30Μαΐου2020

Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015 17:38 Γράφτηκε από: 

SKATEBOARD ART CRIMES: Όσα έγιναν στη 10η επέτειο της έκθεσης του Αλέξη Φλωράκη

Η έκθεση του Αλέξη Φλωράκη με τίτλο “Skateboard Art Crimes” πραγματοποιήθηκε και φέτος με πλήρη επιτυχία στη Θεσσαλονίκη.

Δελτίο Τύπου

“Skateboard Art Crimes” 10th anniversary

Art – History – Collectibles – Documentary

4 Φεβ. – 18 Μαρτίου 2015

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και η φετινή έκθεση του Αλέξη Φλωράκη “Skateboard Art Crimes”. Η έκθεση η οποία πήρε 2 παρατάσεις και διήρκησε 43 ημέρες αποτέλεσε το μεγαλύτερο γεγονός για την Ελληνική skateboard σκηνή και πόλος έλξης για πάρα πολύ κόσμο ακόμα και σχολείων τα οποία επισκέφτηκαν την έκθεση από την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας για να μυηθούν στα μυστικά και στην ιστορία του skateboard.

Το κλίμα ήταν εορταστικό μιας και η έκθεση γιόρτασε με αυτή την παρουσίαση τα 10 χρόνια (2005-2014) προσφοράς στον χώρο του αθλητισμού, της τέχνης και του πολιτισμού.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην αίθουσα του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης η οποία ήταν χωρισμένη σε τρείς θεματικές ενότητες, την εικαστική, την ιστορική και την μουσειακή.

Στην εικαστική ενότητα οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν μοναδικά έργα τέχνης πάνω σε σανίδια skateboard, γλυπτά, κοσμήματα από σπασμένα σανίδια καθώς και μια έκθεση φωτογραφίας.

Στην ιστορική ενότητα γινόταν μια λεπτομερής αναφορά στα σημαντικότερα γεγονότα και ημερομηνίες που έπαιξαν ρόλο στην πορεία και εξέλιξη του αθλήματος, μέσα από μια μοναδική μελέτη με κείμενα και φωτογραφικό υλικό του διοργανωτή Αλέξη Φλωράκη.

Ενώ στην μουσειακή η οποία ήταν ίσως και η πιο ενδιαφέρουσα ο επισκέπτης είχε την ευκαιρία για πρώτη φορά στην Ελλάδα να κάνει ένα ταξίδι στον χρόνο μέσα από την προσωπική συλλογή του Α.Φ. και να νιώσει σαν μικρός εξερευνητής ανακαλύπτοντας βήμα προς βήμα την εξέλιξη του skateboard μέσα από αυθεντικά αντικείμενα από το 1920 μέχρι και τις μέρες μας.

Στα πλαίσια της έκθεσης SAC και σε συνεργασία με το Goethe-Institute Θεσσαλονίκης έγινε και η προβολή ενός μοναδικού στο είδος του ντοκιμαντέρ το “This ain’t California”, το οποίο αναφέρεται στην ανάγκη των νέων να ζήσουν την εφηβεία και των έρωτα μέσα σε ένα καταπιεστικό/μεταπολεμικό περιβάλλον με κύριο άξονα το skateboard.

Η σχολαστικότητα και το μεράκι του διοργανωτή Αλέξη Φ. για την μεγάλη του αγάπη αυτή της “σανίδας” δεν περιορίστηκε μόνο στο άψογο στήσιμο και την σωστή παρουσίαση των αντικείμενων αλλά με τον μοναδικό μεταδοτικό του λόγο και το πάθος του για αυτό που ξέρει να κάνει καλά τα τελευταία 32 χρόνια κατάφερε όπως αναφέρουν οι επισκέπτες να τους ξεναγήσει και να μεταδώσει τις γνώσης και τις εμπειρίες του όχι μόνο ως γκρουπ αλλά στον κάθε επισκέπτη ξεχωριστά ως σημαντικές προσωπικότητες  που τον τιμούσαν με την παρουσία τους στον χώρο, γεγονός το οποίο επιβραβεύτηκε από όλο τον κόσμο και τους συνεργάτες του.

Ένα μεγάλο μπράβο στους Δήμους που αν και μέσα από την μεγάλη τους γραφειοκρατία καμιά φορά ξεπερνώντας τα όποια ταμπού στηρίζουν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.

Φώτος: Ελένη Αμαξοπούλου / Αλέξης ΦλωράκηςGallery


E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter