27Ιανουαρίου2021

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016 17:28 Γράφτηκε από: 

Οι μπάντες του A NIGHT FOR THE RAMONES vol. 2 μιλούν για τους Πρόσφυγες και την Αλληλεγγύη

Η πρωτοβουλία της ομάδας Αντισώματα για την έμπρακτη ενίσχυση των Προσφύγων, είναι από μόνη της σημαντική. Πόσο μάλλον όταν συνοδεύεται από συναυλία-αφιέρωμα στους μοναδικούς Ramones.

Οι συμμετέχοντες σε αυτή την πολλαπλής σημασίας βραδιά στο Κύτταρο, μίλησαν στο i-JUKEBOX.gr για τους Πρόσφυγες και την Αλληλεγγύη…

ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ

Η συνάντηση των Αντισωμάτων με το Ramones Fan Club ένα χρόνο πριν, ενεργοποίησε την ιδέα που είχαμε σαν μουσικοί να κάνουμε κάτι για το σύνολο. Η μελωδία του “Ι Believe in Miracles” που στοίχειωνε τα αυτιά μας, μας έκανε συντρόφους στην προσφορά βοήθειας και αλληλεγγύης μέσω πολλών δράσεων στις οποίες ντυθήκαμε κατά μια έννοια πρόσφυγες, άστεγοι, ή φυλακισμένοι, μπαίνοντας με αυτό τον τρόπο στην στενόχωρη θέση των συνανθρώπων μας.

Κι εσύ αν ντυνόσουν για λίγες στιγμές πρόσφυγας, θα ρωτούσες ποιος είναι φίλος και ποιος εχθρός όταν η διεθνής κοινότητα σε βομβαρδίζει ανελέητα. Όταν βόμβες κάθε χρώματος, γλώσσας και φυλής φωτίζουν τον ουρανό ισοπεδώνοντας σπίτια, ζωές και αξιοπρέπειες.

Οι ισχυροί αποφάσισαν να επιτελέσουν ένα ακόμα σκοτεινό και ματωμένο “θαύμα”. Κράτη με ψυχροπολεμικές λογικές και πισώπλατα καρφώματα, αποδεικνύουν διαχρονικά ότι είναι οι καλύτεροι συνεργάτες όπου υπάρχει συμφέρον.

Το “θαύμα” λοιπόν έχει πια επιτελεστεί. Η Συρία τετέλεσται.

Όμως, σ’ όλη την ανθρώπινη ιστορία τα θαύματα τα έκαναν οι ταπεινοί και ασήμαντοι για τους δυνατούς, οι χωματένιοι άνθρωποι. Ομάδα των Αντισωμάτων εργάστηκε στον καταυλισμό προσφύγων/μεταναστών στην Μόρια της Λέσβου και πέρασε από τις βάρκες της ελπίδας καταγράφοντας τις πραγματικές τους ανάγκες.

Οι δράσεις μας μπορεί να είναι σταγόνα στον ωκεανό της ανθρώπινης δυστυχίας, είναι όμως και σταγόνα έμπνευσης και αγάπης για τους συνανθρώπους μας που οι μαυρόψυχοι καταρρακώνουν συνεχώς. Είναι προτροπή για αναθεώρηση των φοβικών αντιλήψεων για εκείνους που το ξένο και διαφορετικό αποτελεί απειλή.

Κυνηγώντας το θαύμα της αλληλεγγύης στο γκρίζο που μας περιβάλλει, τα Αντισώματα δραστηριοποιούνται για τα αυτονόητα, κάνοντας αυτό που θα θέλαμε να κάνουν οι άλλοι για εμάς.

3 AND A HALF MEN

Η συμμετοχή μας στη συναυλία του Κυττάρου και σε άλλες εκδηλώσεις παρόμοιου χαρακτήρα, είναι συμμετοχή αλληλεγγύης. Το Σάββατο 16/1, παίζοντας μουσικές των Ramones, στηρίζουμε συνανθρώπους μας πρόσφυγες, καθώς και την πρωτοβουλία των Αντισωμάτων, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή προσφέροντας βοήθεια και υποστήριξη όπου αυτό είναι δυνατό.

ANFO

Με μεγάλη μας χαρά συμμετέχουμε στο δεύτερο Ramones tribute festival, όχι μόνο επειδή αγαπάμε τη μουσική των Ramones, οι οποίοι είναι μία από τις μπάντες που μας ενέπνευσαν καθοριστικά να ξεκινήσουμε να παίζουμε και εμείς, αλλά κυρίως για τον σημαντικό σκοπό με τον οποίο, πέρα από τη μουσική, συνδέεται αυτή η εκδήλωση.

Η διάθεση των εσόδων της βραδιάς στην πρωτοβουλία των Αντισωμάτων, για την έμπρακτη αλληλεγγύη και ενίσχυση των προσφύγων, είναι για μας το καλύτερο κίνητρο συμμετοχής.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες είναι κομμάτι από την δική μας πάστα ανθρώπων, τους “από κάτω”. Όλοι είμαστε πρόσφυγες και μετανάστες εν δυνάμει εξάλλου, σε έναν κόσμο που κυριαρχεί το κέρδος, η απληστία, ο πόλεμος και η αδικία.

Ονειρευόμαστε κάποια μέρα να τραγουδήσουμε όλοι μαζί με τον Joey Ramone τους στίχους του Louis Armstrong και να είναι η πραγματικότητα:

“I hear babies cryin’. I watch them grow

They’ll learn much more than I'll ever know

And I think to myself

What a wonderful world”

Η έμπρακτη αλληλεγγύη, στις δυνατότητες του καθενός, είναι το ελάχιστο που μπορούμε και πρέπει να προσφέρουμε όλοι, για να κρατάμε την ελπίδα ζωντανή, για έναν καλύτερο κόσμο χωρίς διακρίσεις, τάξεις και σύνορα.

BEGGARS

Είναι αυτονόητη η συμμετοχή μας σε μια συναυλία για τους πρόσφυγες. Ιδιαίτερα σε εποχές σαν κι αυτή, όπου όλοι γεννιόμαστε και πεθαίνουμε σαν πρόσφυγες και ζητιάνοι ανθρώπινης αξιοπρέπειας!

BIRTHMARK

Είναι πολύ σημαντικό για μας το ότι έχουμε τη δυνατότητα μέσω αυτού του live event να συνεισφέρουμε με τον τρόπο μας στην πρωτοβουλία των Αντισωμάτων για την έμπρακτη ενίσχυση και αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας, οι οποίοι έχασαν με βίαιο τρόπο όχι μόνο τα σπίτια τους, την ασφάλειά τους και τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής, αλλά έχασαν τα ίδια τους τα παιδιά, την οικογένειά τους, ή και την ίδια τους τη ζωή, εξαιτίας του πολέμου και των πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων.

Αυτή η κατάσταση μας θλίβει και μας στεναχωρεί βαθύτατα. Ευχαριστούμε τα Αντισώματα που μας δίνουν αυτή την ευκαιρία να συμβάλουμε και εμείς σ’ αυτή την πρωτοβουλία και όλους τους συντελεστές και συντονιστές του A Night for the Ramones vol. 2 και ευχόμαστε πραγματικά να υπάρξουν και άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες.

BRAIN DRAIN (RAMONES TRIBUTE BAND)

Όπως πάντα, καπιταλισμός, φασισμός, πόλεμος, θυσία της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας στο βωμό του χρήματος και της κυριαρχίας, πάνε μαζί. Αυτή τη στιγμή τα συμφέροντά τους έχουν βάλει στο μάτι μία ακόμα γωνιά του πλανήτη και τη χτυπούν, ωθώντας χιλιάδες ανθρώπους στον ξεριζωμό και την αναζήτηση μιας ασφαλούς, ειρηνικής και καλύτερης ζωής. Μια φυγή που δεν αποτελεί επιλογή τους, αλλά εξαναγκασμό.

Με αυτούς τους ανθρώπους δεν μπορούμε παρά να συμπάσχουμε, όχι μόνο θεωρητικά, αλλά ενεργά, βοηθώντας όπου και όπως ο καθένας μπορεί. Η αλληλεγγύη και η συμμετοχή στον αγώνα τους είναι καθήκον που υπαγορεύεται από τις αξίες μας της ανθρωπιάς και της αντίστασης, σε ένα σύστημα που θέλει όποιον δεν συμμορφώνεται μαζί του πρόσφυγα. Με χαρά συμμετέχουμε κι εμείς στη συναυλία της 16 Γενάρη στο Κύτταρο και στη γενικότερη πρωτοβουλία και δράση της ομάδας των Αντισωμάτων!

THE DISMISSERS

Δεν μπορούσαμε παρά να αντιμετωπίσουμε θετικά, τόσο ως άτομα όσο και ως μπάντα, την πρόσκληση να συμμετάσχουμε στο δεύτερο Ramones tribute festival. Κυρίως γιατί οι Ramones ήταν βασική αιτία που κρατάμε όργανα στα χέρια μας. Έτσι, μας δίνεται η δυνατότητα μέσα από τη μουσική να μοιραζόμαστε τους προβληματισμούς μας για όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Σημαντικότερος λόγος, όμως, είναι ο σκοπός της διοργάνωσης, που αφορά στο μεταναστευτικό. Οι πρόσφυγες από τις κοντινές χώρες, που βυθίζονται όλο και περισσότερο στο χάος της βίας και των πολέμων, χωρίς ορατή προοπτική εξόδου, αυξάνονται δραματικά και δραματικά αυξάνονται και τα θύματα αυτής της άτακτης φυγής.

Όλοι πρέπει να καταλάβουμε ότι η μετανάστευση είναι “συνέπεια ανάγκης”, που δημιουργείται από πολιτικές που βύθισαν στον πόλεμο και τη φτώχεια το μισό πλανήτη. Μόνο με πράξεις αλληλεγγύης, όπως και όταν ο καθένας από εμάς μπορεί, λίγο ή πολύ, μπορούμε να βοηθήσουμε στην αλλαγή της πραγματικότητας των τάξεων, των συνόρων και των φασιστικών πολιτικών.

GABBA CALLING

Σαν Gabba Calling χαιρόμαστε ιδιαίτερα που συμμετέχουμε σε μια δράση μουσικών, η οποία δεν θα προκαλέσει καμία αντίδραση, αλλά ελπίζουμε να γίνει το εφαλτήριο και για άλλες τέτοιου είδους μαζώξεις, που μας φέρνουν πιο κοντά, και μας υπενθυμίζουν ότι αυτοί που είναι γύρω μας, είναι πιο πολλοί και έτοιμοι να συνεισφέρουν όποτε κάποιοι από εμάς το χρειαστούν.

GRAMM ELEVEN

Η πρωτοβουλία του Ramones Fan Club και των Αντισωμάτων να στήσουν μια συναυλιακή γιορτή αφιέρωμα στους Ramones, με σκοπό την ενίσχυση των προσφύγων, αποτελεί για εμάς μια αλληλέγγυα πράξη προς τους άδικα ξεριζωμένους συνανθρώπους μας.

Χαιρόμαστε που συμμετέχοντας σε αυτήν τη δράση, τους βοηθάμε και εμείς, και παράλληλα μας δίνεται η δυνατότητα να δηλώσουμε έμπρακτα την αντίθεσή μας στον πόλεμο και το θηρίο του καπιταλισμού, που καθιστούν τους ανθρώπους πρόσφυγες και άψυχα κορμιά σκορπισμένα στη Mεσόγειο.

LOUIS OF STRESS

Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα Αντισώματα, για το κάλεσμα να συμμετέχω στην εκδήλωση A Night for the Ramones, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την ενίσχυση του αγώνα αλληλεγγύης στους μετανάστες της εποχής μας. Ακόμη μία φορά οι συγκρούσεις συμφερόντων με αποτέλεσμα τον πόλεμο εδώ κοντά στη γειτονιά μας, χτυπούν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Aναγκάζουν τους ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν, να μετακινηθούν σε άλλα μέρη, αναζητώντας μια καλύτερη και πιο ειρηνική ζωή.

Προσωπικά συμμετέχω, θέλοντας να μεταφέρω ένα μήνυμα ειρήνης που δεν είναι γραμμένο σε κανένα χαρτί που υπογράψαμε με κάποιους, αλλά είναι κάτι πιο εσωτερικό, που ξεκινάει από μέσα μας και εξωτερικεύεται μετά. Εκεί υπάρχει άσυλο, μέσα στις ψυχές μας, στις καρδιές μας, στη δύναμη να στηριχθούμε και να στηρίξουμε, να κολυμπήσουμε, να μείνουμε ακόμη μια φορά ζωντανοί.

Καλή μας αντάμωση.

RESTLESS OCEAN

Όταν μας ενημέρωσαν ότι θα συμμετέχουμε στο φεστιβάλ, η χαρά μας ήταν διπλή. Γιατί εκτός από το μουσικό κομμάτι, και του τι σημαίνουν για εμάς οι Ramones, μας δίνεται η ευκαιρία να βοηθήσουμε κάποιους συνανθρώπους μας. Είναι, λοιπόν, τιμή μας που μπορούμε μέσω των Αντισωμάτων να στηρίξουμε οικονομικά τους πρόσφυγες, γιατί πάνω από όλα είμαστε όλοι άνθρωποι.

Κανείς δεν πρέπει να στερείται το όνειρο για ένα καλύτερο αύριο, για μια αξιοπρεπή ζωή. Αυτοί οι άνθρωποι φτάνουν στη χώρα μας ρισκάροντας καθημερινά τη ζωή τους, με τις ελπίδες τους να είναι τσακισμένες. Έστω και το παραμικρό που μπορούμε να κάνουμε για να τους βοηθήσουμε, έχει τεράστια αξία. Πόσο μάλλον για τα χιλιάδες παιδιά που βρίσκονται ανάμεσά τους.

Μόνο και μόνο το χαμόγελό τους να καταφέρουμε να τους δώσουμε πίσω, εμείς θα αισθανόμαστε περήφανοι. Η αλληλεγγύη, λοιπόν, για τους πρόσφυγες, έστω και στον μικρότερο βαθμό που μπορεί να δείξει ο καθένας, είναι άκρως σημαντική. Ας κάνουμε όλοι ό,τι μπορούμε.

SHUTTERS

Σε καιρούς ζοφερούς, σε καιρούς που άνθρωποι με μικρά παιδιά ξεβράζονται στις ακτές μας, προσπαθώντας να γλιτώσουν από τη λύσσα του πολέμου, οφείλουμε να είμαστε συμπαραστάτες τους με κάθε μέσο.

Η τέχνη μπορεί να μην είναι ικανή να σταματήσει πολέμους ή να αλλάξει τα γεγονότα. Μπορεί όμως να αλλάξει τους ανθρώπους και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα πράγματα και αυτοί με τη σειρά τους να επηρεάσουν τα γεγονότα. Ας σταθούμε, λοιπόν, όλοι δίπλα στους πρόσφυγες που χρειάζονται τη βοήθειά μας και ας προσπαθήσουμε να επηρεάσουμε και άλλους να κάνουν το ίδιο.

TSIRI BAND

Συχνά-πυκνά ακούμε γνώμες σχετικά με το προσφυγικό και την αντιμετώπισή του. Διαφόρων ιδεολογιών άτομα διατυμπανίζουν μίσος, είτε άμεσα είτε με το μοντέρνο νεοφιλελεύθερο “ναι… αλλά”, που φοριέται πολύ στις μέρες μας.

Πρόσφυγες, όμως, για το Tsiri Band και τους Τσιριτσάντσουλες είναι οι συνάνθρωποί μας που δεν αντέχουν να βλέπουν τον πόλεμο σαν business plan του συστήματος, είναι οι κυνηγημένοι διπλανοί μας λόγω διαφορετικών σεξουαλικών προτιμήσεων και πεποιθήσεων, είναι οι μεροκαματιάρηδες που δεν ακολούθησαν τα πιστεύω και τις κατευθύνσεις οποιασδήποτε ιδεολογικής ομάδας ή ομπρέλας, είναι θύματα σωματεμπορίου, είναι αυτοί που έχουν ακόμη ελπίδα, είναι όλοι εκτός από τους χλιδέμπορους.

Στεκόμαστε ενάντια στην αδικία και στην τρομοκρατία οποιουδήποτε Κράτους ή παρακράτους, βοηθώντας τα αδέρφια μας κι αγωνιζόμενοι μαζί τους μέχρι τέλους…

* Το A Night for the Ramones vol. 2 πραγματοποιείται το Σάββατο 16 Ιανουαρίου στο Κύτταρο Live Club, με τη συμμετοχή των 3 and a Half Men, Anfo, Beggars, Birthmark, Brain Drain (Ramones Tribute Band), Dismissers, Gabba Calling, Gramm Eleven, Louis of Stress, Restless Ocean, Shutters, Tsiri Band και άλλων προσκεκλημένων (6€ / Ο Μπαμπάς, Lab Records, Gorilla 11). Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στην πρωτοβουλία των Αντισωμάτων για την έμπρακτη αλληλεγγύη και ενίσχυση των προσφύγων.


E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter