30Νοεμβρίου2020

Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 22:50 Γράφτηκε από: 

Flashback 6ετίας: Oι ROTTING CHRIST στις αθηναϊκές τους συναυλίες

Αποτελούν δίχως άλλο το δημοφιλέστερο ελληνικό γκρουπ στο εξωτερικό και ένα απόλυτα ηχηρό όνομα της ευρύτερης extreme metal σκηνής παγκοσμίως.

Οι ROTTING CHRIST ετοιμάζονται να μας ισοπεδώσουν για μία ακόμη φορά κι εμείς κάνουμε ένα σύντομο flashback στις αθηναϊκές τους εμφανίσεις την τελευταία 6ετία.

Το “Hallowed Be Thy Name” αποτέλεσε ουσιαστικά την εισαγωγή για ό,τι θα επακολουθούσε, καθώς αμέσως μετά, το “Κατά τον Δαίμονα Εαυτού” έδωσε το σύνθημα για τις γνώριμες καταστάσεις που επικρατούν σε μια Rotting Christ συναυλία, στους οποίους η αλήθεια είναι ότι ταιριάζει περίφημα ένα κλειστό μπάσκετ (AthensRocks, Γήπεδο Μπάσκετ ΟΑΚΑ, Ιούλιος 2019).

Μαζί με την επική εμφάνιση των Gojira δύο 24ωρα μετά, αυτές ήταν οι εκπληκτικότερες metal συναυλίες που έχουμε παρακολουθήσει εδώ και καιρό, με τους Rotting Christ να αποδεικνύουν, μάλλον περισσότερο από κάθε άλλη φορά, πως αποτελούν τη μεγαλύτερη και πιο επιβλητική ελληνική μπάντα, ίσως όλων των εποχών.

Οι Rotting Christ εμφανίστηκαν στο Rockwave σαν να είχαν μεσολαβήσει χρόνια ολόκληρα από τις τελευταίες τους συναυλίες στην Αθήνα και όχι απλά μερικοί μήνες, με έναν δαιμονισμένο Σάκη Τόλη να μη μας αφήνει να πάρουμε ανάσα και τα συνεχή εφέ φωτιάς και καπνού να μας φωνάζουν “καλώς ήρθατε στην κόλαση” (Rockwave Festival, TerraVibe Park, Ιούλιος 2017).

Η συναυλία κάπου εκεί έφτανε προς το τέλος της, δυστυχώς για όλες και όλους εμάς που θα θέλαμε οι Rotting Christ να παίζουν επί 24ώρου βάσης, με τον τελευταίο αποχαιρετισμό να δίνεται και πάλι μέσω του “ΧΞΣ” και του “Non Serviam” (Piraeus 117 Academy, Μάρτιος 2017, day 2).

Μια εμφάνιση ενός από τα κορυφαία ονόματα που γέννησε ποτέ η extreme metal σκηνή και του σπουδαιότερου εξαγώγιμου προϊόντος που έχει η Ελλάδα εδώ και χρόνια, δεν είναι απλά ορισμένα λεπτά τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική.

Είναι τελετουργία, είναι συνεχής επικοινωνία και επαφή της μπάντας με τον κόσμο και το αντίστροφο, είναι 30+ τραγούδια από όλη τους τη δισκογραφία, είναι 2,5 ώρες όπου τα κεφάλια ανεβοκατεβαίνουν και στριφογυρίζουν και τα χέρια σηκώνονται ψηλά, την ώρα που οι Rotting Christ καταθέτουν και την τελευταία ικμάδα της δύναμής τους πάνω στη σκηνή (Piraeus 117 Academy, Μάρτιος 2017, day 1).

Χωματίλα, ζέστη, Rotting Christ. “Κρατάμε γερά, είμαστε ενωμένοι και δυνατοί”, είναι το μήνυμα του Σάκη, για να έρθει η σειρά του “Noctis Era”, κατά τη διάρκεια του οποίου σκάει μύτη και το βανάκι που μεταφέρει τον Rob Halford, ενώ στο encore με το “Non Serviam”, αλανάκια και ένα πιτσιρίκι με τον μπαμπά του βρίσκονται για συνοδεία πάνω στη σκηνή. Ναι, οι Rotting Christ είναι μία από τις καλύτερες metal μπάντες του πλανήτη. Ποιος μπορεί να αμφιβάλει; (Rockwave Festival, TerraVibe Park, Ιούλιος 2015).

Την πρώτη μέρα μας “κατέστρεψαν”, τη δεύτερη μας “διέλυσαν” και αν υπήρχε και τρίτη, πέρα από sold out και αυτή, το πιο πιθανό είναι να είχε ως αποτέλεσμα και την οριστική κατεδάφιση του Gagarin (Gagarin 205, Δεκέμβριος 2013, day 2).

Γράφοντας το live review λίγες ώρες πριν από τη δεύτερη sold out συναυλία των Rotting Christ στο Gagarin 205, έχω μέσα στο μυαλό μου διάφορες εικόνες από το χθεσινό live, οι οποίες είναι απίστευτα δυνατές. Γι’ αυτό, λοιπόν, δανείζομαι το tweet του Gagarin 205 (“Συγκλονιστικοί Rotting Christ λήγουν τα ηχοσυστήματα”), καθώς δεν μπορούσα να βρω μια πιο κοντινή περιγραφή για αυτό που όλοι ζήσαμε.

Οι Rotting Christ συγκλόνισαν. Μόνο αυτό το ρήμα μπορεί να χαρακτηρίσει τη συναυλία τους, η οποία ήταν και η μεγαλύτερη της καριέρας τους, όχι μόνο σε διάρκεια, αλλά στο γενικότερο σύνολο (Gagarin 205, Δεκέμβριος 2013, day 1).

* Οι Rotting Christ εμφανίζονται την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου στο Piraeus 117 Academy (12€ & 14€ / Hunter Agency, Metal Era, HunterAgency.gr, Viva.gr) και την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στο Principal Club Theater (12€ & 14€ / Musicland, Stereodisc, HunterAgency.gr, Viva.gr). Τις συναυλίες ανοίγουν οι Moonspell και οι Silver Dust.


E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter