16Δεκεμβρίου2018

Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018 17:50 Γράφτηκε από: 

Δισκοκριτική: MONSTER MAGNET - “Mindfucker”

Ο τίτλος του δίσκου θα μπορούσε κάλλιστα να περιγράψει την επίδρασή του πάνω μας και είναι πλέον βέβαιο ότι ο θείος από το New Jersey είναι επτάψυχος.

Οι MONSTER MAGNET ξαναστρίβουν προς το βρώμικο ροκ εν ρολ και προσφέρουν με το “Mindfucker” (Napalm Records) ένα άλμπουμ από τα παλιά, μια 5ετία μετά τις αρκετές δόσεις space και ψυχεδέλειας που περιλάμβανε το, πολύ όμορφο κατά τα άλλα, “Last Patrol”.

Οι διαθέσεις του Dave Wyndorf και της παρέας του φαίνονται από την αρχή, καθώς το 3Χ3 αποτελούμενο από το “Rocket Freak”, την τραγουδάρα “Soul” και το ομότιτλο “Mindfucker”, είναι ικανό να προξενήσει αφενός πολλές ρωγμές στους τοίχους του σπιτιού σου, αφετέρου να φέρει πανικό και χαμούλη αν επιλεγεί ως έναρξη σε συναυλία τους.

Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και τα “Ejection” και “Want Some” που έρχονται λίγο αργότερα, ενώ το εκπληκτικό “I’m God” και το “All Day Midnight” διατηρούν ακέραια τη βαριά κληρονομιά του αμερικανικού γκρουπ, που μας κερνά και ένα bluesάκι με το “Drowning”.

Όμως, κορυφαία όλων των στιγμών, δεν είναι άλλη από το “Brainwashed”, ένα τραγούδι του οποίου η NWOBHM ατμόσφαιρα, κυρίως μέσα από το φοβερό και τρομερό ριφάκι του Garrett Sweeny, δεν σε προδιαθέτει με τίποτα πως είναι δημιούργημα των Monster Magnet, ενώ το κλείσιμο έρχεται ιδανικά με το “When the Hammer Comes Down”, το οποίο συνοψίζει ουσιαστικά ολόκληρο το ύφος του δίσκου.

Dave ο θεός, Dave ισχυρός, Dave αθάνατος, ελέησον ημάς, φίλες και φίλοι.E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter