29Σεπτεμβρίου2020

Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013 19:28 Γράφτηκε από: 

ΝΙΚΗΤΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ: O Παντελής Θαλασσινός στο Club του Μύλου! Με την υποστήριξη του i-jukebox.gr!

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός του i-jukebox.gr σε συνεργασία με το Club του Μύλου, για την εμφάνιση του Παντελή Θαλασσινού, αυτή την Πέμπτη (30/5) στη Θεσσαλονίκη!

Μετά από κλήρωση, τις προσκλήσεις της JUKEBOX Society of Culture κερδίζουν οι:

- Αχμετσίκ Σεβγκιούλ

- Κουρουτζίδου Άννα

- Θεοδώρου Ηλίας

- Χαράμαλη Βασιλική

Oι νικήτριες και ο νικητής του διαγωνισμού μπορούν να παραλάβουν από μία ΜΟΝΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στο ταμείο του Μύλος Club με την επίδειξη ταυτότητας ή οποιουδήποτε εγγράφου ταυτοποίησης.

Καλή διασκέδαση!!!

Δελτίο Τύπου

Ο Παντελής Θαλασσινός, παρουσιάζοντας τραγούδια από τον νέο του δίσκο, που κυκλοφόρησε πρόσφατα κάνει μία στάση στο club του Μύλου, την Πέμπτη 30 Μαΐου.

Μια μουσική παράσταση με  καινούρια τραγούδια, διάσπαρτα, ανάμεσα σε κείνα που ξέρουμε ήδη και που τον έχουν καταξιώσει ως δημιουργό και ερμηνευτή.

O MΥΛΟΣ/CLUB

παρουσιάζει

Παντελής Θαλασσινός

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

στο club του Μύλου 

Με τραγούδια που ζητάει η εποχή και η καρδιά μας

με… «10 τραγούδια της Ελπίδας» !

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ I-JUKEBOX.GR

Η μουσική του συνδέεται με το παρελθόν μ’ ένα, όχι και τόσο αδιόρατο νήμα, που εκτός των άλλων, συνδέει και τις διαφορετικές γενιές των ακροατών του, κι αυτό… παρουσιάζει ενδιαφέρον.

Εκείνο που χαρακτηρίζει περισσότερο την παρουσία τού Παντελή Θαλασσινού είναι η αυτόδηλη πιστοποίηση πως τα τραγούδια του έχουν καταγωγή. Αν και στα πρώτα του χρόνια στη δισκογραφία φάνηκε να είναι επηρεασμένος από τη δυτική νεανική μουσική με τις κιθάρες και τα γκρουπάκια -εποχή των «Λαθρεπιβατών»- αναθεώρησε αρκετά από τα στοιχεία εκείνα και στα μέσα της δεκαετίας του ’90 ανέτρεψε συνειδητά τα έως τότε δεδομένα, χαράζοντας μια πορεία διαφορετική με σημείο αιχμής το Αιγαίο πέλαγος και τα Ανατολικά παράλια που έγιναν η κινητήριος δύναμη του τραγουδιού του.

Μελωδική και χρωματική επιλογή, που εν πολλοίς στηρίχτηκε στα λησμονημένα από τη σύγχρονη τραγουδιστική βιομηχανία όργανα της ευρύτερης περιοχής, που πλέον δεν τα παίζουν οι γέροντες στα χωριά, αλλά τα νέα καταρτισμένα παιδιά στην Αθήνα ή και αλλού. Σε συνδυασμό με την ανάλογη θεματογραφία των τραγουδιών του (στην οποία συνέβαλε τα μέγιστα η πένα του αείμνηστου Ηλία Κατσούλη, όπως και του Άκου Δασκαλόπουλου) θα μπορούσε να θεωρηθεί, εκτός των άλλων, συνθέτης που γράφει εύθυμους αλλά και μελαγχολικούς σκοπούς όπως αρμόζει στην «Άσπρη θάλασσα» με τα πανηγύρια του Αυγούστου, το θαλασσινό αγέρι και την «ερωτική αλμύρα».

Διατηρώντας το πνεύμα της φυγής και της αλλαγής, μετακινούμενος από τη Χίο (καταγωγή από πατέρα) στην Πάρο (όπως στην Αθήνα και στη Χίο έτσι και στην Πάρο διατήρησε μαγαζί με την ονομασία «Μυροβόλος»), τη Σέριφο (καταγωγή από μητέρα) και τον Πειραιά (όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε), κατάφερε να μεταφέρει το μήνυμα της παράδοσης χωρίς να γίνει παραδοσιακός και να το εντάξει στη σύγχρονη μουσική κατάσταση,  μαζί με τις μελωδικές μπαλάντες και τα λαϊκά.

Info:

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ

MYΛΟΣ CLUB Aνδρέου Γεωργίου 56, Σφαγεία

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΜΑΙΟΥ 2013

• Οι πόρτες ανοίγουν στις 9.30

• Είσοδος: 13€

• Προπώληση: 10€ Public, www.viva.gr τηλ. 13855

• Τηλέφωνα πληροφοριών: 2310504014, 6986924600

www.mylosclub.grE-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter