22Οκτωβρίου2021

Δευτέρα, 06 Μαΐου 2019 16:18 Γράφτηκε από: 

Ανταπόκριση: SOCIAL WASTE @ Piraeus 117 Academy

Το αναμνηστικό κόκκινο μαντήλι έχει ήδη πάρει τη θέση που του αξίζει στο σπιτικό μας, για να μας θυμίζει τη βραδιά που ζήσαμε και να μας προετοιμάζει για όσα έρχονται.

Δύο δεκαετίες SOCIAL WASTE λοιπόν, παρέα με φίλους πάνω στη σκηνή, αλλά και κάτω από αυτή, καθώς το κατάμεστο Piraeus 117 Academy θύμιζε μια μεγάλη παρέα.

Οι Φυσιλάτες με τις γκάιντές τους ήταν εκεί, ο Παρίας, που ξανασυνάντησε τους συνοδοιπόρους του, εκεί, ο Κωνσταντής Παπακωνσταντίνου εκεί, ο Γιάγκος Χαιρέτης εκεί, ο Νίκος Ζ. εκεί, τα πανό για τον αγωνιστή απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα και για το αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ. στη θέση τους.

Και κάπως έτσι, κύλησε μια συναυλία δυόμιση ωρών, αφιερωμένη στα 20 χρόνια των Social Waste, με παλιότερα τραγούδια αλλά και νέο υλικό.

“Το Hip Hop της Μεσογείου” για αρχή, “Ποτοσί” για τα μεταλλεία στη Χαλκιδική, “Θα ‘τανε δε θα ‘ταν 15” για τον Αλέξη και τον Berkin, “Των Ανέμων και των Θαλασσών”, “Του Κόσμου τα Λιμάνια”, “Στη Γιορτή της Ουτοπίας”, “Θα τον Αλλάξουμε Εμείς”, “Του Άρη” και “Του Χρόνη”, “Με τον Καιρό να ‘ναι Κόντρα”, “Με Μια Πειρατική Γαλέρα” και όλους μαζί στη σκηνή, τι να πρωτοξεχωρίσεις από αυτή τη βραδιά.

Με τη σειρά τους, οι παρεμβάσεις για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου και για την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, δυνάμωσαν ακόμη περισσότερο το μήνυμα της αλληλεγγύης που εκπέμπεται σε κάθε εμφάνιση των Social Waste, οι οποίοι γυρνούν πλέον σελίδα και μπαίνουν σε νέα εποχή.

Αυτή, ευχόμαστε να τους βρει γερούς και δυνατούς, γιατί τέτοιες φωνές, είναι απόλυτα απαραίτητες.

* Φωτογραφίες: Γιάννης Νέγρης


Gallery

Social WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial Waste

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter