05Ιουλίου2020

Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2017 21:49 Γράφτηκε από: 

Η έννοια EINSTÜRZENDE NEUBAUTEN είναι ασύμβατη με οτιδήποτε κοινότυπο

Για την επερχόμενη συναυλία των EINSTÜRZENDE NEUBAUTEN, δύο τινά υπάρχουν. Αφενός η Αθήνα αποτελεί μια από τις περιορισμένες στάσεις που θα κάνει η περίφημη Γερμανική μπάντα στην τωρινή της περιοδεία, αφετέρου η φετινή της εμφάνιση, έρχεται 7 χρόνια μετά από την τελευταία επίσκεψη του σχήματος στην Ελλάδα.

Όπως, λοιπόν, όλες και όλοι μπορούμε να καταλάβουμε, η βραδιά που έρχεται, αποτελεί ορόσημο για το συναυλιακό status της πόλης, μιας που δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι Einstürzende Neubauten είναι το industrial και το industrial είναι οι Einstürzende Neubauten.

Πρόκειται για το συγκρότημα που χρησιμοποιεί κάθε είδους υλικό για να παράγει ήχους, πρόκειται για ένα σύνολο μουσικών που έχει δημιουργήσει τη δική του ιστορία στο πέρασμα των ετών, αρχής γενομένης από το 1980, όταν και οι Neubauten ιδρύθηκαν στο Δυτικό Βερολίνο, είναι το γκρουπ του οποίου το logo έχουν ως τατουάζ ο Henry Rollins, ο Al Jourgensen των Ministry, ο Maniac (ex-Mayhem) και όχι μόνο.

Το τελευταίο γεγονός από μόνο του, άλλωστε, δείχνει ότι οι Einstürzende Neubauten, των οποίων το όνομα σημαίνει αγγλιστί “Collapsing New Buildings” (από τα κτίρια που χτίστηκαν στη Γερμανία μετά το 1945), έχουν επηρεάσει ονόματα από όλα τα μουσικά είδη.

Η τωρινή τους σύνθεση, αποτελείται από τον διαβόητο frontman Blixa Bargeld, καθώς και τους Alexander Hacke, N.U. Unruh, Jochen Arbeit και Rudolf Moser, ενώ το tour τους έχει τον ειρωνικό τίτλο “Greatest Hits”, μιας που Einstürzende Neubauten και “επιτυχία” είναι δύο όροι ασύμβατοι, όσο ασύμβατο είναι και το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της μπάντας με οτιδήποτε κοινότυπο…

* Οι Einstürzende Neubauten εμφανίζονται το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στο Gazi Music Hall (36€ & 39€ το ένα εισιτήριο, 66€ τα δύο εισιτήρια / 11 876, Public, Seven Spots, Reload, Media Markt, Ευριπίδης, Viva.gr).


E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter