29Μαρτίου2024

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013 17:28 Γράφτηκε από: 

ΝΙΚΗΤΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ: Μυστακίδης - Νέγκα στην Άνοδο Live Stage! Με την υποστήριξη του i-jukebox.gr!

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός του i-jukebox.gr σε συνεργασία με την Άνοδο Live Stage, για την αυριανή (19/12) εμφάνιση του Δημήτρη Μυστακίδη και της Γιώτας Νέγκα!

Μετά από κλήρωση, τις προσκλήσεις της JUKEBOX Society of Culture κερδίζουν οι:

- Μαλτζή Μαρία

- Κούρτης Βασίλης

- Κυριαζίδη Γιούλη

- Σαραφάκη Μαρία

- Μούρτζη Φωτεινή

- Νικολάου Στελλίνα

- Τσανάκα Ασπασία

Οι νικήτριες και ο νικητής του διαγωνισμού μπορούν να παραλάβουν ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΙΠΛΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ δωρεάν εισόδου από το ταμείο του Anodos Live Stage με την επίδειξη ταυτότητας ή οποιουδήποτε εγγράφου ταυτοποίησης.

Καλή διασκέδαση!

Δελτίο Τύπου

Δημήτρης Μυστακίδης - Γιώτα Νέγκα

ANODOS Live Stage

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

«Τα ρεμπέτικα της κιθάρας»

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ I-JUKEBOX.GR

Τα βράδια της Πέμπτης στο ζεστό χώρο του Anodos Live Stage η λαϊκή κιθάρα είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής!

Ο Δημήτρης Μυστακίδης εμφανίζεται παρουσιάζοντας μας «Τα ρεμπέτικα της κιθάρας», με καλεσμένες τις φίλες του. Ξεκίνησε στις 28 Νοεμβρίου με τη Φωτεινή Βελεσιώτου ενώ στις 5 Δεκεμβρίου η Μελίνα Κανά μας ξεδίπλωσε μια πτυχή του ταλέντου της που μας είχε λείψει.

Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου ο Δημήτρης Μυστακίδης στην «αποχαιρετιστήρια» εμφάνισή του στο ANODOS Live Stage συναντά τη σπουδαία Γιώτα Νέγκα!

Η Γιώτα Νέγκα με την υπέροχη φωνή της, με την ψυχή και το συναίσθημα της ερμηνείας της να κυριαρχεί, θα αποδώσει με έναν τρόπο πολύ προσωπικό και άμεσο «Τα ρεμπέτικα της κιθάρας» σ’ ένα εκλεκτό ρεπερτόριο μισού αιώνα, φτιαγμένο από κορυφαία ρεμπέτικα των Περιστέρη, Τούντα, Σκαρβέλη, Βαμβακάρη, Χιώτη, Μητσάκη, Ρούκουνα, Ριτσιάρδη, Νταλγκά κ.ά.

Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου η Γιώτα Νέγκα σε μια ερμηνεία που θα μας καθηλώσει και θα μας γεμίσει δυνατά συναισθήματα!

Ο Δημήτρης Μυστακίδης επιλέγει κορυφαία ρεμπέτικα τραγούδια ανθολογώντας ρεπερτόριο μισού αιώνα και μας παρουσιάζει τα πολλά πρόσωπα της ελληνικής λαϊκής κιθάρας, Τραγούδια σπουδαίων συνθετών του ρεμπέτικου που το έργο τους επέδρασε καθοριστικά στην πορεία του μέσα στο χρόνο και μας μύησαν – κατά κάποιο τρόπο – στην τέχνη της λαϊκής κιθάρας στο ρεμπέτικο. Εξαιρετικά τραγούδια από όλο το φάσμα της ιστορίας του ρεμπέτικου τραγουδιού. Τραγούδια που δεν ακούγονται πια σχεδόν πουθενά, αλλά παρόλα αυτά δημιουργούν την αίσθηση του οικείου στα αυτιά των ακροατών.

Η κιθάρα είναι ένα όργανο που από τις αρχές της εμφάνισης τύπων αστικού λαϊκού τραγουδιού μέχρι και σήμερα, συμμετέχει ανελλιπώς στη δισκογραφία αλλά και στο λαϊκό πάλκο, ως σημαντικό μέλος της λαϊκής ορχήστρας. Σαν φορέας μιας σύνθετης μουσικής γλώσσας που γνωρίζει πολλά στάδια εξέλιξης, δεν έπαψε ποτέ να αποτελεί θεμέλιο λίθο της ρεμπέτικης μουσικής (από τη γέννησή της, στα τέλη του 19ου αιώνα, μέχρι και τα μέσα του 20ού, τα χρόνια της ευρείας διάδοσης κι αποδοχής της) αφού πάνω σ' αυτήν έχτιζαν τη μελωδία οι σολίστες και ακουμπούσαν φωνητικά οι τραγουδιστές.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης είναι γνωστός από τις συνεργασίες του, ως κιθαρίστας, στις μπάντες του Νίκου Παπάζογλου και του Θανάση Παπακωνσταντίνου αλλά έχει και άλλη μία ιδιότητα: Είναι εδώ και χρόνια καθηγητής της λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής.

Όπως ο ίδιος δηλώνει: «Έπαιζα 25 χρόνια κιθάρα, αλλά όταν άρχισα να διδάσκω αυτό το είδος, ήταν απαραίτητη προϋπόθεση να την αποδομήσω τελείως, να την αναλύσω σε όσο πιο μικρά κομμάτια γινόταν, έτσι ώστε να μπορέσω να τη μεταδώσω στους μαθητές μου. Μπαίνοντας σε αυτήν την διαδικασία, ανακάλυψα πως η κιθάρα προσαρμόστηκε κάθε εποχή σε ανάλογους τύπους ορχήστρας και σε ανάλογα παιξίματα».

«Η κιθάρα ήταν πάντα το πιάνο των φτωχών» έχει δηλώσει ο Γιώργος Νταλάρας που στο παρελθόν συνεργάστηκε με το Δημήτρη Μυστακίδη. Δεν ήταν λίγα τα μυθικά πρόσωπα της μεγάλης, ρεμπέτικης παράδοσης, τα οποία, αντίθετα με το στερεότυπο που θέλει όλα τα σπουδαία λαϊκά τραγούδια να 'χουν πρωτοδοκιμαστεί στο μπουζούκι, έκαναν συχνά τις δικές τους δοκιμές στις χορδές της λαϊκής τους κιθάρας.

Παράδειγμα ο Βαγγέλης Παπάζογλου, ο Κώστας Καρίπης, ο Στέλιος Χρυσίνης, ο Γιώργος Κάβουρας. Κι όμως, στην ιστορία του ρεμπέτικου διακρινόταν κατά κανόνα «ο ταχύς μπουζουξής με την ωραία πένα, ενώ δίπλα ο, εξίσου καλός, κιθαρίστας έμενε στην αφάνεια».

Το Δημήτρη Μυστακίδη στις εμφανίσεις του στο Anodos Live Stage συνοδεύουν στις κιθάρες και στο τραγούδι o Δημήτρης Παπάς, ο Γιώργος Τσαλαμπούνης και η Ιφιγένεια Ιωάννου.

*********

Δημήτρης Μυστακίδης

ANODOS Live Stage

19/12 Γιώτα Νέγκα

ANODOS Live Stage

Πειραιώς 183, Αθήνα

Τηλ. κρατήσεων

210 34 68 100

*********

Ώρα έναρξης: 22:30

Είσοδος 10 ευρώ με μπύρα ή κρασί

Τιμή φιάλης κομπλέ: 100 ευρώ



E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Οι HIM υπήρξαν μεσσίες και ο VILLE VALO κάτι σαν προφήτης στην Ελλάδα
    Οι HIM υπήρξαν μεσσίες και ο VILLE VALO κάτι σαν προφήτης στην Ελλάδα

    Αν έχεις παρακολουθήσει έστω και μια συναυλία τους στον τόπο μας, αντιλαμβάνεσαι την κατάσταση παροξυσμού που ανέπτυξαν ανά τα χρόνια με το ελληνικό κοινό.

  • Ο JAMES ARTHUR για πρώτη φορά στην Αθήνα
    Ο JAMES ARTHUR για πρώτη φορά στην Αθήνα

    Ο Βρετανός σταρ James Arthur έρχεται την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου για πρώτη φορά στην Αθήνα, ανεβαίνοντας στο Θέατρο Λυκαβηττού με όλες τις επιτυχίες της καριέρας του.

  • Οι PINK MARTINI στα ROCKWAVE NIGHTS στον Λυκαβηττό
    Οι PINK MARTINI στα ROCKWAVE NIGHTS στον Λυκαβηττό

    Το πολυμελές σχήμα των Pink Martini με τη σαγηνευτική China Forbes στα φωνητικά, έρχεται τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στα Rockwave Nights στο Θέατρο Λυκαβηττού, για να ξυπνήσει μνήμες από την εκρηκτική βραδιά του 2008 και να επιβεβαιώσει γιατί εξακολουθεί να είναι ένα από τα best-selling σχήματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

  • Οι TINARIWEN στο Θέατρο Λυκαβηττού
    Οι TINARIWEN στο Θέατρο Λυκαβηττού

    Περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες μετά την ίδρυσή τους, οι περιπλανώμενοι μπλουζίστες της Σαχάρας Tinariwen έρχονται την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Λυκαβηττού.

  • Τα πρώτα ονόματα για το PLISSKËN FESTIVAL 2024
    Τα πρώτα ονόματα για το PLISSKËN FESTIVAL 2024

    Με headliners τους συναρπαστικούς post-punkers Viagra Boys (13/9) και τον πρωτοπόρο του emo rap Yung Lean (14/9) θα πραγματοποιηθεί το φετινό Plisskën Festival, στην ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων του οποίου συγκαταλέγονται ακόμη οι Slift, Los Bitchos, Parra for Cuva και Love Remain.

Also Read


Newsletter