20Ιανουαρίου2018

Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018 17:28 Γράφτηκε από: 

10 τραγούδια για τους FATES WARNING

Ένα από τα γκρουπ που ίδρυσαν το progressive metal, επιστρέφει στον δρόμο, αυτή τη φορά για τη δημιουργία του νέου του live δίσκου.

FATES WARNING δεν θα μπορούσαν να μη συμπεριλάβουν την Ελλάδα στους πολύ επιλεγμένους σταθμούς της συγκεκριμένης περιοδείας, οι συναυλίες της οποίας θα ηχογραφηθούν, έτσι ώστε τα επιλεγμένα highlights τους να αποτυπωθούν στο άλμπουμ που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2018.

Άλλωστε, από το 1990 και τις πρώτες τους εμφανίσεις στον τόπο μας έως και σήμερα, το ελληνικό κοινό έχει αναπτύξει μια άκρως οπαδική σχέση με τους Fates, η οποία θα πάρει “σάρκα και οστά” για μια ακόμη φορά, στην επικείμενη 10η επίσκεψή τους, η οποία θα σημάνει, ταυτόχρονα, και τη δεύτερη φορά που η αμερικανική μπάντα θα χρησιμοποιήσει υλικό από την Ελλάδα για κάποια κυκλοφορία της, καθώς είχε προηγηθεί το DVD “Live in Athens” του 2005.

Έχοντας ξεκινήσει την πορεία τους το 1982 ως Misfit και με μόνιμο ιθύνοντα νου τον κιθαρίστα Jim Matheos, οι Fates Warning κινούνταν αρχικά σε πιο power φόρμες, μέχρι να διαφοροποιήσουν τον ήχο τους και να αποτελέσουν ένα από τα σχήματα που όρισαν το prog metal.

Με frontman τον John Arch, το γκρουπ από το Connecticut κυκλοφόρησε τα άλμπουμ “Night on Bröcken” (1984) και “The Spectre Within” (1985), καθώς και το θρυλικό, για την prog σκηνή, “Awaken the Guardian” (1986), ενώ η Ray Alder εποχή που ακολούθησε και υφίσταται μέχρι και τις μέρες μας, έφερε ημέρες δόξας για τους Fates Warning, μέσω των άλμπουμ “No Exit” (1988), “Perfect Symmetry” (1989), “Parallels” (1991), “Inside Out” (1994), “A Pleasant Shade of Gray” (1997), “Disconnected” (2000) και “Fates Warning X” (2004), καθώς και των “Darkness in a Different Light” (2013) και “Theories of Flight” (2016), που έβαλαν τέλος στην πολυετή δισκογραφική σιωπή τους.

Δύο ακόμα μουσικοί τη συνεισφορά των οποίων πρέπει να τονίσουμε, ανάμεσα στα πολυάριθμα μέλη που πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια από τους Fates Warning, είναι ο Frank Aresti, κιθαρίστας τους για 21 συναπτά έτη (1986-1996 και 2005-2016) και ουσιαστικά μόνιμo μέλος της οικογένειάς τους, καθώς και ο Mark Zonder, που από το 1988 έως το 2005 βρέθηκε πίσω από το drum kit του συγκροτήματος.

Με κιθαριστικό δίδυμο αποτελούμενο από τον σπουδαίο Jim Matheos και τον Mike Abdow, τον Ray Alder με την αγγελική φωνή, καθώς και το βραχώδες rhythm section του Joey Vera στο μπάσο και του Bobby Jarzombek στα ντραμς, οι Fates Warning ρίχνουν στην Ελλάδα την αυλαία της περιοδείας τους, τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της οποίας θα έχουμε την τύχη να ακούσουμε μέσω της μελλοντικής live κυκλοφορίας τους, που είμαστε πεπεισμένοι ότι θα περιλαμβάνει και στιγμές από τις εδώ εμφανίσεις τους.

Μετρώντας αντίστροφα για την επιστροφή τους, ακούμε 10 εκ των ωραιότερων τραγουδιών της Ray Alder εποχής…

* Οι Fates Warning εμφανίζονται την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου στο Principal Club Theater (24€ & 26€ / Ticket House, Rover, Διώροφον, Viva.gr) και το Σάββατο 27 Ιανουαρίου στο Fuzz Live Music Club (25€ & 27€ / Viva Kiosk Σύνταγμα, Metal Era, No Remorse Records, Reload Stores, Media Markt, Seven Spots, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Monsterville, Viva.gr). Τις συναυλίες ανοίγουν οι Methodica.E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter