30Σεπτεμβρίου2020

Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019 17:15 Γράφτηκε από: 

Ανταπόκριση: WARDRUNA @ Piraeus 117 Academy

Ένα γιγάντιο τείχος να υψώνεται στο βάθος, σκιές και καλαίσθητα εφέ να συνοδεύουν τους αρχέγονους και απόκοσμους ήχους, και μια βραδιά όπως ακριβώς την περιμέναμε, πραγματική εμπειρία ζωής.

Σε μια από τις περιορισμένες ζωντανές τους εμφανίσεις, οι WARDRUNA πέρασαν επιτέλους και το κατώφλι της Αθήνας, αποδεικνύοντας το ετερόκλητο του πλήθους που προσελκύουν, ένα πλήθος που έφτασε σε σημείο να γεμίσει το μεγαλύτερο μέρος του Piraeus 117 Academy, απολαμβάνοντας σιωπηλά μια μύηση διάρκειας 100 λεπτών.

Με τα χαρακτηριστικά παραδοσιακά όργανα και με τύμπανα που τράνταζαν κάθε φορά τον χώρο, το 6μελές σχήμα από το Bergen ζωντάνεψε με μαγευτικό τρόπο τη σκανδιναβική μουσική κουλτούρα, γνωρίζοντας την αποθέωση σε τραγούδια σαν το “Runaljod”, το “Raido”, το “Völuspá” και το “Isa” με τις εξαιρετικές ερμηνείες του Einar “Kvitrafn” Selvik και της Lindy Fay Hella αντίστοιχα, το “UruR”, το “Fehu” και, βέβαια, το πανέμορφο “Odal”, μετά το τέλος του οποίου σύσσωμο το κοινό φώναζε ρυθμικά το όνομα των Wardruna, οδηγώντας τον Kvitrafn σε ευχαριστίες από καρδιάς.

“Δεν υιοθετούμε κάποιου είδους ρομαντισμό για το παρελθόν, ούτε έχουμε σκοπό να το αντιγράψουμε, αντιθέτως θέλουμε να δημιουργούμε κάτι νέο, παίρνοντας ώθηση από ιδέες που ακόμα έχουν κάτι να πουν. Παλιότερα, οι κατά τόπους μουσικές παραδόσεις συνδέονταν πολύ πιο άμεσα με διάφορες πτυχές της ζωής, από τη σπορά και το θέρισμα των χωραφιών μέχρι τον θάνατο, οπότε το αμέσως επόμενο τραγούδι, έχει ακριβώς αυτόν τον στόχο, να μιλήσει για το πέρασμα στην άλλη πλευρά και για τον αποχαιρετισμό”.

Έτσι λοιπόν, η αυλαία για τους Wardruna συνολικά έπεσε με το “Helvegen”, καθώς μετά τη βαθιά τους υπόκλιση και την ανταπόδοση του παρατεταμένου χειροκροτήματος, ο Einar Selvik παρέμεινε στο κέντρο της σκηνής, για να ερμηνεύσει σόλο το “Snake Pit Poetry”, κάνοντας μια μικρή αναφορά στο “Vikings”, τη σειρά μέσω της οποίας το σχήμα του έγινε διάσημο παγκοσμίως, αναφορά που οδήγησε σε μια ευχάριστη κουβέντα με το κοινό, με τον 40χρονο μουσικό να αναφέρει πως “σημαίνει πολλά, και το λέω ειλικρινά, να έρχεσαι από μια εντελώς διαφορετική γωνιά της Γης και να εισπράττεις τέτοια ζεστασιά, κάτι που σημαίνει πως πρέπει να επιστρέψουμε σύντομα”.

Από την πλευρά μας, θα περιμένουμε καρτερικά.

* Φωτογραφίες: Γιάννης ΝέγρηςGallery

WardrunaWardrunaWardrunaWardrunaWardruna

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read

  • Το πρόγραμμα για τη συναυλία των WARDRUNA στο Piraeus 117 Academy

    Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για την αυριανή (23/3) συναυλία των Wardruna στο Piraeus 117 Academy.

  • Από το black metal στους WARDRUNA: Τα πολυάριθμα προσωπεία του Einar Selvik

    Από μικρό παιδί έδειξε την έφεσή του στην ακραία μορφή του metal, συμμετέχοντας σε διάφορα γκρουπ με έδρα τη γενέτειρά του, το Bergen της Νορβηγίας, παρόλα αυτά έμελλε να γνωρίσει τη δεύτερη φάση της αναγνωρισιμότητάς του με ένα από τα πλέον ιδιαίτερα γκρουπ εκεί έξω, το οποίο, μάλιστα, θα έχουμε επιτέλους την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ζωντανά στην Ελλάδα, σε μια από τις εξαιρετικά επιλεγμένες εμφανίσεις του.

  • Οι WARDRUNA για πρώτη φορά στην Ελλάδα

    Σε μία από τις εξαιρετικά επιλεγμένες τους εμφανίσεις, οι Wardruna έρχονται το Σάββατο 23 Μαρτίου στο Piraeus 117 Academy, για την παρθενική τους συναυλία στην Ελλάδα.


Newsletter