13Νοεμβρίου2019

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016 18:47 Γράφτηκε από: 

JUNIOR SP. & ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ present S.T.S.F.: Ας μιλήσουμε με χαμηλές συχνότητες…

Κάτι καινούριο συμβαίνει στην πόλη. Το Σάββατο 14 Μαΐου στο Χυτήριο ξεκινάει ένα καινούριο project των JUNIOR SP. και ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ. Μιλήσαμε μαζί τους και σας το παρουσιάζουμε.

Το project ονομάζεται S.T.S.F., Speaking Through Sub Frequencies. Ουσιαστικά είναι ένα side-project των Junior SP. και Ταφ Λάθος, μιας κι ο καθένας κάνει τα δικά του καλλιτεχνικά. Οι μουσικές βασίζονται στις χαμηλές συχνότητες, δηλαδή στα μπάσα. Αυτό είναι το concept, η κεντρική ιδέα. Μέσα σε αυτό υπάρχει και Junior SP. με D’n’B και Ταφ Λάθος με τη μελωδικότητα και τους στίχους του. Είναι ένα κράμα. Έχουν μετριαστεί τα άκρα τους.

Το κομμάτι που θα παρουσιαστεί το Σάββατο στο Χυτήριο, ονομάζεται “Endless Sea” και τραγουδάει ο Μάνος Αγγελάκης. Δεν απευθύνεται μόνο στην ελληνική αγορά. Είναι με αγγλικό στίχο και ο ελληνικός είναι τόσο έξυπνα περασμένος, ώστε κάποιος που δεν ξέρει τη γλώσσα να μη δώσει καν σημασία. Υπάρχει, δηλαδή, το ελληνικό στοιχείο, αλλά χωρίς να σε βάζει στο τριπάκι να καταλαβαίνεις τι είναι αυτό που λέει. Η βαρύτητα στο στίχο είναι στο ρεφρέν, που είναι και στα αγγλικά.

* Photo by Atena Kappa

- Πώς προέκυψε το project αυτό;

Junior SP: “Η αρχική ιδέα ήταν του Παναγιώτη, που είχε γράψει το κομμάτι με το Μάνο, και ήθελε να το κάνει λίγο πιο επιθετικό. Το άκουσα, μου άρεσε, οπότε, μέσα σε 15-20 μέρες, εξελίξαμε την αρχική ιδέα και βγήκε το «Endless Sea». Αρχικά, η ηχογράφηση έγινε στο Bashment και μετά σε ένα άλλο studio, στο Δήμο Μάρκο. Το artwork είναι του Παναγιώτη 3rd Eye.

Ταφ Λάθος: “Αυτό το project είναι ένα «ξέσπασμα». Δεν είναι χαβαλές, απλά το απολαμβάνω. Απεγκλωβίζομαι από όσα κάνω, πειραματίζομαι με κάτι καινούριο και μου αρέσει αυτό. Επίσης, μαθαίνω πολλά από το Γιώργο, που κάνει αυτό το είδος μουσικής εδώ και 20 χρόνια”.

- Τι θα δούμε το Σάββατο;

Junior SP.: “Το Σάββατο, θα γίνει ένα μεγάλο party στο Χυτήριο, όπου θα ανακοινωθεί το project, θα γίνει η πρώτη προβολή του clip που θα ανέβει την επόμενη εβδομάδα στο κανάλι της Bashment Records και μετά θα παίξουμε μουσική με τον Dj Micro, με ανοιχτά μικρόφωνα για όλα τα μέλη της Bashment, για ένα cypher μέχρι το πρωί”.

* Photo by Atena Kappa

Κι επειδή το είδαμε και το ακούσαμε πρώτοι… πάρτε μια γεύση. Το “Endless Sea” απλά μυρίζει καλοκαίρι. Όπως πρέπει. Χαλαρό και έντονο ταυτόχρονα. Ξεκάθαρα τα μπάσα του Junior SP., ενώ ο Ταφ Λάθος αρκετά διαφορετικός από όσα που τον έχουμε συνηθίσει.

Και μετά το clip. Σε απλά ελληνικά… WOW! Τινάζουν τα πάντα στον αέρα, αλλά πάντα με στυλ! Δε θα πω άλλα γιατί σιχαίνομαι τα spoil (κι επειδή έτσι όπως τους είδα, τους φοβήθηκα). Ελάτε το Σάββατο να το δείτε και να παρτάρουμε μέχρι το πρωί…

Facebook Page: https://www.facebook.com/S.T.S.F.Music

Event Page: https://www.facebook.com/events/118973495175853/E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter