02Ιουνίου2020

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015 20:38 Γράφτηκε από: 

ART CORE FESTIVAL: Διαδραστική Συνάντηση Πολιτισμού στο Περιστύλιο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας

Από τις 22 έως τις 24 Μαΐου πραγματοποιείται στο Περιστύλιο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας το Art Core Festival, μια διαδραστική συνάντηση που προάγει την κουλτούρα και τον πολιτισμό.

Δελτίο Τύπου

Art Core Festival

Διαδραστική Συνάντηση Πολιτισμού

Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας Περιστύλιο ΣΕΦ

22-23-24/05/2015

Σήμερα όλοι μιλούν για διαδραστικότητα! Για την ανάγκη μιας αμεσότερης επικοινωνίας μεταξύ ανθρώπων, καλλιτεχνών, εταιρειών και θεσμών.

Για την καλύτερη προβολή έργων Τέχνης, Μουσικής Τεχνολογίας και Παραγωγής που προάγουν την κουλτούρα και τον πολιτισμό.

Έργα που μπορεί κάποιος με λίγη τύχη να βρει σε διαφορετικούς χώρους, διάσπαρτα σε όλα τα πλάτη και μήκη του πλανήτη. Ή απλά να τα βρει στο Art Core Festival.

Πρόκειται για Διεθνή Διαδραστική Συνάντηση πολιτισμού, που θα διεξαχθεί τον Μάιο του 2015 με ημερομηνία 22-23-24 Μαΐου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά.

Με διάρκεια 3 ημερών, και διοργάνωση από την Mag Events (η οποία θα τελεί υπό την αιγίδα του σταδίου ειρήνης και φιλίας) όπου υπόσχεται να πραγματοποιήσει κάτι «διαφορετικό» για τα δεδομένα της Αττικής.

Το Art Core Festival πλαισιώνεται από έκθεση έργων Τέχνης, fashion designers, art galleries, graphic arts, χειροποίητα κοσμήματα, χειροποίητα είδη ένδυσης και υπόδησης, χειροποίητα ποδήλατα και γυαλιά οράσεως/ηλίου, εναλλακτικά είδη δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, είδη camping, ειδικές κατασκευές, Graffiti, Ζωγραφική, πολεμικές τέχνες, χορευτικές σχολές αλλά και ακροβατικές παραστάσεις από ομάδες και σχολές για μικρούς και μεγάλους, ζωντανά μουσικά συγκροτήματα (reggae, pop, garage, jazz κ.α.), DJ’s sets (house, techno, progresive, trance dubstep), δισκογραφικές εταιρίες, Δισκοπωλεία, διαδικτυακοί μουσική σταθμοί, αντιπρόσωποι μουσικών οργάνων και ηλεκτρονικών μέσων παραγωγής μουσικής, vj’s lighting, comics, εμπορική έκθεση και για πρώτη φορά στην Ελλάδα 3D visuals live projectors.

Μπορούν να συμμετέχουν καλλιτέχνες, ερευνητές και επιχειρηματίες που θέλουν να παρουσιάσουν και να προωθήσουν ανησυχίες, γνώσεις, προϊόντα και υπηρεσίες.

Διαδραστική Έκθεση

Για πρώτη φορά το κοινό δεν αντιμετωπίζεται ως παθητικός δέκτης, αλλά συμμετέχει ενεργά σε κάθε περίπτερο. Οι εκθέτες παρουσιάζουν με διαδραστικό τρόπο τις ιδέες, τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους καλώντας το κοινό να συμμετέχει, να δημιουργεί και να προσαρμόζει ανάλογα τις ανάγκες του. Έτσι δημιουργείται μια αμφίδρομη σχέση ανάμεσα στους εκθέτες και στο κοινό που μας εξασφαλίζει μια σειρά από πλεονεκτήματα, αφού:

• Το κοινό δεν «περνάει» απλά από την έκθεση, αλλά  αξιοποιεί τον χρόνο του δημιουργικά σε αυτήν.

• Μέσα από τα διαδραστικά δρώμενα, κατανοεί και μαθαίνει καλύτερα όσα του παρουσιάζονται.

• Δίνει άμεσο feedback στους εκθέτες με βάση την συμμετοχή του.

• Τέλος, οι εκθέτες δημιουργούν βάση δεδομένων την οποία μπορούν να αξιοποιήσουν σε μελλοντικές ενέργειες τους.

Συναυλίες

13 είδη μουσικής… 1 stage, 45 περίπου συγκροτήματα και παραγωγοί…DJ…Οι αριθμοί λένε την αλήθεια. Αυτό όμως που δεν μπορούν να μας περιγράψουν είναι το μοναδικό live stage που θα δημιουργήσει η MAG EVENTS, στον χώρο του περιστύλιου στο σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Εδώ η καινοτομία έχει τον πρώτο λόγο. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 3D visuals, το live stage «μεταμορφώνεται» κάθε φορά που αλλάζει το είδος κάθε μουσικής, χρησιμοποιώντας την πιο εξελιγμένη τεχνολογία, κάνοντας το κοινό να ανυπομονεί να δει όχι απλά τον επόμενο καλλιτέχνη, αλλά και την μεταμόρφωση της μουσικής σκηνής.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί και στην ακουστική του χώρου . Η διαδραστικότητα έχει και εδώ κυρίαρχη θέση. Τόσο κατά την διάρκεια των συναυλιών όσο και στο ενδιάμεσο από το ένα live στο επόμενο, έχουν προβλεφθεί πλήθος ενεργειών που θα διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού.  

Δεν μιλάμε λοιπόν για μια μουσική συναυλία, αλλά για ένα Οπτικοακουστικό Υπερθέαμα, για μια νέα μουσική και εκθεσιακή εμπειρία

MUSIC

• Μουσικές σχολές

• Δισκογραφικές Εταιρείες

• Καλλιτέχνες και συγκροτήματα (Live & DJ’set)

• Δισκοπωλεία

• Αντιπρόσωποι μουσικών οργάνων & ηλεκτρονικών μέσων παραγωγής μουσικής

• Visual Live Projector – vj’s lighting – 3D visuals

Χορός

Περισσότερες από 30 ομάδες σύλλογοι, σχολές και ανεξάρτητοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα παρουσιάζουν την δουλεία και τα έργα τους στην ειδικά διαμορφωμένη χορευτική σκηνή.

Και εδώ οι καινοτόμες ιδέες έχουν τον πρώτο λόγο, αφού η σκηνή μετατρέπεται ανάλογα με το είδος του χορού που υπηρετεί. Οι επιλογές είναι πολλές και καλύπτουν πλήρως τις απαιτήσεις του κοινού. Παράλληλα θα δημιουργηθεί μια αμφίδρομη σχέση με τους θεατές, αφού σε συγκεκριμένες παραστάσεις θα μπορούν να υποδυθούν έναν ρόλο, ή να χορέψουν με την καθοδήγηση εξειδικευμένων καλλιτεχνών και δασκάλων.

Τα είδη που παρουσιάζονται στο χορευτικό stage είναι τα εξής:

• Latin

• Oriental

• Flamenco & Tango Argentino

• Salsa

• Σύγχρονος Χορός

• Hip-Hop & RNB

• Disco & Rock ‘n Roll

• Ethnic

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Ώρες λειτουργίας έκθεσης 10:00-22:00.

Ώρες λειτουργίας  μουσικής σκηνής 10:00-08:00.

ΤΙΜΗ ΕΙΣIΤΗΡΙΟΥ

Προπώληση 15 ευρώ ανά ημέρα.

Στην είσοδο 20 ευρώ ανά ημέρα.

Για το τριήμερο 40 ευρώ προπώληση.

Στην είσοδο 50 ευρώ.

* Στην τιμή  περιλαμβάνεται ελεύθερη κατανάλωση μπύρας.

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ 14/04/2015

Πληροφορίες:

Νίκος Μαργαρίτης: 6942615001

Νίκος Σαραφανιάν (press - pr communication): 6948261212

nik_anima@yahoo.gr

onnik@hol.gr

* ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ *E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones


Newsletter