28Μαΐου2020

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018 12:21 Γράφτηκε από: 

Συνέντευξη MINSK: “Από δίσκο σε δίσκο, χτίζουμε τους εαυτούς μας από την αρχή”

Μετά από μια 15ετή δισκογραφία, μας επισκέπτονται για πρώτη φορά, φέρνοντας στην Αθήνα τον σκληρό και συνάμα ατμοσφαιρικό ήχο τους.

Οι MINSK βρίσκονται ήδη στον δρόμο και ο ντράμερ τους Ryan Thomas ξέκλεψε λίγο χρόνο για να μας μιλήσει.

- Χαιρετισμούς από την Ελλάδα Ryan, σε ευχαριστώ για αυτή τη συνομιλία. Το 76λεπτο “The Crash and the Draw” του 2015, αποτελεί το έως τώρα μεγαλύτερο σε διάρκεια άλμπουμ σας. Αυτό είχε να κάνει με το ότι απουσιάσατε 6 χρόνια από τη δισκογραφία, οπότε κατά κάποιο τρόπο συγκεντρώσατε την έμπνευση όλων αυτών των ετών, ή ήταν τυχαίο;

“Νομίζω ότι ήταν τυχαίο. Όταν ξεκινήσαμε να γράφουμε τον δίσκο, δεν είχαμε κάποια συγκεκριμένη διάρκεια στο μυαλό, απλά προέκυψε το 76λεπτο που ανέφερες. Ήμασταν πολύ χαρούμενοι για τα τραγούδια που είχαμε γράψει και δεν νιώθαμε ότι υπήρχε κάποιο περιττό ‘λίπος’ το οποίο έπρεπε να αφαιρέσουμε”.

- Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πλάνο για τον διάδοχο;

“Τώρα που μιλάμε, θεωρώ πως όχι, αλλά αυτό φυσικά πάντοτε μπορεί να αλλάξει, χα χα! Συνεχώς μας έρχονται ιδέες για riffs, τραγούδια και μοτίβα, οπότε ίσως στο μέλλον να έχουμε κάτι πιο συγκεκριμένο. Προς το παρόν, το πλάνο είναι να αφήσουμε απλά τη μουσική να ρέει και να περιμένουμε το αποτέλεσμα”.

- Ας αναφερθούμε, όμως, και στα συναυλιακά. Με αφορμή την κυκλοφορία του split album “Bigod”, έχει μόλις ξεκινήσει η περιοδεία με τους Zatokrev (δυστυχώς δεν θα δούμε στην Ελλάδα το συγκεκριμένο double-bill), με τους οποίους η σχέση ξεκίνησε στον δρόμο, όπως έχετε δηλώσει. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε το όλο ιστορικό.

“Οι δρόμοι μας με τον Fredy διασταυρώθηκαν στην πρώτη μας ευρωπαϊκή περιοδεία και έκτοτε, πάντοτε βρισκόμαστε στο ίδιο line-up με τους Zatokrev σε κάποιες συναυλίες. Η ιδέα του split ουσιαστικά γεννήθηκε μέσα από νυχτερινές παρέες και συζητήσεις. Οι ετοιμασίες κράτησαν καιρό και γνωρίζω πως και εμείς και τα παιδιά στους Zatokrev, είμαστε ενθουσιασμένοι που επιτέλους ήρθε στο φως αυτή η κυκλοφορία. Δουλέψαμε πολύ σκληρά και πιστεύω πως αυτό φαίνεται και στα τέσσερα τραγούδια του άλμπουμ”.

- Δύο ακόμη split albums που έχετε κυκλοφορήσει, είναι αυτό μαζί με τους Unearthly Trance, στο οποίο διασκευάσατε δύο τραγούδια του Roky Erickson, και η σειρά διασκευών των Hawkwind μαζί με τους U.S. Christmas και τον Harvestman aka Steve Von Till. Με ποιον τρόπο επηρέασαν αμφότερα τα τιμώμενα πρόσωπα τη μουσική σας;

“Οι Hawkwind αναμφίβολα διαμόρφωσαν το ψυχεδελικό μονοπάτι που πήραμε, ενώ από την άλλη, τυχαίνει να είμαστε όλοι μεγάλοι φαν του Roky Erickson, οπότε ήταν μια συλλογική απόφαση η συγκεκριμένη κυκλοφορία. Παίζοντας και ηχογραφώντας αυτά τα τραγούδια, αναμφίβολα κερδίσαμε και εμείς και προσθέσαμε στη μουσική μας τα όσα διδαχθήκαμε”.

- H περιοδεία σας περιλαμβάνει 17 συναυλίες σε ισάριθμες ημερομηνίες. Ποια άλμπουμ έχετε μαζί σας στο βαν;

“Ωραία ερώτηση, χα χα! Αυτό εξαρτάται από τον κάθε έναν ξεχωριστά. Όλοι έχουμε τα προσωπικά μας γούστα και είναι μάλιστα και διαφορετικά. Πιστεύω ακράδαντα ότι το στέρεο του βαν θα παίζει αρκετό metal, όμως φαντάζομαι πως θα χρησιμοποιούμε και τα ακουστικά μας για τις προσωπικές μας στιγμές. Προσωπικά, ακούω αρκετό ανεξάρτητο/underground hip hop και λίγο punk, αλλά όπως σου είπα, αυτό διαφέρει από άτομο σε άτομο”.

- Τελευταία ερώτηση Ryan, σε ευχαριστώ και πάλι. Όπως αναφέρετε στη βιογραφία σας, το όνομα του γκρουπ προέρχεται από την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, μια πόλη που ιστορικά έχει υποστεί καταστροφικές πυρκαγιές και που χρειάστηκε να αναγεννηθεί όπως ο Φοίνικας από τις στάχτες του. Παράλληλα, το πρώτο σας demo κυκλοφόρησε το 2003 με τίτλο “Burning”. Συνδέονται μεταξύ τους τα δύο αυτά στοιχεία;

“Χωρίς δεύτερη σκέψη, όντως η ιστορία του Minsk μας έδωσε έμπνευση για τον τίτλο του demo. Επίσης, πιστεύουμε ότι η καταστροφή της πόλης από τις πυρκαγιές και η ανακατασκευή της, εκφράζει αυτό που κάνουμε και εμείς, σε σχέση με τη μουσική που γράφουμε. Από δίσκο σε δίσκο, χτίζουμε τους εαυτούς μας από την αρχή, σαν να θέλουμε κάθε φορά να φτάσουμε σε απάτητα εδάφη, ξεκινώντας από το μηδέν”.

* Οι Minsk εμφανίζονται την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου στο Κύτταρο Live Club (18€ & 20€ / Rhythm Records, Metal Era, Sound Effect Records, Viva.gr, Athinorama.gr, 11 876, Seven Spots, Reload Stores, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Viva Kiosk Συντάγματος, Viva Spot Τεχνόπολης, Yoleni’s). Τη συναυλία ανοίγουν οι Allochiria.E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter