanet of ZeusPlanet of ZeusPlanet of ZeusPlanet of ZeusPlanet of ZeusPlanet of ZeusPlanet of ZeusPlanet of ZeusPlanet of ZeusPlanet of Zeus

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read