18Απριλίου2024

Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 11:54 Γράφτηκε από: 

Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue

Το sold out είχε ήδη ανακοινωθεί εδώ και μέρες και το καινούριο άλμπουμ μετρούσε μόλις 24 ώρες ζωής. Καλύτερο μέρος για να βρεθείς Σάββατο βράδυ στην Αθήνα, δεν υπήρχε.

Με ανανεωμένο σχήμα και ένα οπτικοακουστικό σόου στο οποίο δεν μας είχε συνηθίσει, ο ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ παρουσίασε τη νέα του δουλειά “Μπρανκαλεόνε” στο γεμάτο Floyd - με τον κόσμο να έχει ήδη μάθε απέξω τους στίχους - ενώ η αναδρομή στο παρελθόν δημιούργησε, όπως κάθε φορά, μοναδικά συναισθήματα.

Αφιερωμένος στον φίλο του Νίκο Καντάρη, στα χρόνια της συγκατοίκησής τους στο Παρίσι, του στούντιο Βrancaleone και των πρώτων demos των Ξύλινων Σπαθιών, ο καινούριος δίσκος του Παυλίδη τον βρίσκει να επιστρέφει στα electro-rock μονοπάτια που τον έκαναν τόσο αγαπητό σε όλες και όλους μας (με τη συμβολή του Aki Rei, τόσο ως μέλος της νέας μπάντας, όσο και στην παραγωγή), σε κομμάτια σαν τα “Δεν Ξέρω”, “Γκωγκέν”, “Μπρανκαλεόνε” και “Το Κορίτσι με το Κόκκινο Παλτό”.

Δίπλα στον Παυλίδη πλην του Aki Rei, οι Αλέκος Γεωργουλόπουλος και Αλέξης Σταυρόπουλος, συνεργάτες του και στους Hotel Alaska, αλλά και βέβαια ο Θανάσης Τζίνγκοβιτς, στη μεγάλη του επιστροφή στο πλευρό του δημοφιλούς δημιουργού.

Με back-to-back ορμή και θέληση να συμπεριληφθούν μέσα σε 2,5 ώρες όσα περισσότερα τραγούδια γινόταν, σε ένα Floyd που είναι ιδανικό για τέτοιες περιστάσεις, ο Παύλος Παυλίδης έστησε πάρτι παρέα με τον κόσμο στα “Η Μαίρη”, “Όσο Μικραίνω”, “Τώρα Αρχίζω και Θυμάμαι”, “Τόσο Κοντά”, “Ρίτα”, “Ρομπότ”, “Άσε με Εδώ” και “Πάρε με Μαζί σου” (τι υπέροχη “αντίθεση” στα δύο τελευταία), ενώ άφησε τη νοσταλγία να κυριαρχήσει στα “Ατλαντίς”, “Φωτιά στο Λιμάνι” και “Στο Βράχο”.

Στο σημείο, δε, που παράτησε την κιθάρα και άρχισε να χορεύει απ’ άκρο σ’ άκρο της σκηνής, για να ερμηνεύσει εν συνεχεία το “Ένα Παράξενο Τραγούδι” (αναφερόμενος και στον Βασίλη Κεχαγιά, υπεύθυνο για τα εξαιρετικά visuals της βραδιάς και σκηνοθέτη του βίντεο κλιπ του συγκεκριμένου κομματιού και όχι μόνο), ο Παυλίδης έδειξε πως ήταν σαν να περίμενε χρόνια μια τέτοια συναυλία. Πως έχει την ίδια όρεξη και καύλα με τότε, 30 χρόνια πριν, όταν κυκλοφορούσε με τα Ξύλινα Σπαθιά τραγούδια σαν το “Ο Βασιλιάς της Σκόνης”, στο οποίο περιττό να σας πω πως ήταν σαν να μπήκαμε σε χρονομηχανή.

Από την άλλη, στο πρώτο encore, ο Παυλίδης δημιούργησε στο Floyd μια μεγάλη αγκαλιά, με το “Λευκή Καταιγίδα”, ένα από τα 5 κορυφαία κομμάτια που έχει γράψει (ή μήπως 3;), γιατί “από τότε περάσανε χρόνια, κυλήσαν νερά, όμως κάπου βαθιά, η φωτιά καίει ακόμη...”, μαζί με τα “Ο Κηπουρός” και “Η Σπασμένη Πολυθρόνα”, πριν ξαναβάλει φωτιά με το “Λιωμένο Παγωτό”.

Με τη σειρά της, η τελική ευθεία του live ήταν πραγματικά μαγική, αρχής γενομένης του δεύτερου encore με το “Μόχα” και ακολούθως με τα “Αφού σου το ’πα” και “Ό,τι Θες Εσύ”, πριν να έρθει το ιδανικότατο σβήσιμο με το “Ερχόμαστε από τον Ορίζοντα”, του οποίου τους πανέμορφους στίχους αφήνω εδώ, αντί επιλόγου, γιατί η ποίηση δεν γίνεται να εξαφανιστεί...

Στα ερείπια του κόσμου που χάνεται

Θα φυτρώσουν λουλούδια παράξενα

Θα ανέβουν να αγκαλιάσουν τα κτίρια

Και θα μπαίνουνε απ’ τα παράθυρα

***

Στα ερείπια του κόσμου που χάνεται

Τα σκυλιά θα ουρλιάξουν απόκοσμα

Θα παγώσουνε λίμνες ολόκληρες

Κι οι οθόνες θα σβήσουν απότομα

***

Θα χτυπάτε και θα καταστρέφετε

Θα αντέχουμε θα ξαναχτίζουμε

Όσο εσείς στα ρηχά θα μας σέρνετε

Τόσο εμείς πιο βαθιά θ αρμενίζουμε

***

Θα φυσάει ο Βοριάς ασταμάτητα

Θα στεγνώσουν ο Τίγρης κι ο Ευφράτης

Της παλιάς μας αγάπης τα λάβαρα

Θα ανεμίζουνε πέρα απ’ τη θάλασσα

Καρφωμένα στη γη που ανάψαμε

Τη φωτιά μιας καινούργιας αγάπης

***

Ερχόμαστε απ’ τον ορίζοντα...

Setlist: Δεν Ξέρω / Μπρανκαλεόνε / Γκωγκέν / Ατλαντίς / Η Μαίρη / Σόσιαλ / Όσο Μικραίνω / Φωτιά στο Λιμάνι / Παράδεισος / Τώρα Αρχίζω και Θυμάμαι / Τόσο Κοντά / Ο Πυρετός του Μπάιρον / Ρίτα / Ρομπότ / Τροφή για τα Θηρία / Στο Βράχο / Αμμουδιά / Το Κορίτσι με το Κόκκινο Παλτό / Άσε με Εδώ / Πάρε με Μαζί σου / Ένα Παράξενο Τραγούδι / Το Κοράκι / Ο Βασιλιάς της Σκόνης / Λευκή Καταιγίδα / Ο Κηπουρός / Η Σπασμένη Πολυθρόνα / Λιωμένο Παγωτό / Μόχα / Αφού σου το ’πα / Ό,τι Θες Εσύ / Ερχόμαστε από τον Ορίζοντα.

* Φωτογραφίες: Γιάννης Νέγρης.



Gallery

Παύλος ΠαυλίδηςΠαύλος ΠαυλίδηςΠαύλος ΠαυλίδηςΠαύλος ΠαυλίδηςΠαύλος ΠαυλίδηςΠαύλος ΠαυλίδηςΠαύλος ΠαυλίδηςΠαύλος ΠαυλίδηςΠαύλος ΠαυλίδηςΠαύλος ΠαυλίδηςΠαύλος ΠαυλίδηςΠαύλος ΠαυλίδηςΠαύλος ΠαυλίδηςΠαύλος ΠαυλίδηςΠαύλος ΠαυλίδηςΠαύλος Παυλίδης

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox
    Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox

    Οι Ιταλοί εκπρόσωποι της indie/post-punk/shoegaze σκηνής Grigio Scarlatto και οι Βέλγοι 2Phoques που μιξάρουν scream φωνητικά με electro/post-rock ήχους, έρχονται αυτό το Σάββατο (20/4) στο BlackBox Studio.

  • Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL
    Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL

    Ηγούμενοι του νέου ρεύματος συγκροτημάτων που δημιουργούν το μέλλον της metal μουσικής, οι Loathe έρχονται για την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στο Ejekt Festival μαζί τους με τους Korn και τους Spiritbox, ενώ στη σκηνή του ΟΑΚΑ θα βρεθούν και οι Planet of Zeus, έχοντας ανοίξει τον δρόμο στη σύγχρονη ροκ σκηνή της χώρας.

  • Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue
    Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue

    Το sold out είχε ήδη ανακοινωθεί εδώ και μέρες και το καινούριο άλμπουμ μετρούσε μόλις 24 ώρες ζωής. Καλύτερο μέρος για να βρεθείς Σάββατο βράδυ στην Αθήνα, δεν υπήρχε.

  • Οι JAMES για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα
    Οι JAMES για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα

    Έχοντας αφήσει εποχή στη βρετανική μουσική σκηνή με τη μακρόχρονη και πολυσχιδή καριέρα τους, οι James έρχονται την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Γης και την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Λυκαβηττού, επιβεβαιώνοντας τη σχέση λατρείας που έχουν αναπτύξει με το ελληνικό κοινό.

  • Ανταπόκριση: EMPEROR w/ Lucifer’s Child @ Floyd Live Music Venue
    Ανταπόκριση: EMPEROR w/ Lucifer’s Child @ Floyd Live Music Venue

    Από την ώρα που είχε ανακοινωθεί αυτή εδώ η συναυλία (έναν χρόνο πριν είχαν γίνει τα αποκαλυπτήρια), το καλεντάρι είχε μια βαθιά μαύρη κουκκίδα, που περίμενε καρτερικά να σβήσει.

Also Read

  • Ο ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ στο Floyd

    Ο Παύλος Παυλίδης ανεβαίνει το Σάββατο 13 Απριλίου με ανανεωμένη ομάδα μουσικών στη σκηνή του Floyd, για μια electro-punk οπτικοακουστική γιορτή διαφορετική από εκείνες που έχουμε συνηθίσει.

  • “Το νέο Νέο Κύμα”: Μια συλλογή της Veego Records για τον Αυτισμό

    Η Veego Records κυκλοφορεί τον δίσκο “Το νέο Νέο Κύμα”, μια συλλογή εμπνευσμένη και αφιερωμένη στους μικρούς και μεγαλύτερους ήρωες που έχουν διαγνωστεί με αυτισμό και τις οικογένειές τους.

  • Ο ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ στην Τεχνόπολη

    O Παύλος Παυλίδης επιστρέφει παρέα με τους Hotel Alaska στην Τεχνόπολη, για ένα δυναμικό best-of πρόγραμμα την Τετάρτη 14 Ιουνίου.

  • Ο ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ στο CHANIA ROCK FESTIVAL

    Οι Παύλος Παυλίδης & Hotel Alaska ανεβαίνουν στη σκηνή του Chania Rock Festival την Κυριακή 30 Ιουλίου, με τους Paradise Lost, Geoff Tate (performing “Operation: Mindcrime”) και Σάκη Τόλη να έχουν ήδη ανακοινωθεί για το Σάββατο 29 Ιουλίου.

  • Το HELMOS MOUNTAIN FESTIVAL στα Καλάβρυτα

    Από τις 2 έως τις 5 Ιουνίου πραγματοποιείται το Helmos Mountain Festival, μια μεγάλη γιορτή γεμάτη δράση και μουσική στους πρόποδες του Χελμού στα Καλάβρυτα.


Newsletter