29Σεπτεμβρίου2020

Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 18:22 Γράφτηκε από: 

Ανταπόκριση: VILLAGERS OF IOANNINA CITY w/ Their Methlab @ Θέατρο Βράχων

Αυτή είναι η νέα εποχή, το είπαν ξεκάθαρα, το έδειξαν ακόμη πιο ξεκάθαρα.

Ευχάριστη προσθήκη της τελευταίας στιγμής, για να παίρνουμε τα πράγματα από την αρχή, υπήρξαν οι THEIR METHLAB, που επίσης ξεκίνησαν από τα Γιάννενα και πλέον κατοικοεδρεύουν στην Αθήνα.

Το πρόσφατο και πολύ ενδιαφέρον full-length ντεμπούτο τους “The Last Second”, μετά το προ 6ετίας φερώνυμο EP τους, αποτέλεσε, όπως αναμενόταν, τον κορμό του 45λεπτου set τους, με το οποίο απέδειξαν για ποιον λόγο θεωρούνται αυτή τη στιγμή ένα από τα κορυφαία γκρουπ της εγχώριας instrumental rock σκηνής.

Από την άλλη, περιμέναμε χρόνια τώρα τη δισκογραφική επιστροφή των VILLAGERS OF IOANNINA CITY και τι καλύτερο από το να συνδυαστεί το “Age of Aquarius” με ένα εντυπωσιακό οπτικοακουστικό σόου, αναμφίβολα από τα εντυπωσιακότερα που έχουμε βιώσει από ελληνικό γκρουπ.

Σε ένα κατάμεστο Θέατρο Βράχων, με συνολικά 10 μουσικούς και ένα γιγάντιο video wall με εξαιρετικής ποιότητας προβολές, οι Villagers of Ioannina City δικαίωσαν και με το παραπάνω την ανυπομονησία μας για αυτή τη βραδιά, παρουσιάζοντας ένα set διάρκειας 2 ωρών και 15 λεπτών.

Κάτω από τη σκιά των επιβλητικών βράχων, λοιπόν, προφανώς το καταλληλότερο background για ένα σχήμα που έρχεται από τα βουνά και παίζει μουσική για τα βουνά, οι Villagers of Ioannina City βγήκαν στη σκηνή με το “Welcome/Age of Aquarius” και το “Part V”.

Αμέσως μετά, η σκυτάλη δόθηκε στον προηγούμενο δίσκο τους, με το “Nova”, το “Περδικομάτα” και το “Σκάρος”, ένα κομμάτι με το οποίο από παλιά μας είχαν δείξει (και) τον progressive χαρακτήρα τους, χαρακτήρα σαφώς πιο έντονο στην καινούρια δισκογραφική τους δουλειά, την οποία σύντομα θα αναλύσουμε εκτενέστερα.

Ακολούθησε το “Ζβάρα”, χωρίς να χρειάζεται να περιγράψω τι χαλασμό προκάλεσε στο θέατρο, ενώ το “Dance of Night”, το “Father Sun”, με ένα μεγάλο πανό με την επιγραφή “Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις” να στέκεται ψηλά και περήφανα στα βράχια, και το “Millennium Blues”, έδωσαν τη συνέχεια στην παρουσίαση του “Age of Aquarius”.

Επιστροφή ξανά στα παλιά, με το “Τι Κακό” και το αγαπημένο λογότυπο των V.I.C. να κάνει την εμφάνισή του στο video wall, ενώ μετά από ένα πολύ σύντομο διάλειμμα, η επανεκκίνηση του σόου ήρθε με ακόμα δύο νέα τραγούδια, τα “Cosmic Soul” και “For the Innocent”.

Όσο για το δεύτερο encore, αποτέλεσε και την κορυφαία στιγμή της συναυλίας, καθώς το “Καρακόλια” συνοδεύτηκε με μηνύματα επί της οθόνης απέναντι σε οποιασδήποτε μορφής φασισμό.

Καλοτάξιδο αδέρφια και εις το επανιδείν.

* Φωτογραφίες: Γιάννης ΝέγρηςGallery

Their MethlabTheir MethlabTheir MethlabTheir MethlabTheir MethlabTheir MethlabVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina City

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter