06Ιουνίου2020

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015 10:19 Γράφτηκε από: 

CONTROL ZED: The Outro, για τη Δομή της Σκάλας Συκαμιάς Λέσβου για τους Πρόσφυγες

Συγκέντρωση αφιερωμένη στο βιβλίο του Βασίλη Καμπούρη με τίτλο “Control Zed”, τα έσοδα της οποίας θα δοθούν στη Δομή της Σκάλας Συκαμιάς Λέσβου για τους Πρόσφυγες, πραγματοποιείται την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου στο Barrett (Πρωτογένους 11, Αθήνα).

Δελτίο Τύπου

Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, στις 8 το βράδυ, ο Βασίλης Καμπούρης αποχαιρετά το βιβλίο του “Control Zed” με μια μικρή συγκέντρωση στον πάνω όροφο του Barrett, όπου θα διατίθενται και τα αντίτυπά του.

****To πιο σημαντικό είναι πως όλα τα έσοδα από την εκδήλωση θα δοθούν άμεσα στη Δομή, της Σκάλας Συκαμινιάς Λέσβου. https://www.facebook.com/Skala-Sikaminias-forefront-structures-for-the-refugees-854995107950972/ *****

Στον πάνω όροφο θα υπάρχει και donation box για όλους όσοι θέλουν να συνδράμουν, ανεξαρτήτως του βιβλίου (που θα τιμάται, ειδικά για τη βραδιά, 6 ευρώ αντί 9). Θα χαρούμε να είστε εκεί.

Η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι, εν γένει, είμαστε καταδικασμένοι σ’ ένα αδιάκοπο πηγαινέλα. Πηγαινέλα στο εύρος των απόψεών μας, πηγαινέλα στις σχέσεις μας με τους ανθρώπους, πηγαινέλα στην κοινωνική μας θέση, πηγαινέλα στη γενικότερη, ας το πω έτσι, αντίληψη που έχουμε για τον κόσμο.

Υπάρχουν, βέβαια, κι εκείνοι που είναι καταδικασμένοι σ’ ένα αδιάκοπο «πήγαινε», αλλά κι άλλοι που είναι ταγμένοι σ’ ένα συνεχές «έλα». Ένας σύγχρονος Καβάφης ίσως αναθεωρούσε το ποίημα του μεγάλου Αλεξανδρινού και έγραφε: «θα ’ρθει η στιγμή που θα χρειαστεί να πεις το μεγάλο “πήγαινε” ή το μεγάλο “έλα”».

Το «Control Zed» είναι το πρώτο μυθιστόρημά του Βασίλη. Αποτελεί ένα κοινωνικό ψυχολογικό θρίλερ και κάθε κεφάλαιο του είναι ένα μουσικό κομμάτι το οποίο ακούει ο βασικός χαρακτήρας του, ο Τόμας Τζάμπλερ.

“Ο Τόμας Τζάμπλερ είναι ένας καλός άνθρωπος· σαν εσένα. Όπως κι αν είσαι όμως, κάτι σ’ αυτόν τον κόσμο θα σε χλευάσει, θα χορέψει στη μούρη σου, θα σε πιάσει από τον γιακά, θα «παίξει» μαζί σου και θα σε γρονθοκοπήσει· την πιο αδύναμη στιγμή σου, θα σε αφήσει να νομίζεις ότι ενδιαφέρεται και, δεδομένου ότι κάνει όλα αυτά, και μάλιστα καλά, ένας τέτοιος τύπος, πάλι σαν εσένα, αναμένεται να γυρίσει και το άλλο μάγουλο.

Κι όμως, πόσα μπορεί να αντέξει ένας καλός άνθρωπος; Πόσο χρόνο χρειάζεται για να δηλητηριαστεί το μυαλό κάποιου τελικά;

Το «Control Zed» είναι ένα μυθιστόρημα για την ενοχή, και ο Τόμας Τζάμπλερ είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Τολμάς να χτυπήσεις το κουδούνι του;”E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones


Newsletter