01Απριλίου2020

Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2016 13:09 Γράφτηκε από: 

Ανίερη συμμαχία με αρχηγούς τους DARK FUNERAL στο Κύτταρο

Δεν είναι συχνό το φαινόμενο συμμετοχής τριών διεθνών ονομάτων σε μια απλή συναυλία στην Ελλάδα, όμως οι Dark Funeral, οι Carach Angren και οι Hour of Penance, έρχονται με σκοπό να μας βγάλουν από τα συνηθισμένα.

Εν αρχή, λοιπόν, οι DARK FUNERAL, ένα από τα σημαντικότερα ονόματα του ακραίου χώρου, που ξεκίνησε την πορεία του το 1993 στη Στοκχόλμη από το κιθαριστικό δίδυμο των Blackmoon και Lord Ahriman, και έκτοτε, έχει βάλει τη σφραγίδα του φαρδιά πλατιά στην black metal σκηνή.

Πρόσφατα, οι Dark Funeral κυκλοφόρησαν το 6ο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο “Where Shadows Forever Reign”, ενώ είχαν προηγηθεί τα “The Secrets of the Black Arts” (1996), “Vobiscum Satanas” (1998), “Diabolis Interium” (2001), “Attera Totus Sanctus” (2005) και “Angelus Exuro pro Eternus” (2009).

Αδιαμφισβήτητα, οι συνεχείς αλλαγές μελών στο γκρουπ, με μόνο σταθερό τον Lord Ahriman, επηρέασαν τη δισκογραφική παρουσία των Dark Funeral, η οποία είναι αρκετά φτωχή σε σχέση με τα χρόνια δραστηριοποίησής τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ήταν δύσκολο για τους Σουηδούς να καθιερωθούν στη συνείδηση των fans του extreme metal.

Mε τον Heljarmadr πλέον στη σύνθεσή τους ως frontman, στη θέση του Emperor Magus Caligula, οι Dark Funeral επιστρέφουν στην Ελλάδα στο πλαίσιο προώθησης του “Where Shadows Forever Reign”, όμως στη βραδιά της 11ης Δεκεμβρίου δεν θα είναι μόνοι.

Λίγο πριν τους headliners, στη σκηνή θα ανέβουν – για πρώτη φορά στην Ελλάδα - οι Ολλανδοί symphonic black metallers CARACH ANGREN, οι οποίοι μετρούν 13 χρόνια ιστορίας και 4 full-length άλμπουμ, ενώ θα έχουν προηγηθεί οι Ιταλοί technical death metallers HOUR OF PENANCE – επίσης για πρώτη φορά στην Ελλάδα - με τα 17 χρόνια πορείας και τους 6 δίσκους τους (προ των πυλών ο 7ος με τίτλο “Cast the First Stone”). Το line-up έρχονται να συμπληρώσουν οι UNCONFESSED, ένα black/thrash/death γκρουπ από τη Λάρισα έντονα δραστήριο το τελευταίο διάστημα.

Όλα τα υπόλοιπα και ανίερα, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στο Κύτταρο (εισιτήρια 25€ / Ticket House, Metal Era, No Remorse Records, Reload Stores, Cinema Libre, Uncle Chronis Tattoo, Monsterville, TicketPro.gr, 123tickets.gr).E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter