14Αυγούστου2020

Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013 18:44 Γράφτηκε από: 

Show Your Face: «Εξαντλήσαμε όλες μας τις δυνατότητες και αυτό μας ικανοποιεί στο μέγιστο…»

Η επιστροφή των Lucky Funeral στη Λάρισα, μετά από το 2008, μάλιστα, όταν και είχαν βρεθεί για τελευταία φορά στη θεσσαλική πόλη, συνοδεύεται από τους «γείτονες» (εκ Καρδίτσας) Show Your Face.

Λίγο πριν τη συναυλία του Σαββάτου (28/9) στο Stage Club, είχαμε τη χαρά να συνομιλήσουμε μαζί τους…

- «Ακραίος ήχος με progressive στοιχεία». Θα μπορούσε αυτή να είναι μια σύντομη περιγραφή των Show Your Face;

«Ακραίος ήχος σίγουρα, διότι αυτό ακριβώς προσπαθούμε να βγάλουμε μέσα από την μουσική μας, θέλουμε να ακουγόμαστε heavy και δυναμικoί ταυτόχρονα, διότι μας ικανοποιεί πολύ αυτό το συναίσθημα. Τώρα, progressive είναι δύσκολος όρος και ο καθένας το ερμηνεύει διαφορετικά. Progressive είναι οι Dream Theater αλλά και οι Pink Floyd και οι Rush. Mπερδεύουν πολύ το τεχνικό με το progressive και αντίθετα, οπότε καλύτερα να κρίνει ο καθένας που μας ακούει που μας κατατάσσει μουσικά».

- Από το Unleash του 2011 (Orkestral Promenade Productions), στο πρόσφατο Apnea, που κυκλοφόρησε από τη Leaders Records. Μιλήστε μας λίγο για τη μετάβαση από το πρώτο στο δεύτερο άλμπουμ. Στοιχεία που ίσως θελήσατε να αλλάξετε/εξελίξετε;

«Πέρασε αρκετό διάστημα από τον ένα δίσκο στον άλλο και οι λόγοι ήταν πολλοί. Βασικότερος λόγος ήταν ότι θέλαμε να κάνουμε έναν δίσκο που να ακούγεται όπως εμείς θέλαμε και για το κάνεις αυτό, χρειάζεται πολύς χρόνος, πολλές πρόβες, προ-ηχογραφήσεις, δοκιμές, αντιπαλότητες μερικές φορές.

Ακόμη, αυτό που θέλαμε να κάνουμε στον δεύτερο δίσκο και πιστεύω το πετύχαμε, είναι στον τομέα τον συνθέσεων να γίνουμε πιο ώριμοι και μουσικά να παίζουμε στα όρια τον δυνατοτήτων μας. Εκεί που δώσαμε, επίσης, μεγάλη προσοχή ήταν στον τομέα ηχογράφηση, παραγωγή, διότι θέλαμε να κάνουμε τον δίσκο να ακούγεται όσο πιο αληθινός και φυσικός γίνεται, κάτι το οποίο πήρε και αυτό πολύ χρόνο, ψάχνοντας τα κατάλληλα άτομα για να το κάνουμε πραγματικότητα. Γενικά, εξαντλήσαμε όλες μας τις δυνατότητες και αυτό μας ικανοποιεί στο μέγιστο».

- Αμφότερα τα άλμπουμ σας, εξέλαβαν σπουδαίες κριτικές από τον μουσικό Τύπο παγκοσμίως. Πλην της ικανοποίησης, αυτό δημιουργεί και ένα αίσθημα ευθύνης για το μέλλον;

«Πάντα, όταν ακούς θετικά σχόλια για τη δουλειά σου, μόνο χαρούμενο μπορούν να σε κάνουν, διότι είναι μια ανταμοιβή για την προσπάθειά σου. Από κει και πέρα, προσπαθούμε να είμαστε προσγειωμένοι, να κάνουμε αυτό που θέλουμε και για το αίσθημα της ευθύνης σίγουρα, υπήρχε και υπάρχει από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε σαν μπάντα. Πάντα κάνουμε ό,τι κάνουμε γνωρίζοντας τον λόγο που το κάνουμε, άρα συνεχίζουμε ελπίζοντας για ό,τι καλύτερο χωρίς κάποιο άγχος».

- Στο Apnea και συγκεκριμένα στο τραγούδι Ι Sin, συμμετέχει ο Σάκης Τόλης. Πώς προέκυψε η συνεργασία; Βέβαια, να σημειωθεί ότι οι Rotting Christ είναι από τα ονόματα με τα οποία έχετε μοιραστεί τη σκηνή.

«Η συνεργασία πρόεκυψε ακριβώς για τον λόγο που ανέφερες, επειδή έχουμε παίξει μαζί, πλέον έχουμε μια κάποια οικειότητα κι έτσι του προτείναμε να συμμετάσχει, και επειδή ο Σάκης Τόλης είναι και θα είναι ένας άνθρωπος που όσο μπορεί βοηθάει νέες μπάντες και όχι μόνο, δέχτηκε την πρόταση και μας έκανε την τιμή, οπότε είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτό».

- Επιρροές όταν ξεκινούσατε την καριέρα σας; Κάποιες μπάντες που ενδεχομένως ως πιτσιρικάδες λέγατε «εγώ μια μέρα θέλω να μοιάσω σε αυτούς…»;

«Πάντα όταν είσαι μικρός βλέπεις μεγάλες μπάντες και θέλεις να μοιάσεις σε αυτές. Μπάντες τέτοιες για μας είναι οι Metallica, Sepultura, Slayer, και πιο νέες Lamb of God, Gojira, Machine Head. Όμως όταν ξεκινάς μια μπάντα και παίζεις κάποιες διασκευές, διαπιστώνεις ότι θέλεις σιγά σιγά να γράψεις και δικιά σου μουσική, και όταν αρχίζεις να το κάνεις αυτό και το κάνεις ώρες, μέρες, μήνες, είναι δύσκολο πλέον να δεχτείς και να συμβιβαστείς στην ιδέα ότι απλά θέλω να μοιάσω σε κάποιον.

Πλέον θέλεις να είσαι μια μπάντα που γράφει δικιά της μουσική με το δικό της ξεχωριστό στυλ, με της δικιές της ιδιομορφίες. Κάτι που πιστεύω ότι συμβαίνει με όλες της μπάντες, γιατί αυτό που μετρά δεν είναι τόσο το riff που παίζεις, αλλά πως το παίζεις και ο καθένας από μας είναι ξεχωριστός».

- Με τις υπάρχουσες καταστάσεις στην Ελλάδα, πώς βλέπετε το μέλλον των συγκροτημάτων του σκληρού ήχου; Είναι μια από τις ερωτήσεις που κάνουμε σε όλα τα γκρουπ, γιατί αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες…

«Ίσως το metal στην Ελλάδα, αλλά και στον κόσμο, να περνά την πιο δύσκολη περίοδο και ειδικότερα η μουσική βιομηχανία. Βασικότερος λόγος είναι η παράνομη μουσική που αποτρέπει τον κόσμο να αγοράσει ένα δίσκο, κάτι που σαν συνέπεια έχει την τεράστια δυσκολία σε μια μεγάλη εταιρία να επενδύσει λεφτά σε μια ανερχόμενη μπάντα, όπως γινόταν παλαιότερα, φοβούμενη ότι θα αποτύχει.

Πλέον, δεν ρισκάρει καμία εταιρία (εκτός ελάχιστον εξαιρέσεων) και αναγκαζόμαστε όλοι μας με νύχια και με δόντια να επιβιώσουμε. Αυτό πλέον το έχουμε συνειδητοποιήσει και δεν είναι για μας δικαιολογία στο ότι οι άλλοι όλοι φταίνε αν εμείς δεν επιτύχουμε. Ο καθένας πρέπει να τα δίνει όλα, χωρίς να σκέπτεται αν τα καταφέρει ή όχι, αυτό κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει. Σίγουρα αποτυχία θα είναι αν τα παρατήσεις».

- Σχέδια για το μέλλον; Είτε «στουντιακά», είτε συναυλιακά;

«Στουντιακά, είμαστε μακριά ακόμη για κάτι καινούργιο, για αυτό και δεν μπορούμε να πούμε κάτι αυτήν την στιγμή, ακόμη βρισκόμαστε στην προώθηση του δεύτερου δίσκου μας. Riffs καινούργια βέβαια υπάρχουν, ποτέ δεν σταματάμε να γράφουμε.

Συναυλιακά, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα μεγαλύτερο tour σε Ελλάδα από ό,τι στον πρώτο δίσκο και θα κοιτάξουμε να παίξουμε και κάποια live στο εξωτερικό, είτε σε μορφή tour είτε μεμονωμένα».

- “Show Your Face”. Νομίζω, ένα από τα πιο “send-a-message” ονόματα που θα μπορούσαν να υπάρξουν για μπάντα, ιδιαίτερα σε αυτούς τους καιρούς…

«Το όνομα μάς αντιπροσωπεύει 100%, αυτό που πιστεύουμε και σαν άνθρωποι αλλά και γενικότερα πως θα θέλαμε να είναι ο κόσμος, και αυτό εκφράζεται και μέσα από τους στίχους μας. Δείξε ποιος πραγματικά είσαι και μην κρύβεσαι πίσω από προσωπεία, να είσαι αληθινός. Κάποια στιγμή θα δικαιωθείς, όπως και να έχει. Πίστεψε στον εαυτό σου και θα δεις ότι μπορείς να καταφέρεις τα πάντα».

- Σας ευχαριστώ παιδιά, εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες σας τις δραστηριότητες…!

«Εμείς ευχαριστούμε. Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δικό σας έργο και ελπίζουμε να τα ξαναπούμε σύντομα, να είστε καλά…»

LINE UP

Huge (vocals)

Achilleas K (guitar)

Chris (bass)

Vis (drums)

LINKS

http://www.showyourface.eu

http://www.facebook.com/Showyourfaceband

http://www.myspace.com/showyourfaceband

http://www.reverbnation.com/showyourface

http://www.youtube.com/user/showyourfaceband

http://twitter.com/ShowYourFace1

INFO

LUCKY FUNERAL

Support act: SHOW YOUR FACE

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Stage Club

Είσοδος κοινού: 21:30

Ώρα Έναρξης: 22:15

Προπώληση - Ταμείο: 7 €

Προπώληση Εισιτηρίων:

Rock Music Store: Κοραή 34, 2410283919

Snuff Tobacco Store, Φιλελλήνων 53Α, 2410531750

Πληροφορίες: 2413 00 82 26

Διοργάνωση: Alive Art Performances

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ I-JUKEBOX.GRE-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter