24Ιανουαρίου2021

Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017 17:39 Γράφτηκε από: 

Συνέντευξη OMEGA MONOLITH: “Η έμπνευση να γράφουμε μουσική από τη στιγμή που παίζουμε οι δυο μας, είναι εκεί…”

Πρόκειται για ένα ντουέτο που σε κάθε του εμφάνιση, σε αιχμαλωτίζει με την ειλικρίνεια και την εσωστρέφεια της μουσικής του.

Eίναι οι OMEGA MONOLITH και μιλούν για τα δισκογραφικά τους πλάνα και την αγαπημένη τους υπόγα, λίγο πριν ανέβουν στη σκηνή του FRATERNITY OF SOUND FESTIVAL…

- Γεια χαρά, σας ευχαριστώ πολύ για τη συνομιλία. Ξεκινώντας, πρέπει να σας πω ότι αν διάβαζα την περιγραφή του τι είναι ακριβώς η “Fraternity of Sound” και έπρεπε να επιλέξω για αυτή ένα μονάχα γκρουπ από την εγχώρια σκηνή, αυτοί θα ήταν δικαιωματικά οι Omega Monolith. Πώς βλέπετε τη νέα αυτή προσπάθεια και πώς νιώθετε για τη συμμετοχή σας στην πρώτη της έκφανση;

“Ευχαριστούμε για την επικοινωνία και το ενδιαφέρον. Μας τιμά αυτό που αναφέρεις και μας τιμά εξίσου πολύ το ότι συμμερίζονται την ίδια άποψη τα ιθύνοντα μυαλά πίσω από το F.ο.S.

Όλα όσα εξελίσσονται τις τελευταίες ημέρες, θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικά και είμαστε σίγουροι ότι θα έχουν σαν αποτέλεσμα να γίνουν πολλά όμορφα και αξιόλογα πράγματα στο κοντινό μέλλον αλλά και μακροπρόθεσμα. Σαν ξεχωριστές οντότητες, σε ουσιαστικό αλλά και ηθικό επίπεδο, στηρίζουμε απόλυτα όλο το πακέτο (F.ο.S., Temple, 3SοB). Επίσης, σαν μπάντα μας δίνεται η δυνατότητα να προσθέσουμε τον προσωπικό μας «θόρυβο» στο φεστιβάλ, οπότε θα προσπαθήσουμε με τον καλύτερό μας τρόπο να γεμίσουμε τη σκηνή με πολλά db και ακόμα περισσότερα συναισθήματα…”

- Δισκογραφικά μας έχετε αφήσει μέχρι στιγμής στο εξαιρετικό περσινό “Fungus”. Υπάρχει κάτι νεότερο στα σκαριά;

“Βρισκόμαστε στην εσωστρεφή μας πάλι περίοδο, οπότε, ναι, υπάρχει αρκετό καινούργιο υλικό το οποίο δουλεύουμε εντατικά στο studio μας, μέχρι να πάρει την τελική του μορφή και να μπούμε στη διαδικασία ηχογράφησής του. Ένα μέρος του καινούργιου υλικού, μάλιστα, θα αποτελεί το σετ μας στις 28/10, οπότε ο κόσμος που θα μας δει live, καλείται να βυθιστεί σε κάτι που δεν έχει ακούσει ηχογραφημένο. Φαντάζεσαι πως το συγκεκριμένο γεγονός, ακόμα και αν φαινομενικά είναι δύσκολο, μας ιντριγκάρει και μας κρατάει σε εγρήγορση”.

- Το εσωστρεφές αυτό σας ύφος, μέσα στην ηχητική επίθεση που εξαπολύετε, θεωρώ ότι κάλλιστα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και στον κινηματογράφο. Ποια ταινία θα θέλατε να επενδύσετε μουσικά; Είτε παραγωγή που έχει ήδη πραγματοποιηθεί, είτε κάποια που φαντάζεστε ή θα θέλατε να υπάρξει στο μέλλον.

“Πρόσφατα έγινε μια παρομοίωση των Omega Monolith με μια ταινία του Fulci – το ‘The Beyond’. Με αφορμή αυτό, λοιπόν, θα λέγαμε ότι θα είχε πολύ ενδιαφέρον να ντύσουμε ηχητικά μια νέα παραγωγή με αντίστοιχο χαρακτήρα, γεμάτη συναισθηματική φόρτιση αλλά και ξεσπάσματα που σε καθηλώνουν”.

- Ποιες καταστάσεις σας εμπνέουν να γράφετε μουσική και ποιο είναι το ιδανικό δικό σας μέρος για περισυλλογή και δημιουργία; 

“Η έμπνευση να γράφουμε μουσική από τη στιγμή που παίζουμε οι δυο μας, είναι εκεί… Οι καταστάσεις ουσιαστικά επηρεάζουν το συναίσθημα που εκφράζουμε από τη μουσική μας και τις περισσότερες φορές αυτό απλά βγαίνει και δεν το φιλτράρουμε. Ιδανικό μέρος, είναι το πιο οικείο μέρος για εμάς, που περνάμε τις περισσότερες ώρες σαν μπάντα (ή μόνοι μας ξεχωριστά), εκεί που είμαστε τελείως ελεύθεροι και άνετοι. Η υπόγα μας”.

- Πολύ σύντομα θα βρεθείτε στη σκηνή πλάι στους Godflesh, τους Unsane και τους Ghold, στην πρώτη τους επίσκεψη στην Ελλάδα, καθώς στους Pharaoh Overlord. Πώς θα χαρακτηρίζατε αυτά τα γκρουπ μέσα σε μερικές λέξεις;

“Δεν είναι εύκολο να καταφέρουμε να απαντήσουμε προσπαθώντας να χαρακτηρίσουμε τις συγκεκριμένες μπάντας «μέσα σε μερικές λέξεις». Περιοριζόμαστε, λοιπόν, αναφέροντας αυτό: Από ΟΛΕΣ τις παραπάνω μπάντες, μπορεί κάποιος να βρει στοιχεία στη μουσική μας. ΚΑΜΙΑ από τις παραπάνω πάντες (συμπεριλαμβανόμενοι και εμείς) δεν παίζουν το ίδιο. Κοινός παρανομαστής, όμως, είναι η ειλικρίνεια σε αυτό που κάνουν και η αληθινή μουσική. Αυτή είναι η μαγεία της καλής μουσικής και κατ’ επέκταση ο στόχος του φεστιβάλ”.

- Τελευταία ερώτηση από την πλευρά μου, ευχαριστώντας σας και πάλι. Αν οι Omega Monolith επέλεγαν για μία και μοναδική φορά να συνοδεύσουν κάποιο τραγούδι τους με στίχους, ποιοι θα ήταν αυτοί;

“Αν υπήρχαν οι στίχοι, θα βασίζονταν στη μουσική, η οποία θα είχε δημιουργηθεί με στόχο να υποστηρίξει τους στίχους, οπότε θα μιλάγαμε για μια λούπα… Ευχαριστούμε και πάλι και τα λέμε στο F.ο.S.!”.

* Oι Omega Monolith συμμετέχουν στη 2η ημέρα του Fraternity of Sound Festival, το Σάββατο 28 Οκτωβρίου στο Fuzz Live Music Club, μαζί με τους Godflesh, Unsane, Ghold και Pharaoh Overlord (95€ τετραήμερο, 35€ μονοήμερο / Syd Records, Rhythm Records, Sound Effect Records, Le Disque Noir, Big Mouth, 11876, Reload Stores, Media Markt, Seven Spots, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Viva.gr).


E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter