01Οκτωβρίου2020

Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2017 19:52 Γράφτηκε από: 

Δισκοκριτική: AFFORMANCE - “Music for Imaginary Film #1”

Ο τίτλος ενός δίσκου κάποιες φορές μπορεί να σημαίνει πολλά, κάποιες φορές τίποτα.

Στην προκειμένη περίπτωση, που δεν είναι άλλη από τη μία εκ των δύο ταυτόχρονων κυκλοφοριών που μας επεφύλαξαν λίγες ημέρες πριν οι AFFORMANCE, οι λέξεις αποτυπώνουν όλη την ουσία.

Πράγματι σαν μουσική επένδυση μιας ταινίας που ίσως να μη δημιουργήθηκε ποτέ, ίσως πάλι να συμβαίνει στην καθημερινότητα τη δική μας και των συνανθρώπων μας, το “Music for Imaginary Film #1” (United We Fly) αποτελεί ένα εξαιρετικό instrumental δημιούργημα, μεταφέροντάς μας “την ιστορία ενός άνδρα, ο οποίος προσπαθεί να δραπετεύσει από ένα μεγάλο δάσος στο οποίο είναι παγιδευμένος και κατά την απόδρασή του από αυτό, λύνει αρκετά μυστήρια σχετικά με τον εαυτό του αλλά και τον ανεξερεύνητο κόσμο που τον περιέβαλε”.

“Συζητώντας”, λοιπόν, μαζί μας την απομόνωση και την κατάθλιψη που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος, χωρίς να χρησιμοποιούν στίχους, παρά μόνο τίτλους τραγουδιών και μουσική η οποία ρίχνει κλεφτές ματιές προς το post ύφος στο οποίο μας είχαν συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια, οι Afformance χτίζουν ένα ενιαίο έργο, το οποίο, παρόλα αυτά, περιλαμβάνει μερικές στιγμές που θα μπορούσαν να σταθούν μόνες τους.

Συγκεκριμένα, αρχικά έχουμε το “Sol in the Woods”, με το υπέροχο πιάνο του και την 8λεπτη διάρκειά του, που είναι ένα ασφαλές και αντιπροσωπευτικό δείγμα του “Music for Imaginary Film #1”, οδηγώντας σε σιγά σιγά εκεί που θέλει, σαν κορύφωση της αγωνίας σε ένα φιλμ που παρακολουθείς στο σινεμά.

Από την άλλη, το πολύ μελωδικό “Anapaest” και το κορυφαίο όλων “Aftermath”, που ουσιαστικά ακούγονται σαν ένα κομμάτι, είναι οι επιπλέον στιγμές που ξεχωρίζουν, σε μια δισκογραφική δουλειά που μόνο σεβασμό αξίζει, αφήνοντας, ίσως, υπόνοιες μέσω του “#1” στον τίτλο της, ότι θα ακολουθούσουν και άλλες παρόμοιες. Φυσικά, θα το θέλαμε πολύ.E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter