25Απριλίου2024

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 15:49 Γράφτηκε από: 

Το line-up της 1ης ημέρας του ATHENROCKS στο ΟΑΚΑ

Το AthensRocks υποδέχεται το Σάββατο 27 Ιουλίου τους Spiritualized, The Armed και Πεθαίνουν στο Τέλος, οι οποίοι μαζί με τους headliners Queens of the Stone Age θα δημιουργήσουν στο ΟΑΚΑ ένα ονειρεμένο line-up που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Δελτίο Τύπου

Οι Spiritualized, οι The Armed και οι «Πεθαίνουν στο Τέλος»,

θα πλαισιώσουν τους Queens of the Stone Age

στην πρώτη ημέρα του φετινού AthensRocks

Φέτος, το καλοκαίρι θα ροκάρει στον ρυθμό του AthensRocks!

To απόλυτο μουσικό φεστιβάλ της πόλης ανοίγει τις πύλες του για να υποδεχθεί τους «Spiritualized», τους «The Armed» και τους «Πεθαίνουν στο Τέλος», το Σάββατο 27 Ιουλίου στο Athens Olympic Complex, προκειμένου να δημιουργήσουν μαζί με τους headliners Queens of the Stone Age ένα ονειρεμένο line up που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

SPIRITUALIZED

Οι Spiritualized, το εμβληματικό βρετανικό rock συγκρότημα που σχηματίστηκε το 1990 από τον Jason Pierce (a.k.a Spaceman), θα βρεθεί στην Ελλάδα για το AthensRocks, το Σάββατο 27 Ιουλίου στο πλευρό των Queens of the Stone Age, σε μία ανεπανάληπτη μουσική βραδιά, στο Athens Olympic Complex.

Αντλώντας έμπνευση από ένα ευρύ φάσμα επιρροών, όπως το ψυχεδελικό ροκ και η gospel, οι Spiritualized έχουν χαράξει μια ξεχωριστή πορεία καθώς οι μινιμαλιστικές συνθέσεις τους, ξεπερνούν τα είδη και αψηφούν τις συμβάσεις.

Κάθε άλμπουμ που κυκλοφόρησαν είναι ένα μουσικό ταξίδι, με ανοιχτή πρόσκληση σε όποιον θέλει να να βυθιστεί σε ευρύ φάσμα συναισθημάτων και εμπειριών. Από τις απόκοσμες μελωδίες στο «Ladies and Gentlemen We Are Floating in Space» μέχρι το ηχητικό μεγαλείο του «Let It Come Down», η μουσική των Spiritualized διακατέχεται από μια υπερβατική ποιότητα που αντηχεί βαθιά στους fan τους σε όλο τον κόσμο.

Στο τελευταίο άλμπουμ τους «Everything Was Beautiful» ο Spaceman παίζει 16 διαφορετικά όργανα σε 11 διαφορετικά στούντιο, καθώς και στο σπίτι του, έχοντας ως επίσημους προσκεκλημένους περισσότερους από 30 μουσικούς και τραγουδιστές, μεταξύ των οποίων την κόρη του Poppy, τον συνεργάτη και φίλο του John Coxon.

«Υπήρχαν τόσες πολλές πληροφορίες μέσα στο άλμπουμ, που με την παραμικρή κίνηση θα έχανε την ισορροπία του, ωστόσο, είναι σημαντική για εμένα η επανάληψη. Χωρίς να χάνεις τον έλεγχο, να πηγαίνεις γύρω από τον εαυτό σου και από κάθε περιστροφή να κρατάς τα καλά κάθε φορά. Σίγουρα κάνεις και λάθη, αλλά κρατιέσαι ακόμα και σε κάποια από αυτά και κάπως έτσι πετυχαίνεις και φτάνεις εκεί που θες» δήλωσε ο Spaceman για το τελευταίο μουσικό πόνημα που μας κατέπληξε για ακόμη μια φορά.

Πέρα από τα επίσημα albums τους, οι Spiritualized έχουν αφήσει το στίγμα τους για τις δυναμικές και συναρπαστικές ζωντανές εμφανίσεις τους. Οι συναυλίες της μπάντας είναι θρυλικές για την ένταση και το συναισθηματικό τους βάθος, με κάθε παράσταση να αποτελεί μια ισχυρή κοινή εμπειρία.

Οι Spiritualized, η μπάντα που δεν φοβήθηκε ποτέ να χαράξει τη δική της ξεχωριστή μουσική θα ροκάρει στο φετινό AthensRocks δημιουργώντας μαζί με τους Queens of the Stone Age, ένα line up που θα βάλει φωτιά στο φεστιβαλικό μας καλοκαίρι.

THE ARMED

The Armed είναι μια hardcore/ punk κολλεκτίβα με βαθιές underground ρίζες κι ένα σπυδαίο καλλιτεχνικό όραμα υπό το οποίο ενώθηκαν κατά καιρούς μέλη των Queens Of The Stone Age Converge, Rolo Tomassi, Cave In, Metz, και πολλών ακόμη συγκροτημάτων που άφησαν ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους σε όλο το φάσμα του σκληρού ήχου.

Μυστηριώδεις, ευφάνταστοι, προκλητικά εκκεντρική και διεστραμμένα ευφυείς οι The Armed σχηματίστηκαν στο Detroit του Μίσιγκαν το 2009 κι έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει πέντε official albums γενομένης με το «Τhese are lights» (2009) μέχρι το πιο πρόσφατο περσινό «Perfect Saviors» (2023) το οποίο και γνώριζε εξαιρετικές κριτικές τόσο από κοινό που τους ακολουθεί πιστά όσο και από το σύνολο του μουσικού τύπου.

Mε προεξάρχοντα καλλιτεχνικό νου τον πολυπράγμονα μουσικό, performer και σκηνοθέτη Tony Wolski οι The Armed έφτιαξαν ένα πολύ ενδιαφέρον μουσικό κράμα που ακολουθεί τις βασικές αρχές της punk αισθητικής και του noise rock περνώντας με επιτυχία σε ένα σκληροπυρηνικό pop songwriting που απογειώνεται με το σαρδόνιο χιούμορ και τις λυσσαλέες live εμφανίσεις της μπάντας. Το Σάββατο 27 Ιουλίου θα ανέβουν στη σκηνή του AthensRocks για να επιβεβαιώσουν τον δικαιολογημένο ντόρο που γίνεται γύρω από το ολοένα και πιο ανερχόμενο όνομά τους.

ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

Οι Πεθαίνουν στο Τέλος είναι ένα ανεξάρτητο rock 'n roll σχήμα που έκανε την εμφάνισή του στα τέλη του 2018 κι έκτοτε απέκτησε φανατικό κοινό.

Οι Πεθαίνουν στο Τέλος ένωσαν καλλιτεχνικά διακεκριμένους μουσικούς της ελληνικής σκηνής που έχουν γράψει χιλιόμετρα στον χώρο, μέσα από την ενεργό συμμετοχή τους σε μια σειρά από punk και rock projects της χώρας.

Το συγκρότημα ξεχώρισε γρήγορα στα όρια του ελληνικού underground χάρη στην ενέργεια και το αγνό rock 'n' roll αίσθημα που διαπνέει τις συναυλίες και τις κυκλοφορίες τους.

Τα ιδιαίτερα riffs και η punk αισθητική τους αποτέλεσαν το καύσιμο για να απογειωθούν τα τραγούδια των Πεθαίνουν στο Τέλος μέσα κι από την κυκλοφορία του Βουντού EP τους, που κέρδισε το στοίχημα του ελληνικού στίχου το 2020.

Από το 2022 πραγματοποιούν συνεχείς εμφανίσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, σε φεστιβάλ και ανοίγοντας συναυλίες γνωστών εγχώριων σχημάτων.

Η νέα δισκογραφική τους δουλειά βρίσκεται σε στάδιο ηχογράφησης. Tο πρώτο single/video «Μυρίζει Θάνατο» κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2023 στις ψηφιακές πλατφόρμες, και το δεύτερο αναμένεται τον Μάιο του 2024.

Στις 27 Ιουλίου ανεβαίνουν στη σκηνή του AthensRocks για να δώσουν το έναυσμα για να ζήσουμε μια αξέχαστη εμπειρία στο απόλυτο μουσικό φεστιβάλ της πόλης.

This summer, we’ll go with the flow so we must join AthensRocks

Πληροφορίες εισιτηρίων

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται μέσω του www.ticketmaster.gr στον σύνδεσμο: https://bit.ly/AR24QOTSA

Εκτός από τα εισιτήρια γενικής εισόδου, διατίθεται περιορισμένος αριθμός VIP εισιτηρίων με τις παρακάτω παροχές:

-Αποκλειστική πρόσβαση στον υπερυψωμένο χώρο VIP

-Open Bar καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας

-Εξειδικευμένο προσωπικό φιλοξενίας

-Κατοχυρωμένη θέση Parking

-WC αποκλειστικής χρήσης VIP

-ΑthensRocks 2024 αναμνηστικά

* Η πώληση των εισιτηρίων ΑΜΕΑ θα διεξαχθεί αποκλειστικά από το τηλεφωνικό κέντρο της Ticketmaster (2111981535).

**Σημεία πώλησης hard copy εισιτηρίων:

Monsterville (Αγίας Ειρήνης 13, Μοναστηράκι, τηλ.: 21 0364 8180)

Metal Era (Εμμανουήλ Μπενάκη 22, Αθήνα, τηλ.: 21 0330 4133)

Επικοινωνία:

press@highpriority.gr



E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Οι UNIVERSE217 και οι ALLOCHIRIA στο Fuzz Club
    Οι UNIVERSE217 και οι ALLOCHIRIA στο Fuzz Club

    Universe217 και οι Allochiria γιορτάζουν την 10η επέτειο των “Never” και “Omonoia” αντίστοιχα, σε ένα υπερβατικό double-bill show το Σάββατο 11 Μαΐου στο Fuzz Live Music Club, όπου τα δύο άλμπουμ θα παρουσιαστούν στην ολότητά τους.

  • Το line-up της 1ης ημέρας του ATHENROCKS στο ΟΑΚΑ
    Το line-up της 1ης ημέρας του ATHENROCKS στο ΟΑΚΑ

    Το AthensRocks υποδέχεται το Σάββατο 27 Ιουλίου τους Spiritualized, The Armed και Πεθαίνουν στο Τέλος, οι οποίοι μαζί με τους headliners Queens of the Stone Age θα δημιουργήσουν στο ΟΑΚΑ ένα ονειρεμένο line-up που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

  • Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox
    Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox

    Οι Ιταλοί εκπρόσωποι της indie/post-punk/shoegaze σκηνής Grigio Scarlatto και οι Βέλγοι 2Phoques που μιξάρουν scream φωνητικά με electro/post-rock ήχους, έρχονται αυτό το Σάββατο (20/4) στο BlackBox Studio.

  • Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL
    Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL

    Ηγούμενοι του νέου ρεύματος συγκροτημάτων που δημιουργούν το μέλλον της metal μουσικής, οι Loathe έρχονται για την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στο Ejekt Festival μαζί τους με τους Korn και τους Spiritbox, ενώ στη σκηνή του ΟΑΚΑ θα βρεθούν και οι Planet of Zeus, έχοντας ανοίξει τον δρόμο στη σύγχρονη ροκ σκηνή της χώρας.

  • Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue
    Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue

    Το sold out είχε ήδη ανακοινωθεί εδώ και μέρες και το καινούριο άλμπουμ μετρούσε μόλις 24 ώρες ζωής. Καλύτερο μέρος για να βρεθείς Σάββατο βράδυ στην Αθήνα, δεν υπήρχε.

Also Read


Newsletter