23Οκτωβρίου2019

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016 12:50 Γράφτηκε από: 

Συνέντευξη HARAKIRI FOR THE SKY: “Το black metal είναι αφιλτράριστη ένταση”

Γκρουπ από την Αυστρία, το οποίο απασχολεί την ακραία σκηνή εδώ και μια πενταετία.

Επ’ αφορμή της επίσκεψης των HARAKIRI FOR THE SKY στην Αθήνα, το i-JUKEBOX.gr μίλησε με τον πολυργανίστα Μ.S

- Γεια σας! Η πρώτη ερώτηση που θέλω να σας κάνω, είναι φυσικά σχετικά με το όνομά σας. Πως σας ήρθε;

“Ο τραγουδιστής μας έχει περίεργα όνειρα, περίεργα οράματα. Όταν περιγράφει κάποιες συγκεκριμένες καταστάσεις συναισθημάτων, προκύπτει κάτι σαν το όνομά μας”.

- Τι είναι το black metal για σας; Πώς έχει επηρεάσει τη μουσική σας;

“Τι είναι για μας, ε; Αφιλτράριστη ένταση, ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να είναι. Αφού το black metal είναι ένα μέρος της ζωής μας, επηρεάζει ίσως τα περισσότερα πράγματα γύρω μας, ανεξάρτητα αν αυτό συμβαίνει σε συνειδητό επίπεδο”.

- Οι στίχοι σας μπορούν να χαρακτηριστούν σκοτεινοί και καταθλιπτικοί. Ποια είναι η διαδικασία σύνθεσης ενός κομματιού;

“Η διαδικασία σύνθεσης ενός κομματιού δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο πρότυπο. Γράφω μουσική όταν νιώθω έμπνευση, μερικές φορές δε μου ‘ρχεται τίποτα καινούργιο στο μυαλό για βδομάδες, άλλες γράφω δυο τραγούδια στη σειρά. Όταν τελειώνω τη μουσική, την προωθώ στον τραγουδιστή μας και εκείνος γράφει τους στίχους, ανάλογα με το πώς τον κάνει να νιώθει η μουσική που του έχω στείλει. Κάποιες φορές εμπνέεται από προσωπικά βιώματα ή πρόσφατα γεγονότα που τον έχουν επηρεάσει”.

- Είναι η Αυστρία αρκετά σκοτεινή και “black” για να εμπνευστείτε;

“Ναι, είναι!”

- Η Αθήνα είναι η πρώτη πόλη στην περιοδεία σας. Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος γι’ αυτό;

“Συνεργαζόμαστε με έναν πολύ καλό μας φίλο, τον Νίκο (Razorbleed Productions) από την Κρήτη, ο οποίος μας κάλεσε στην Ελλάδα και μας βοήθησε να κανονίσουμε το live της Αθήνας. Πάντως ανυπομονούμε ήδη!”

- Ξέρετε ή μήπως σας αρέσουν ελληνικές μπάντες;

“Εννοείται! Ποιος φυσικά δεν έχει ακούσει θρύλους όπως οι Rotting Christ. Αλλά και μπάντες όπως οι Dead Congregation και οι Dodsferd είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που έχουν τραβήξει την προσοχή εδώ πέρα. Για παράδειγμα, πρόσφατα είδα τους Allochiria εδώ στην Βιέννη, οι οποίοι θα ανοίξουν το live μας στην Κρήτη”.

- Θα υπάρξει άλλος δίσκος σύντομα;

“Ναι, θα υπάρξει καινούργιος δίσκος το 2016. Μείνετε συντονισμένοι!”

- Τι πρέπει να περιμένουμε από το live σας;

“Ελάτε και θα δείτε!”

* Οι Harakiri for the Sky εμφανίζονται την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου στο Death Disco (14€ & 17€ / Νο Remorse Records, Metal Era, Rhythm Records, Ticket House). Τη συναυλία ανοίγουν οι Hedvika και οι Anal Veritas.


E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter