04Απριλίου2020

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 16:36 Γράφτηκε από: 

Ανταπόκριση: PELICAN @ Fuzz Live Music Club

Δεν λες και λίγα τα 12 χρόνια που μεσολάβησαν από την τελευταία επίσκεψη ενός γκρουπ που μόνο με οδοστρωτήρα μπορεί να παρομοιαστεί.

Οι PELICAN ήρθαν, έριξαν μπετά και απήλθαν, αποζημιώνοντας όσες και όσους επέλεξαν να περάσουν την πόρτα του Fuzz Live Music Club για το σχετικό προσκύνημα.

Με έναν ογκολιθικό ήχο που σε χτυπούσε απευθείας στην καρδιά, αποτελούμενο από τις διπλές κιθάρες του εκστασιασμένου Trevor de Brauw και του Dallas Thomas μαζί με το rhythm section των αδερφών Bryan και Larry Herweg (μπάσο και τύμπανα αντίστοιχα), το γκρουπ από το Illinois μας θύμισε πόσο καταλυτική ήταν και εξακολουθεί να είναι η παρουσία του στον χώρο του instrumental post-metal και πόσο βαθιά ήταν η επιρροή του σε σημαντικότατα γκρουπ της σκηνής όπως οι Russian Circles.

Επ’ αφορμής, λοιπόν, της δισκογραφικής τους επανόδου μετά από μια 6ετία με το “Nighttime Stories” και απολογούμενοι για τη μεγάλη καθυστέρηση επιστροφής τους στην Αθήνα – άλλωστε, εδώ και αρκετά χρόνια είναι περιορισμένες οι εμφανίσεις τους – οι Pelican τράνταξαν για 80 λεπτά το Fuzz Club, με τραγούδια όπως τα “Midnight and Mescaline”, “Abyssal Plain”, “Nighttime Stories”, “Vestiges” και “Cold Hope”, ενώ με τα “Arteries of Blacktop” και “Mammoth” που κράτησαν για το τέλος, ουσιαστικά γκρέμισαν ό,τι είχε απομείνει και έκλεισαν την εμφάνισή τους με τον πλέον ονειρεμένο τρόπο.

* Φωτογραφίες: Γιάννης ΝέγρηςGallery

PelicanPelicanPelicanPelicanPelicanPelicanPelicanPelican

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter