12Ιουλίου2020

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018 12:40 Γράφτηκε από: 

Συνέντευξη MOCK THE MANKIND: “Το γεγονός της απουσίας στίχων, μας δίνει περισσότερη ελευθερία για τους τίτλους”

Η εγχώρια instrumental σκηνή κέρδισε αρκετούς πόντους ακόμα με το προ τριετίας ντεμπούτο τους, ενώ πλέον έχουν περάσει στην επόμενη φάση τους.

Είναι οι MOCK THE MANKIND, οι οποίοι κάνουν ένα διάλειμμα από τις προετοιμασίες για το δεύτερο άλμπουμ τους και τη συναυλία στο πλευρό των Ufomammut, για  να μας μιλήσουν για τα επερχόμενα σχέδιά τους και όχι μόνο.

- Γεια χαρά παιδιά, σας ευχαριστώ για αυτή την κουβέντα. Βρισκόμαστε λίγο πριν από την εμφάνισή σας στο πλευρό των Ufomammut, ενώ παράλληλα ετοιμάζετε και το δεύτερό σας άλμπουμ. Προφανώς, λοιπόν, μια αρκετά έντονη περίοδος, έτσι;

“Γεια και χαρά και από εμάς! Σίγουρα η μπάντα είναι σε μια φουλ ενεργή περίοδο, λόγω της προετοιμασίας του επερχόμενου full-length άλμπουμ και ταυτόχρονα της προώθησης της επανακυκλοφορίας του ‘ruination’ σε μορφή βινυλίου μέσω της ιταλικής Taxi Driver Records. Ήρθε και η πρόταση για τη συμμετοχή μας στο live των Ufomammut στο Fuzz που μας τιμά και θα μας δώσει ενέργεια να συνεχίσουμε σε αυτούς τους ρυθμούς”.

- Ηχογραφήσατε, λοιπόν, το - πολύ όμορφο βεβαίως - ντεμπούτο σας “ruination” live στο στούντιο, σε διάστημα μόλις 3 ημερών, συνεργαστήκατε για το mastering με τον διάσημο Brad Boatright, ενώ η κυκλοφορία υπήρξε ανεξάρτητη σε 100 περιορισμένα αντίτυπα. Πώς πρόκειται να κινηθείτε όσον αφορά τον διάδοχό του;

“Για τον διάδοχο του ‘ruination’ ακολουθήσαμε την ίδια ακριβώς συνταγή, με τη μόνη διαφορά, την προσθήκη μίας ημέρας, γιατί θέλαμε να πειραματιστούμε. Είναι στο στάδιο της μίξης από τον ίδιο παραγωγό και το master θα γίνει πάλι στον Brad. Μετά το καλοκαίρι, θα κυκλοφορήσει και σε φυσική κόπια”.

- Μιας που ανήκετε στον instrumental χώρο, θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε τι είναι αυτό που σας εμπνέει για την ονοματοδοσία των τραγουδιών σας.

“Το γεγονός της απουσίας στίχων, μας δίνει περισσότερη ελευθερία για τους τίτλους. Κυρίως, όμως, από ταινίες, σειρές, βιβλία αλλά και την κοινωνική πραγματικότητα. Μας εμπνέει επίσης και η ατμόσφαιρα του κάθε κομματιού, αλλά και oι φάσεις που περνάμε εκείνη την περίοδο”. 

- Oranssi Pazuzu, Hexvessel, Jucifer, Jakob, τώρα Ufomammut. Πόσο σημαντικό θεωρείτε για την εξέλιξη ενός γκρουπ, να μοιράζεται τη σκηνή με καταξιωμένα διεθνή ονόματα;

“Κάθε live, είτε με εγχώριες μπάντες είτε με μπάντες του εξωτερικού, είναι πάντα μια εμπειρία. Φυσικά το να μοιράζεσαι τη σκηνή με ονόματα τέτοιου βεληνεκούς, μόνο θετικώς μπορεί να λειτ μπορεί να αποφέρει και γνώση για το πώς δουλεύει μια επαγγελματική μπάντα πάνω και κάτω από τη σκηνή”.

- Δύο τελευταίες ερωτήσεις. Ποιο τραγούδι των Ufomammut θα θέλατε να ερμηνεύσετε μαζί τους στη σκηνή;

“Σίγουρα το ‘Oroborus’ και θα το τζαμάραμε μαζί τους μέχρι να σβήσει ο ήλιος”.

- Και, αλήθεια, γιατί “Mock the Mankind”;

“Γιατί έτσι μας αρέσει!!” *opens beer*

* Οι Mock the Mankind εμφανίζονται με τους Ufomammut την Τρίτη 3 Απριλίου στο Fuzz Live Music Club (20€ & 24€ / 11876, Reload, Seven Spots, Media Markt, Ευριπίδης, Viva Kiosk Συντάγματος, Viva Spot Τεχνόπολης, FuzzClub.gr, Viva.gr).


E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter