14Αυγούστου2020

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013 11:51 Γράφτηκε από: 

Συνέντευξη με τους Lucky Funeral: Βρίσκοντας την ψυχή σου ανάμεσα σε όμορφους τρελούς…

Μετά από 5 χρόνια, οι Lucky Funeral επιστρέφουν το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στη Λάρισα. Η ανυπομονησία των fans του σκληρού ήχου είναι, προφανώς, μεγάλη για το συγκεκριμένο live, το οποίο θα πλαισιώσουν οι Show Your Face.

Μια ημέρα, δε, μετά από τη συναυλία στο Stage Club, οι Lucky Funeral επιστρέφουν και στη Θεσσαλονίκη και το live stage του Eightball, παρέα με τους Agnes Vein και τους Moat Hug.

Όπως όλοι και όλες καταλαβαίνετε, λοιπόν, ήταν μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να συνομιλήσουμε μαζί τους, για το καινούριο τους άλμπουμ, τα σχέδια του μέλλοντος και πολλά ακόμη…

- Είστε μια από τις μπάντες που μάλλον δεν… πολυαρέσκονται στις λεγόμενες «ταμπέλες», για αυτό και με την πάροδο του χρόνου έχετε φροντίσει να εξελίξετε και να «αναμίξετε» τον ήχο σας. Ήταν μια επιδίωξη αυτή από τη μεριά του γκρουπ, ή ήρθε «αυθόρμητα»;

«Είμαστε μια μπάντα όπου μας άρεσε να ακούμε πολλή μουσική και όχι απαραίτητα μόνο rock και metal. Με την πάροδο των ετών, φαίνεται πως αφομοιώνουμε όλο και καλύτερα αυτές μας τις επιρροές, με αποτέλεσμα να αποτυπώνεται αυτό και στον ήχο μας. Η εξέλιξη λοιπόν είναι η φυσική ροη των πραγμάτων και είναι αυτό που μας ιντριγκάρει για το μέλλον».

- Ο τελευταίος σας δίσκος τιτλοφορείται Find Your Soul in Beautiful Lunatics και θα τον παρουσιάσετε σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη τις επόμενες ημέρες. Μιλήστε μας λίγο για αυτόν.

«Είναι το άλμπουμ που μας έβαλε σε μια άλλη διαδικασία δημιουργίας, εργασίας και επικοινωνίας μεταξύ μας. Για περίπου δυο χρόνια ασχολούμασταν με το υλικό του δίσκου και τη συνοχή που θέλαμε να δώσουμε. Η φιλοσοφία του Πλάτωνος λειτούργησε καταλυτικά για το concept του δίσκου, το όποιο δεν λειτουργεί περιγραφικά με τη μορφή μυθιστορήματος αλλά ως μια ονειρική κατάσταση, όπου όλα φαίνονται λίγο αόριστα μέχρι να βρεις τη λογική σύνδεση μεταξύ τους».

- Το άλμπουμ κυκλοφόρησε από τη δική σας δισκογραφική, τη Lychnopolis Records, οπότε προφανώς και όλα ήταν πιο εύκολα με τον τρόπο αυτό. Πλέον έχει γίνει αρκετά δύσκολο για τα γκρουπ να κυκλοφορούν τις νέες τους δουλειές σε φυσική μορφή και αρκετά από αυτά μένουν στο να τις διακινούν ηλεκτρονικά…

«Η ευκολία έγκειται στο ότι η μπάντα μπορεί να προγραμματίσει μονή της πώς θα κινηθεί, δεν περιμένει τους λαγούς με πετραχήλια που της έχουν τάξει και κινείται με βάση αυτά που έχει θέσει ως στόχους. Οι εταιρίες πλέον προσφέρουν promotion και να πουλάνε τα CD/LP στις ίδιες τις μπάντες. Μπορεί σήμερα να είναι δυσκολότερο για μια μπάντα να κυκλοφορήσει το έργο της σε φυσική μορφή, όμως είναι και πιο εύκολο να ακουστεί πλέον. Βέβαια αυτό έχει δημιουργήσει και μια κρίση ποιότητας».

- Πώς βλέπετε τη «σκληρή» σκηνή στην Ελλάδα; Μπορούν τα γκρουπ να επιβιώσουν με τις εδώ καταστάσεις, ή πρέπει να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό;

«Όλα κρίνονται από τους στόχους που έχουν τεθεί από κάθε συγκρότημα. Η επιβίωση ενός συνόλου ανθρώπων που παίζουν σκληρή μουσική είναι παντού δύσκολη».

- Σαν συνέχεια της προηγούμενης ερώτησης, μάλλον περισσότερο σαν διαπίστωση, είναι πολύ δύσκολο να είσαι 100% επαγγελματίας μουσικός – και μάλιστα του rock/metal – στην Ελλάδα. Γι’ αυτό και οι περισσότεροι «τρέχουν και δεν φτάνουν», με παράλληλες επαγγελματικές απασχολήσεις, έτσι;

«Είναι λογικό αν σκεφτούμε σε πόσους απευθυνόμαστε. Ο μουσικός θα πληρωθεί μέσα από τα live. Πόσες φορές να παίξει στην κάθε πόλη της Ελλάδας μέσα σε ένα χρόνο; Είναι απαραίτητο να κάνει εμφανίσεις και σε άλλες χώρες αν θέλει να ζήσει από αυτό, ή τουλάχιστον να προσπαθήσει για να είμαστε και ρεαλιστές».

- Έξι χρόνια μετά από τη δημιουργία των Lucky Funeral, τι πιστεύετε ότι έχει αλλάξει στον χώρο, όσον αφορά την Ελλάδα πάντα, και τι έχει μείνει ίδιο και θα ευχόσασταν να έχει αλλάξει;

«Πλέον ο πήχης ανεβαίνει ψηλά από τις ίδιες τις μπάντες και υπάρχουν περισσότεροι χώροι σε όλη τη χώρα όπου μπορούν να γίνουν αξιοπρεπή live, υπάρχει μια άνθιση. Ίδια έχουν μείνει κάποια κόμπλεξ αλλά μαζί με τα αλλά θα αλλάξει και αυτό».

- Μερικά από τα ονόματα με τα οποία έχετε μοιραστεί τη σκηνή, είναι ο μεγάλος Ozzy, αλλά και οι Machine Head, οι Paradise Lost, οι Grave Digger, οι Orange Goblin, οι Obituary, οι Clutch, οι Pentagram και αρκετά ακόμη. Όντας κάποτε πιτσιρικάδες, φανταζόσασταν/ονειρευόσασταν κάτι τέτοιο;

«Φυσικά και κάναμε τέτοια όνειρα και νιώθουμε τυχεροί και άξιοι που τα πετύχαμε. Έτσι σου δίνεται η δύναμη να κάνεις κι άλλα, με σκοπό να τα κυνηγήσεις εξίσου. Άλλωστε, χάνεται το νόημα όταν δεν ονειρεύεσαι».

- Θυμάστε περισσότερο κάποια από τις συναυλίες που έχετε δώσει ως τώρα εκτός Ελλάδας; Κάποιο περιστατικό ή… ευτράπελο;

«Ανά εποχή θυμόμαστε διάφορα περίεργα που έγιναν σε κάποιο tour. Μια φορά πήγαμε να χάσουμε Live επειδή δεν μας έφτανε η βενζίνη, την άλλη νομίζαμε ότι πέσαμε σε serial killer, έχουμε σφηνώσει το van κάτω από γέφυρα, διάφορα ωραία…»

- Μελλοντικά σχέδια; Από όσο έχει γίνει γνωστό, ετοιμάζεστε για περιοδεία σε Ελλάδα και Ευρώπη.

«Ναι, θα κάνουμε δυο σκέλη. Το πρώτο θα είναι 10-15 live στη Ελλάδα και 5 στην Ευρώπη και θα πραγματοποιηθεί μέσα στους επομένους δυο μήνες. Το δεύτερο σκέλος θα γίνει τον Απρίλιο και θα περιλαμβάνει αρκετά live στην Ευρώπη».

- Τελικά σε αυτόν τον παλιόκοσμο, καλύτερο από όλα είναι να «βρίσκεις την ψυχή σου ανάμεσα σε όμορφους τρελούς»;…

«Αυτό ήταν το καλύτερο εξαρχής…»

- Να είστε καλά παιδιά, σας ευχαριστώ πολύ για τη συνομιλία και keep on rockin’…

«Ευχαριστούμε και εμείς».

LINE UP

Μιχάλης “Mike” Μιχαηλίδης (vocals)

Νίκος “Lizard” Χαλκούσης (bass)

Λουκάς Λυμπέρης (guitars)

Ερωτόκριτος “Pepper” Κολαΐτης (drums)

LINKS

https://www.facebook.com/luckyfuneral

http://www.youtube.com/user/babiscat4

https://twitter.com/lucky_funeral

http://luckyfuneral.bandcamp.com

http://www.luckyfuneral.com

“Find Your Soul in Beautiful Lunatics” album:

http://alturl.com/ffo95

http://alturl.com/efxak

INFO – ΛΑΡΙΣΑ

LUCKY FUNERAL

Support act: SHOW YOUR FACE

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Stage Club

Είσοδος κοινού: 21:30

Ώρα Έναρξης: 22:15

Προπώληση - Ταμείο: 7 €

Προπώληση Εισιτηρίων:

Rock Music Store: Κοραή 34, 2410283919

Snuff Tobacco Store, Φιλελλήνων 53Α, 2410531750

Πληροφορίες: 2413 00 82 26

Διοργάνωση: Alive Art Performances

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ I-JUKEBOX.GR

INFO - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

LUCKY FUNERAL

Support acts: AGNES VEIN, MOAT HUG

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου

Eightball Live Stage

Ώρα έναρξης: 21.00

Είσοδος: 6 ευρώ με μπύραE-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter