10Ιουλίου2020

Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017 18:05 Γράφτηκε από: 

Blast from the past: ΛΕΥΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ - s/t

Kάθε συγκρότημα έχει το δικό του σημείο αναφοράς, είτε πρόκειται για δίσκο, είτε για συναυλία.

Στην προκειμένη περίπτωση, αυτά τα δυο πηγαίνουν “πακέτο”, μιας που το 1993 οι ΛΕΥΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ αφενός κυκλοφόρησαν την επώνυμη 3η τους δουλειά και ένα από τα σημαντικότερα άλμπουμ του ελληνόφωνου ροκ, αφετέρου συμμετείχαν στη θρυλική, πλέον, συναυλία των Metallica και των Cult στο Γήπεδο της Νέας Σμύρνης.

Το “Λευκή Συμφωνία” (Warner Music Greece) θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί και ως greatest hits δίσκος, καθώς περιλαμβάνει τραγούδια σαν το “Θα Είμαι Εκεί”, το “Άγγιξε τη Φωτιά”, το “Θέλω να Έχω Ένα Καλύτερο Κόσμο”, το “Μια Βίαιη Χαρά”, το “Τροχός των Ονείρων”, το “Καινούργια Ένωση” και το “Μυστική Γιορτή”, που ανέβασαν ακόμα περισσότερο τη δημοτικότητα του γκρουπ, το οποίο μόλις είχε επιστρέψει από 3ετή διαμονή στη Γερμανία.

Μια 24ετία μετά, τα κομμάτια ακούγονται όπως την πρώτη φορά, φέρνοντας στον νου μια σειρά αναμνήσεων. Τις ίδιες που οι Λευκή Συμφωνία ετοιμάζονται να μας προσφέρουν, ύστερα από 17 χρόνια σιωπής.

* Οι Λευκή Συμφωνία εμφανίζονται το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στο Piraeus 117 Academy (12€ / Τicket House, TicketHouse.gr).E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter