12Αυγούστου2022

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2022 19:12 Γράφτηκε από: 

Οι παγκόσμιοι και σπουδαίοι DEAD CAN DANCE

Μια μονάδα μέτρησης για την αξία ενός (μη metal) σχήματος, θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι η αποδοχή που γνωρίζει από τους “μεταλλάδες”.

Ούτως ή άλλως, βέβαια, η σημασία των DEAD CAN DANCE δεν μπορεί να αμφισβητηθεί σε καμία συνθήκη, παρόλα αυτά η ευρεία αναγνώριση και ο σεβασμός απέναντί τους από όλο το φάσμα των μουσικόφιλων, είναι ένα στοιχείο που αποδεικνύει την καθολική τους επιρροή.

Έχοντας συμπληρώσει τα 40 χρόνια ιστορίας, το συγκρότημα της Αυστραλής Lisa Gerrard και του Βρετανού Brendan Perry έρχεται για 6η φορά στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας ένα best-of από μια δισκογραφία, η οποία αποτέλεσε το έναυσμα για τη δημιουργία αυτού που ονομάστηκε “neoclassical darkwave”, που κατηγοριοποιήθηκε, ορθώς, ως “μουσική του κόσμου” και που σε ταξιδεύει από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, ως τη Μεσόγειο και τη Βόρεια Ευρώπη, με όλα εκείνα τα gothic, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά στοιχεία που δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα.

Γνωρίζοντας δύο περιόδους στη μέχρι τώρα πορεία τους, την πρώτη και πιο παραγωγική με τα άλμπουμ “Dead Can Dance” (1984), “Spleen and Ideal” (1985), “Within the Realm of a Dying Sun” (1987), “The Serpent’s Egg” (1988), “Aion” (1990), “Into the Labyrinth” (1993) και “Spiritchaser” (1996), και τη δεύτερη και πιο πρόσφατη με τα “Anastasis” (2012) και “Dionysus” (2018), οι Dead Can Dance θα μας χαρίσουν, χωρίς καμία αμφιβολία, ακόμα δύο υπέροχες βραδιές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

* Πέμπτη 19 Μαΐου, ΚΠΙΣΝ (Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος) / sold out & Σάββατο 21 Μαΐου, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης / 30€, 35€, 40€, 50€  - Viva.gr, Ευριπίδης, Wind.E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter