25Απριλίου2024

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014 17:45 Γράφτηκε από: 

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ: Νόρμα S/N 210113 στο Θέατρο Altera Pars! Με την υποστήριξη του i-JUKEBOX.gr!

Το i-JUKEBOX.gr προσφέρει στους αναγνώστες του 2 ΔΙΠΛΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ για την παράσταση Νόρμα S/N 210113 της ομάδας Ανταμαπανταχού (σε μουσική των Active Member), την Παρασκευή 31/1 στο Θέατρο Altera Pars!

Η διαδικασία συμμετοχής στον διαγωνισμό είναι η εξής:

- Like στη Σελίδα του i-JUKEBOX.gr στο Facebook, Public Share τη φωτογραφία του διαγωνισμού και Comment με το ονοματεπώνυμό σας.

Καλή επιτυχία!

Δελτίο Τύπου

Η ομάδα μαριονέτας Ανταμαπανταχού, μια από τις μακροβιότερες ομάδες κουκλοθέατρου στην Ελλάδα, παρουσιάζει την νέα της παράσταση θεάτρου μάσκας και μαριονέτας

Νόρμα S/N 210113

Θέατρο Altera Pars

Πρεμιέρα

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ I-JUKEBOX.GR

Το έργο.

Ένα αγόρι έρχεται στον κόσμο. Μεγαλώνει σ’ ένα περιβάλλον αλλόκοτο, γεμάτο κανόνες και πρότυπα συμπεριφοράς, περιτριγυρισμένος από μάσκες. Πρέπει να δουλέψει σκληρά, να εκπαιδευτεί για να εκπληρώσει τα όνειρα των γονιών του για το μέλλον του.

Γίνεται μαριονέτα στα επιδέξια «χέρια» ενός καλοκουρδισμένου μηχανισμού εξουσίας. Οι μορφές της πολλές, τον κάνουν εξάρτημα του μηχανισμού, με κωδικό όνομα S/N 210113. Η πορεία προδιαγεγραμμένη, οποιαδήποτε παρέκκλιση απαγορεύεται. Με την σειρά του θα αποκτήσει την δικιά του μάσκα, θα γίνει γονιός.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται;

Υπάρχει τρόπος διαφυγής;

Η παράσταση

Τρεις performers συνεργάζονται σε ένα σύνθετο σκηνικό χώρο, συνδυάζοντας τεχνικές θεάτρου μάσκας και μαριονέτας, με παράλληλη προβολή animation. Εμψυχώνουν 14 ρόλους αλλάζοντας μάσκες και κοστούμια και χειρίζονται μαριονέτες. Ο κεντρικός ήρωας του έργου είναι μαριονέτα με πολύπλοκους μηχανισμούς. Οι μάσκες ως σύμβολα εξουσίας τον χειρίζονται συνθέτοντας εικόνες άλλοτε σκληρές, σκοτεινές και άλλοτε κωμικές, ενώ οι μικρές παρεμβάσεις με προβολή Animation προσδίδουν μια άλλη διάσταση στην εξέλιξη της δράσης. Η μουσική και οι στίχοι των active member σε πρωταγωνιστικό ρόλο, ενισχύει την δράση καθ’ όλη την διάρκεια της παράστασης.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Νίκος Τόμπρος

Παίζουν: Νίκος Τόμπρος, Ελένη Παναγιώτου, Ελένη Γιαννακοπούλου

Κατασκευές – Σκηνικά - Κοστούμια: Ανταμαπανταχού

Video- Αnimation : Ελένη Παναγιώτου

Εικαστική επιμέλεια animation: Θωμάς Σταυρόπουλος

Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

Μουσική: Active Member

Dj set: Κώστας Πιέρος

*********

Δείτε επίσης:

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το έργο είναι προϊόν μυθοπλασίας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα ή καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική.

Η παράσταση απευθύνεται σε ενήλικες και εφήβους

*********

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή

Ώρα έναρξης: 9.30 το βράδυ

Εισιτήριο 12 ευρώ,

μειωμένο 8 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων)

*********

Θέατρο Altera Pars 

Μεγάλου Αλεξάνδρου 123, Κεραμεικός

(στάση μετρό Κεραμεικός)

Τηλέφωνα επικοινωνίας- κρατήσεις 210 3410 011 (6-9 μ.μ.)

και 693 7949 894

www.antamapantahou.gr

www.unimahellas.org

www.facebook.com/antamapantahou

*********

λίγα λόγια για την ομάδα ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ

Το εργαστήρι κατασκευής και θεάτρου μαριονέτας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ δημιουργήθηκε τo 1996 από τον Νίκο Τόμπρο και την Ελένη Παναγιώτου, κουκλοποιούς και κουκλοπαίκτες με έδρα τα Βασιλικά της Β. Εύβοιας.

Από τότε δίνει παραστάσεις στον δρόμο, σε θέατρα, σχολεία, εκδηλώσεις δήμων και διεθνή φεστιβάλ στην Ελλάδα, Ευρώπη (Γαλλία, Πορτογαλία, Σερβία, Ιταλία, Τενερίφη και Κύπρο), Τουρκία, Ν. Αφρική και Ν. Κορέα.

Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τον συνδυασμό του θεάτρου κούκλας με άλλες τέχνες και σε αυτή την κατεύθυνση έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες από τον χώρο του θεάτρου, της μουσικής και του τσίρκου. Έχει δημιουργήσει εργαστήρια κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας για παιδιά και ενήλικες σε δήμους, σχολεία, διεθνή φεστιβάλ, με την Δ/νση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και την Ν.Ε.Λ.Ε. Διοργάνωσε επί 3 συνεχή έτη (1999-2001) 2ήμερες συναντήσεις κουκλοθέατρου και Καραγκιόζη και τα καλοκαίρια του 2007 και 2008 «Φεστιβάλ κουκλοθέατρου» στα Βασιλικά.

Η πρώτη  εμφάνιση της ομάδας σε θεατρική σκηνή της Αθήνας ξεκίνησε με την παράσταση «Ακροβασίες» το 2007 στο εργαστήρι Μαιρηβή και ακολούθησαν «Ο Γαργαληστής» το 2008-9, «Tης μουσικής τα νήματα» 2009-2010 στο Θέατρο Επί Κολονώ και τέλος «Το αγόρι με τα μαγικά δάκτυλα» για δύο συνεχείς χρονιές 2010-12  στο Θέατρο ΠΚ.

Το 2011 έστησε κουκλο-θεατρικό εργαστήρι στην Αθήνα το οποίο λειτούργησε με τις παρακάτω δραστηριότητες:

α. Εργαστήρια κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας για ενήλικες

β. Κουκλοθεατρικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και επιμορφωτές

γ. Σεμινάρια  αφήγησης παραμυθιού, υποκριτικής, κλόουν, κινηματογράφου και animation από έμπειρους εκπαιδευτές

Για το 2012 συμπληρώνονται νέες δραστηριότητες που απευθύνονται σε παιδιά, όπως:

α. Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας

β. Παραστάσεις

γ. Έκθεση κούκλας.

Βασικό μέλημα της ομάδας είναι η διαρκής εκπαίδευσή της.

Ο Νίκος Τόμπρος εκτός από την πορεία του ως κουκλοπαίχτης- κουκλοποιός,  σπούδασε «σωματικό θέατρο» και παρακολούθησε σεμινάρια υποκριτικής, χορού, κλόουν και σύγχρονου θεάτρου σκιών.

Η Ελένη Παναγιώτου είναι κοινωνική λειτουργός και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με εμψύχωση αντικειμένων, θεατρικό φωτισμό, ζωγραφικής και stop motion animation.

Η νέα συνεργάτης μας Ελένη Γιαννακοπούλου είναι νηπιαγωγός-εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού, έχει σπουδάσει μουσική και σωματικό θέατρο και είναι διερμηνέας νοηματικής γλώσσας.



E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Οι UNIVERSE217 και οι ALLOCHIRIA στο Fuzz Club
    Οι UNIVERSE217 και οι ALLOCHIRIA στο Fuzz Club

    Universe217 και οι Allochiria γιορτάζουν την 10η επέτειο των “Never” και “Omonoia” αντίστοιχα, σε ένα υπερβατικό double-bill show το Σάββατο 11 Μαΐου στο Fuzz Live Music Club, όπου τα δύο άλμπουμ θα παρουσιαστούν στην ολότητά τους.

  • Το line-up της 1ης ημέρας του ATHENROCKS στο ΟΑΚΑ
    Το line-up της 1ης ημέρας του ATHENROCKS στο ΟΑΚΑ

    Το AthensRocks υποδέχεται το Σάββατο 27 Ιουλίου τους Spiritualized, The Armed και Πεθαίνουν στο Τέλος, οι οποίοι μαζί με τους headliners Queens of the Stone Age θα δημιουργήσουν στο ΟΑΚΑ ένα ονειρεμένο line-up που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

  • Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox
    Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox

    Οι Ιταλοί εκπρόσωποι της indie/post-punk/shoegaze σκηνής Grigio Scarlatto και οι Βέλγοι 2Phoques που μιξάρουν scream φωνητικά με electro/post-rock ήχους, έρχονται αυτό το Σάββατο (20/4) στο BlackBox Studio.

  • Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL
    Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL

    Ηγούμενοι του νέου ρεύματος συγκροτημάτων που δημιουργούν το μέλλον της metal μουσικής, οι Loathe έρχονται για την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στο Ejekt Festival μαζί τους με τους Korn και τους Spiritbox, ενώ στη σκηνή του ΟΑΚΑ θα βρεθούν και οι Planet of Zeus, έχοντας ανοίξει τον δρόμο στη σύγχρονη ροκ σκηνή της χώρας.

  • Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue
    Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue

    Το sold out είχε ήδη ανακοινωθεί εδώ και μέρες και το καινούριο άλμπουμ μετρούσε μόλις 24 ώρες ζωής. Καλύτερο μέρος για να βρεθείς Σάββατο βράδυ στην Αθήνα, δεν υπήρχε.

Also Read


Newsletter