18Ιανουαρίου2021

Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017 17:19 Γράφτηκε από: 

5 τραγούδια για τους ALCEST

Δεν τυχαίνει συχνά να έχεις την τύχη να παρακολουθήσεις τους ιδρυτές ενός ολόκληρου μουσικού ιδιώματος, οπότε στην περίπτωση των ALCEST, πρωτεργατών του blackgaze, τα πολλά λόγια είναι περιττά.

Από την πρώτη και τελευταία εμφάνιση των Γάλλων στην Ελλάδα, ως τρίτο όνομα στο bill με Triptykon και Anaal Nathrakh, έχουν μεσολαβήσει 7 χρόνια και πολύ περισσότερο από αυτό το χρονικό κενό, η εμφανής εξέλιξή τους, που έφερε το πρόσφατο “Kodama”, ένα άλμπουμ χάρμα ακοής.

Οι Alcest συνδυάζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το black metal με το shoegaze, παρόλα αυτά αν θεωρείς αδόκιμο τον όρο “blackgaze”, μπορείς κάλλιστα να τους κατηγοροποιήσεις ως post-metal, πάλι “μέσα” θα έχεις πέσει όσον αφορά την περιγραφή του ήχου τους.

Παρόλα αυτά, οι ταμπέλες απλά υπάρχουν για να βάζουν μια απλή πινελιά, όχι για να ζωγραφίζουν ολόκληρο το κάδρο. Και ο Neige μαζί με τον Winterhalter καθώς και τη live μπάντα τους, έρχονται για να αποδείξουν πως μπροστά στη δύναμη και την ατμοσφαιρικότητα της μουσικής που παράγουν, οι περαιτέρω αναλύσεις δεν έχουν κανένα νόημα.

Βάζουμε την παρακάτω λίστα στο repeat και μετράμε τις μέρες…

* Οι Alcest εμφανίζονται τη Δευτέρα 27 Μαρτίου στο Fuzz Live Music Club (22€ προπώληση το ένα εισιτήριο – 40€ τα δύο εισιτήρια, 25€ ταμείο / 11 876, Public, Seven Spots, Reload, Media Markt, Ευριπίδης, Viva.gr).E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter