04Δεκεμβρίου2020

Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2016 13:26 Γράφτηκε από: 

Συνέντευξη CRIPPLED BLACK PHOENIX: “Oι φίλοι μας στην Ελλάδα αποτελούν την πιο διαβόητη χορωδία!”

Μια συζήτηση με τον Justin Greaves μπορεί να περιστραφεί γύρω από διάφορα θέματα, πόσο μάλλον όταν τίθεται το ζήτημα της απληστίας των μεγάλων εταιριών στη μουσική.

Μπορεί ο ηγέτης των CRIPPLED BLACK PHOENIX να μην ήθελε να κάνει κάποιες περαιτέρω αποκαλύψεις για το νέο τους άλμπουμ, όμως έδωσε το σύνθημα για ένα ακόμη μεγαλειώδες sing-along στο “Burnt Reynolds”…

- Γεια σου Justin, σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Πέρυσι ανέφερες πως πολλοί είναι αυτοί που σε προειδοποιούν για την κατάσταση στην Ελλάδα και να μην την επισκεφτείς για συναυλίες, όμως η δική σου απάντηση ήταν και είναι πάντοτε ξεκάθαρη: “Fuck that (αμετάφραστο), ανυπομονώ να γυρίσω στην Ελλάδα!”. Οπότε η επιθυμία σου γίνεται πραγματικότητα και αυτό είναι καλό και για εμάς!

“Γεια χαρά! Έτσι είναι, δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να με πείσει επ’ αυτού, οπότε οι Crippled Black Phoenix επιστρέφουν στην Ελλάδα. Αν έρθεις σε επαφή με κόσμο στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην υπόλοιπη Ευρώπη, θα καταλάβεις ότι η αντιμετώπιση απέναντι στην Ελλάδα είναι λανθασμένη και γεμάτη από αρνητική προπαγάνδα. Όπως και να’ χει, εμάς μας νοιάζει να έρθουμε και να διασκεδάσουμε το κοινό και τους φίλους μας, οπότε προτιμώ να δίνω βαρύτητα σε αυτό το κομμάτι”.

- Ας πάμε στο νέο σας άλμπουμ “Bronze”. Πρώτα απ’ όλα, να πούμε ότι θα κυκλοφορήσει και σε διπλό χρωματιστό βινύλιο. Οπότε, η ερώτηση που μου έρχεται στο μυαλό, είναι πώς νιώθεις για την τάση που υπάρχει τα τελευταία χρόνια και που θέλει τις μπάντες και τους οπαδούς να επιστρέφουν στις “ρίζες” της ηχογράφησης.

“Πιστεύω ότι είναι θετική η τάση για κυκλοφορίες βινυλίου και άλλων φυσικών μορφών στη μουσική, άλλωστε σε ποιον μουσικόφιλο δεν αρέσουν τα βινύλια και η καλή ποιότητα στα άλμπουμ; Παρόλα αυτά, οι μεγάλες εταιρίες και οι αλυσίδες καταστημάτων έχουν καταλάβει αυτή την τάση και την καταστρέφουν με τις ενέργειές τους, είτε μπλοκάροντας τις διαδικασίες παραγωγής είτε υπερχρεώνοντας τα άλμπουμ.

Οι άνθρωποι των επιχειρήσεων δεν θα καταλάβουν ποτέ. Ήταν η απληστία που οδήγησε εξαρχής τις πωλήσεις βινυλίων σε πολύ χαμηλά επίπεδα, οπότε όταν μπήκε στη ζωή μας και το internet, ήταν φυσικό ο κόσμος να προτιμά να κατεβάζει μουσική πληρώνοντας λιγότερα χρήματα, ή ακόμα και δωρεάν, όπως συμβαίνει στις μέρες μας!

Είναι ένα γενικότερο πρόβλημα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι underground μπάντες και εταιρίες ήταν αυτές που δεν σταμάτησαν ποτέ να παράγουν βινύλια και να διατηρούν τα μηχανήματα σε ζωή, παρόλα αυτά βλέπεις τώρα πως οι μεγάλες εταιρίες προσπαθούν να επιβληθούν και να στείλουν τις μικρές ξανά στον πάτο του βαρελιού. Οπότε, ναι, υποστηρίζω την τάση για το βινύλιο, όμως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο το κάνουμε και στο πού πηγαίνουν τα χρήματά μας όταν αγοράζουμε μουσική”.

- Όσον αφορά αυτό καθαυτό τον δίσκο; Κάποιες πληροφορίες;

“Εννοείς πέρα από τα τραγούδια που έχουν ήδη κυκλοφορήσει; Δεν αποκαλύπτω κάτι άλλο, χε χε! Απλά θα σου πω ότι μπορεί αυτό το άλμπουμ να μην είναι το πιο ελπιδοφόρο που έχω γράψει, είναι όμως γεμάτο από συναισθήματα και έννοιες. Είναι σημαντικό για μένα και την μπάντα, για διάφορους λόγους. Πιο δυναμικό, πιο ωμό, λίγο βαρύτερο και ίσως πιο σκοτεινό, σίγουρα βρίσκει τους Crippled Black Phoenix σε εξαιρετική φόρμα”.

- Έχουμε δει κάποια γραφικά με μια υψωμένη γροθιά και μια αρκούδα, που σιγά σιγά διαλύονται. Θα τα βρούμε και στο artwork του νέου άλμπουμ;

“Ακριβώς, η αρκούδα βρίσκεται στο μπροστινό εξώφυλλο και οι υπόλοιπες εικόνες μέσα στο artwork. Αντιπροσωπεύουν πλήρως τη συγκεκριμένη δουλειά, όντας απλές αλλά πολύ επιδραστικές, δυνατές και παράλληλα ευαίσθητες, χωρίς να μεγαλοπιάνονται ή να υποδύονται κάτι”.

- Οι Crippled Black Phoenix αποτελούνται αυτή τη στιγμή από 8 άτομα. Υποθέτω ότι αυτό δημιουργεί παραπάνω δουλειά στα logistics, σε τεχνικά ζητήματα κλπ. Είναι έτσι;

“Σίγουρα υπάρχει περισσότερη δουλειά στα logistics! Χώρια που δεν βοηθάει την κατάσταση το γεγονός ότι ο Daniel και ο Jonas ζουν στη Σουηδία και όλοι υπόλοιποι είμαστε διασκορπισμένοι στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρόλα αυτά κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Δεν έχουμε, βέβαια, τη δυνατότητα να προβάρουμε πολύ, απλά συναντιόμαστε μερικές ημέρες πριν από μια συναυλία ή περιοδεία και ανατινάζουμε τα cowbells!

Όμως, δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία αυτές οι λεπτομέρειες, τις έχουμε συνηθίσει. Σίγουρα, πάντως, έχουν την πλάκα τους, καθώς όποτε βρισκόμαστε, νιώθουμε ότι δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από την τελευταία μας φορά. Ειδικά τώρα, που η σύνθεση των CBP είναι η καλύτερη που είχαμε ποτέ, ανυπομονούμε να συναντηθούμε και να παίξουμε μουσική, δεν μοιάζει ποτέ με αγγαρεία. Απλά τα logistics προκαλούν λίγο παραπάνω άγχος”.

- Οι Pink Floyd έχουν υπάρξει μια πολύ ισχυρή επιρροή για εσένα. Κάποια ιστορία που θα ήθελες να διηγηθείς για τη σχέση και τα συναισθήματά σου προς αυτούς;

“Είναι απλά ένα γκρουπ που με έχει επηρεάσει στη ζωή μου, βεβαίως με πολύ σημαντικό τρόπο. Από τις λίγες μπάντες που ακούω συνεχώς. Όσες φορές και να χρειαστεί να ανατρέξω σε κάποιο άλμπουμ των Pink Floyd, δεν θα το βαρεθώ ποτέ. Ορισμένες φορές η επιρροή τους αυτή βγαίνει στη μουσική των Crippled Black Phoenix, αλλά όχι πάντα. Αυτή την περίοδο δεν βρίσκονται τόσο συχνά στα ακούσματά μου, παρόλα αυτά είναι πάντοτε παρόντες με κάποιο τρόπο, ακόμα και ως πνεύμα που πλανάται”.

- Η τελευταία ερώτηση έχει να κάνει με το καταπληκτικό τραγούδι “Burnt Reynolds”. Το μεγάλης διάρκειας sing-along του κοινού συμβαίνει σε κάθε σας συναυλία, ή η Ελλάδα κατέχει… τα πρωτεία;

“Χε χε, αυτό είναι λίγο άδικο… Εννοείται πως οι φίλοι μας στην Ελλάδα αποτελούν την original, καλύτερη και πιο διαβόητη CBP χορωδία! Πάντως, συμβαίνει πλέον παντού αυτό που αναφέρεις, ίσως με όχι τόσο μεγάλη ζεστασιά στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ο κόσμος είναι λίγο πιο «cool».

Όπως και να ‘χει, μέχρι στιγμής η Ελλάδα είναι το μέρος όπου παρατηρείται το φαινόμενο σε τόσο μεγάλο βαθμό, όμως εντάξει, μπορεί να κάνω και λάθος και να απογοητεύσω κάποιους φίλους μας σε άλλα μέρη! Αρκετές πόλεις συμμετέχουν σε αυτόν τον άτυπο διαγωνισμό, οπότε μένει τώρα να δούμε, αν παίξουμε το «Burnt Reynolds» στην Ελλάδα, ποιοι είναι οι πραγματικοί πρωταθλητές στη φασαρία!”

* Οι Crippled Black Phoenix εμφανίζονται την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στο Eightball Live Stage (17€, 20€ & 22€ / Nephilim Metal Store, Musicland, Rover Βar, Eightball Live Stage) και το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στο Fuzz Live Music Club (20€ & 22€ το ένα εισιτήριο, 35€ τα δύο εισιτήρια / Viva.gr, 11 876, Public, Seven Spots, Reload, Media Markt, Ticket House).


E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter