28Οκτωβρίου2020

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016 17:25 Γράφτηκε από: 

Οι MADRUGADA ήταν η πιο αδικημένη μπάντα της εποχής μας

Κάθε επίσκεψη του SIVERT HØYEM στην Ελλάδα, αποτελεί γεγονός. Και για όσους και όσες λατρεύουμε τη φωνή, τα τραγούδια και την εν γένει παρουσία του, οι συναυλίες του “προλογίζονται” πάντοτε από μια, βασανιστική αλλά γλυκιά εντέλει, αντίστροφη μέτρηση.

Στα πρώτα χρόνια των 90s και έως το 2008, ο Høyem αποτέλεσε τον frontman των MADRUGADA, μιας μπάντας που έχει ηχογραφήσει μερικά από τα πιο όμορφα και στοιχειωτικά τραγούδια της εποχής μας.

Παρόλα αυτά, για τους διάφορους λόγους που μπορεί να προκύψουν στον χώρο που ονομάζεται “μουσική βιομηχανία”, το Νορβηγικό γκρουπ δεν ήταν ποτέ “στην κορυφή της μαρκίζας”, δεν χαρακτηρίστηκε ποτέ ως “φαινόμενο” και δεν απέκτησε τις διαστάσεις άλλων ονομάτων της ευρύτερης ροκ σκηνής. Και ακριβώς για αυτόν τον λόγο, οι Madrugada δεν ήταν απλά (πολυ)αγαπημένο γκρουπ, αλλά και ξεκάθαρα αδικημένο.

Ο θάνατος του κιθαρίστα Robert Burås τον Ιούλιο του 2007, δυστυχώς έφερε το πρόωρο τέλος για την μπάντα της οποίας ηγούταν ο Sivert Høyem. Και αυτό που μας έμεινε, είναι ότι δεν θα μάθουμε ποτέ έως πού μπορούσαν να φτάσουν οι Madrugada, τουλάχιστον σε επίπεδο δημιουργίας και έμπνευσης.

Με μερικά από τα παρακάτω τραγούδια, πάντως, κατόρθωσαν να συνοδεύουν πολλές από τις νύχτες μας. Αμέτρητες, για την ακρίβεια…

* O Sivert Høyem εμφανίζεται στο Ηρώδειο την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου (sold out) και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου (25€, 33€, 40€, 45€, 55€ / Ticket House, TicketPro.gr, TicketHouse.gr). Μαζί του, η Marie Munroe.


E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter