Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 09 Απριλίου 2019 18:10 Γράφτηκε από: 

Ανταπόκριση: MADRUGADA w/ Luke Elliot @ Γήπεδο Tae Kwon Do, day 2

H δεύτερη μοίρα συμβάλλει πάντα στην αποσυμπίεση από την πρώτη και στην καλύτερη απόλαυση των πεπραγμένων. Νόμος.

Έτσι λοιπόν, ίδια διαδρομή 24 ώρες μετά, αρχικά για τον LUKE ELLIOT, από το set του οποίου ξεχώρισα το “Get’Em While They’re Hot” και το “Trouble”, δύο τραγούδια τα οποία η αλήθεια είναι ότι μου κινούν την περιέργεια όσον αφορά τη full-set (φαντάζομαι) επιστροφή που ο Αμερικανός έχει προαναγγείλει για το φθινόπωρο.

Όπως βέβαια και το ακυκλοφόρητο κομμάτι που έριξε την αυλαία, με το στιχάκι “all on board” να ταιριάζει απόλυτα με την εικόνα που παρατηρούσες εκείνη την ώρα στο Γήπεδο Tae Kwon Do, το οποίο γέμιζε σιγά σιγά.

Από εκεί και πέρα, είναι ηλίου φαεινότερο πως το legacy των MADRUGADA μεγάλωσε ακόμη περισσότερο στην Ελλάδα μετά τη διάλυσή τους και αυτό είναι κυρίως αποτέλεσμα της σχέσης αγάπης και αλληλοσεβασμού που ανέπτυξε και διατήρησε όλα αυτά τα χρόνια με το κοινό ο Sivert Høyem, ένας αληθινά σεμνός καλλιτέχνης και άνθρωπος, όπως και της εύκολης, πλέον, διάδοσης της (όποιας) πληροφορίας.

Ως εκ τούτου, δεν είναι καθόλου τυχαίο πως οι Madrugada γέμισαν εμφατικά δύο σερί μέρες το Tae Kwon Do, όπως και το PAOK Sports Arena στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιώντας τις μεγαλύτερες έως τώρα headlining εμφανίσεις τους στην Ελλάδα.

Με δύο ντράμερ στην “αθηναϊκή” σύνθεσή τους (δύο από τους τρεις, δηλαδή, που είχαν ποτέ), τον Jon Lauvland Pettersen και τον Erland Dahlen, ήχο-μπόμπα και εξαίρετα video projections και light show, οι Madrugada υπέγραψαν ξανά μια νύχτα που οδήγησε σε αυτό το ρημαδιασμένο “νωρίς το πρωί” που λέει και το όνομά τους, και το οποίο κάθε φορά νιώθουμε να έρχεται με τα τραγούδια τους.

Όπως τότε, μια 20ετία πριν, που έγραψαν το “Electric” στον τελευταίο όροφο ενός εγκαταλελειμμένου κτιρίου και το έπαιζαν όλο το βράδυ με σβηστά φώτα για χάρη της πόλης, βλέποντας αυτοκίνητα και τρένα να περνούν, κάτι που αποτέλεσε και ενός είδους έμπνευση για τον τίτλο του ντεμπούτου τους “Industrial Silence”, όπως ανέφερε ο ίδιος ο Sivert Høyem. Βάλε να ακούσεις το τραγούδι και κάνε το εικόνα. Τέσσερις νέοι μέσα σε μια παρατεταμένη, οργασμική, νυχτερινή “βιομηχανική σιωπή”, έτοιμοι να ανοίξουν τα φτερά τους και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Θα μπορούσαν όλα αυτά να αρκούν για να περιγράψουν το πώς νιώσαμε αυτό το διήμερο που οι Madrugada έπαιξαν για μας, σε μια διαφορετική πόλη από αυτή που γράφτηκε το πρώτο “πραγματικό τους” κομμάτι, αλλά εντέλει στη “δική τους” πόλη, που τους αγκάλιασε σφιχτά σαν παιδί της.

Όμως, θα ήταν κρίμα να μην αναφερθούμε ξανά στη βασανιστική κλιμάκωση του “Strange Colour Blue” και στο υπέρτατο “Salt”, δύο τραγούδια που αγαπήθηκαν όσο λίγα και μαζί με το πανέμορφο “Sirens”, έβγαλαν, από το ξεκίνημα κιόλας της πορείας του γκρουπ, όλο το σκοτεινό, μελαγχολικό, τρομακτικό ίσως, πρόσωπό των Madrugada.

Όπως και στο “Norwegian Hammerworks Corp.”, μια από τις λίγες, η αλήθεια είναι, ολότελα ηλεκτρικές στιγμές του set, το οποίο αν ήταν κάπως διαφοροποιημένο στο δεύτερο μέρος, μετά δηλαδή την παρουσίαση του “Industrial Silence” στην ολότητά του, και περιλάμβανε μερικές περισσότερο ξεσηκωτικές στιγμές στη θέση των, καθ’ όλα όμορφων φυσικά, μπαλαντών, μάλλον δεν θα καταφέρναμε να φύγουμε ποτέ από το Φάληρο.

Όπως και να έχει, το “Black Mambo” με τον Høyem να κατεβαίνει από τη σκηνή, η φοβερή live εκτέλεση του “Only When You’re Gone”, προφανώς το “Honey Bee” και το “Majesty”, και εννοείται το “The Kids Are on High Street” με τον Sivert να ξανακατεβαίνει και το γήπεδο να λούζεται με sparkles, αποτέλεσαν ένα ιδανικό soundtrack για το, τύποις ανοιξιάτικο και πρακτικά φθινοπωρινό, βράδυ Δευτέρας, μιας Δευτέρας εντελώς διαφορετικής από τις συνηθισμένες, που μακάρι να έρθει ξανά σύντομα. Κι ας είναι ό,τι μέρα θέλει…

“Holding on to you again”, όπως λένε, άλλωστε, και οι φίλοι μας οι Madrugada.

* Φωτογραφίες: Γιάννης Νέγρης


Gallery

Luke ElliotLuke ElliotMadrugadaMadrugadaMadrugadaMadrugadaMadrugadaMadrugadaMadrugadaMadrugadaMadrugadaMadrugadaMadrugadaMadrugadaMadrugadaMadrugadaMadrugadaMadrugada

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Οι UNIVERSE217 και οι ALLOCHIRIA στο Fuzz Club
    Οι UNIVERSE217 και οι ALLOCHIRIA στο Fuzz Club

    Universe217 και οι Allochiria γιορτάζουν την 10η επέτειο των “Never” και “Omonoia” αντίστοιχα, σε ένα υπερβατικό double-bill show το Σάββατο 11 Μαΐου στο Fuzz Live Music Club, όπου τα δύο άλμπουμ θα παρουσιαστούν στην ολότητά τους.

  • Το line-up της 1ης ημέρας του ATHENROCKS στο ΟΑΚΑ
    Το line-up της 1ης ημέρας του ATHENROCKS στο ΟΑΚΑ

    Το AthensRocks υποδέχεται το Σάββατο 27 Ιουλίου τους Spiritualized, The Armed και Πεθαίνουν στο Τέλος, οι οποίοι μαζί με τους headliners Queens of the Stone Age θα δημιουργήσουν στο ΟΑΚΑ ένα ονειρεμένο line-up που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

  • Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox
    Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox

    Οι Ιταλοί εκπρόσωποι της indie/post-punk/shoegaze σκηνής Grigio Scarlatto και οι Βέλγοι 2Phoques που μιξάρουν scream φωνητικά με electro/post-rock ήχους, έρχονται αυτό το Σάββατο (20/4) στο BlackBox Studio.

  • Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL
    Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL

    Ηγούμενοι του νέου ρεύματος συγκροτημάτων που δημιουργούν το μέλλον της metal μουσικής, οι Loathe έρχονται για την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στο Ejekt Festival μαζί τους με τους Korn και τους Spiritbox, ενώ στη σκηνή του ΟΑΚΑ θα βρεθούν και οι Planet of Zeus, έχοντας ανοίξει τον δρόμο στη σύγχρονη ροκ σκηνή της χώρας.

  • Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue
    Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue

    Το sold out είχε ήδη ανακοινωθεί εδώ και μέρες και το καινούριο άλμπουμ μετρούσε μόλις 24 ώρες ζωής. Καλύτερο μέρος για να βρεθείς Σάββατο βράδυ στην Αθήνα, δεν υπήρχε.

Also Read

  • Το official aftermovie του RELEASE ATHENS 2023

    Το Release Athens παρουσιάζει το official aftermovie των 14 φεστιβαλικών ημερών του περασμένου καλοκαιριού.

  • Ο BAXTER DURY για πρώτη φορά στην Ελλάδα

    Ο Baxter Dury έρχεται την Κυριακή 25 Ιουνίου για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πλαισιώνοντας τους Madrugada και τις Wet Leg στο Release Athens στην Πλατεία Νερού.

  • Οι WET LEG στο RELEASE ATHENS

    Οι νέες stars της indie rock σκηνής Wet Leg έρχονται την Κυριακή 25 Ιουνίου για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πλαισιώνοντας τους Madrugada στο Release Athens στην Πλατεία Νερού.

  • Οι MADRUGADA στο RELEASE ATHENS

    Οι πολυαγαπημένοι του ελληνικού κοινού Madrugada θα είναι οι headliners του Release Athens την Κυριακή 25 Ιουνίου στην Πλατεία Νερού, επιστρέφοντας μετά από πολλά χρόνια σε φεστιβάλ.

  • Ανταπόκριση: MADRUGADA w/ Amanda Tenfjord @ Παναθηναϊκό Στάδιο

    Η αλήθεια είναι πως από τότε που ανακοινώθηκε η συγκεκριμένη συναυλία μέχρι και την ώρα που κατευθυνόμουν προς το στάδιο, απολαμβάνοντας την ευκαιρία και για μια βόλτα στο κέντρο της πόλης (live στο κέντρο της Αθήνας, σαν ψέματα...), ήμουν περίεργος να δω πώς θα εξελιχθεί όλο αυτό και τι συναισθήματα θα μου αφήσει.